انجمن یاران منتظر
عنوان موضوع :استویا...گیاهی 300برابرشیرین ترازشکر
نویسنده :آنیل


                                                                                     0000cd;">به نام آفریننده ی طبیعت وزیبایی ها


4b0082;">استویا (stevia) 4b0082;">یک گیاه بومی آمریکای جنوبی است که امروزه در کشورهای مختلف اروپایی کشت و مصرف می‌شود.4b0082;"> 4b0082;">و به طور وحشی در سرزمین های مناطق مرزی بین برزیل و پاراگوئه می روید و در آن مناطق به006400;"> گیاه برگ عسلی4b0082;"> معروف است. خوشبختانه کشت این گیاه چند سالی است که در زمین‌های شهرهای شمالی ایران مانندرشت ومازندران وهمچنین اصفهان نیز شروع شده است.
 
 
4b0082;">استویا یک گیاه با قدرت شیرین کنندگی بسیار قوی می‌باشد که می‌تواند یک جایگزین مناسب برای قندهای تصفیه شده باشد. این محصول به صورت008000;"> برگ‌های خشک بسته‌بندی شده و همچنین عصاره4b0082;"> به فروش می‌رسد.به دلیل خاصیت شیرین کنندگی و درمانی برگ استویا، این گیاه به شدت از نظر اقتصادی و علمی مورد توجه قرار دارد. برگ های این گیاه دارای دی ترپن گلیکوزید است که بیش از 008000;">300 بار4b0082;"> از سوکروز شیرین ترند. 4b0082;">با توجه به مصرف سرانه بالای شکر در کشور می توان با استخراج استویوزاید و استفاده از آن در کارخانه های تولید کننده نوشابه، کمپوت، شیرینی و دارویی تا حد قابل توجهی عوارض و خسارت جبران ناپذیر مصرف شکر را کاهش داد. استفاده از ترکیبات موجود در استویا به دلیل نقش آن در008000;"> حفظ سلامتی و کنترل دیابت4b0082;"> به طور گسترده ای در حال افزایش است و می رود که به تدریج جایگزین سوکروز (شکر معمولی) شود. 
4b0082;">                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                با اشاره به اینکه استویا فاقد سیکلامات کلسیم، ساخارین و آسپارتام است و کالری تولید نمی کند،008000;"> این گیاه برای افراد مبتلا به دیابت مضر نیست زیرا اثری بر میزان قند خون ندارد به علاوه بر خلاف برخی از شیرین کننده های مصنوعی فاقد عوارض کلیوی و عصبی است4b0082;">.امروزه برای تکثیرانبوه وکشت این گیاه ازفن کشت بافت استفاده میشود.                                                                                                                                                                                                                   اخیرامحققان ایرانی موفق شدند800000;"> چای ترش و شیرین ارگانیکی را تولید کند که در آن از استویااستفاده شده که می تواند چای را بدون نیاز به شکر و قند به اندازه کافی شیرین کند.این چای برای دیابتی ها بهترین چای است. چای ترش و شیرین ارگانیک ،از008000;"> به لیمو  و گیاهی به نام استویا و چای ممتاز ارگانیک نشکیل شده است. با توجه به اینکه اکنون میلیون ها دیابتی در کشور وجود دارند می توانند از چای ترش و شیرین که از استویا در آن به کار رفته استفاده بکنند .

4b0082;">