به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از شبکه خبر، این امر بویژه برای زنان باردار و کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند ، خطرناک است چون جنین و نوزاد به جیوه بسیار حساس اند. شما باید آگاهی کامل در مورد اینکه چه نوع ماهی را بخورید و به چه میزان از آن بخورید داشته باشید.
2f4f4f;">چرا ماهی می خوریم؟
2f4f4f;">ماهی یک منبع پروتئین است. ماهی حاوی چربی های مفیدی است که موجب کاهش کلسترول شما شده و به سلامتی شما کمک می کند. ماهی همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا3 می باشد که ضمن اینکه می تواند موجب سلامت قلب شما شود، همزمان میتواند موجب تغییرات خلق و خوی شما نیز بشود.
2f4f4f;">ثابت شده است که ماهی یک رژیم غذائی بسیار مهم افرادی است که زندگی طولانی داشته اند.
800080;">مشکلات مصرف ماهی
800080;">همه ماهیان دارای میزان کمی جیوه می باشند. وجود مقدار کم جیوه برای اغلب افراد بی ضرر می باشد ولی برخی از ماهیان دارای مقدار جیوه بالائی بوده و می توانند به جنین ویا نوزاد آسیب برسانند. بنابراین مادران باردار و همچنین مادرانی که به نوزادان خود شیر می دهند باید در مقدار و نوع ماهی که می خورند دقت کنند.
800080;">طبق نظر FDA ، زنان باردار و کودکان خردسال زیر 6 سال نباید بیش از دو وعده در هفته ماهی مصرف کنند و باید از ماهیانی استفاده کنند که دارای جیوه کمی می باشند.
800000;">کدام ماهی ها بیشترین جیوه را دارند؟
800000;">ماهی های بزرگ دارای میزان جیوه بیشتری می باشند، چرا که این ماهیان دارای طول عمر زیادی بوده و این سبب ازدیاد جیوه در بدن آنها می شود. آنها در طول زندگی زمان بیشتری برای تولید جیوه در سطوح بالاتری را دارند.
800000;">در زیر مقدار سطوح عمومی جیوه در انواع ماهیان متداول و همچنین میزان مصرف ماهی توسط انسان آورده می شود.
800000;">ماهیانی که کمترین میزان جیوه را دارند عبارتند از:
800000;">آنچوی – گربه ماهی – صدف – خرچنگ - شاه میگو – شاه ماهی – کفال – ماهی آزاد – ساردین – کیلکا – میگو – ماهی مرکب – ماکرل – تیلاپیا – قزل آلا – ماهی سفید
800000;">خوردن 2 تا 3 وعده در هفته از این ماهیان (آبزیان) توصیه می شود ( زنان باردار و کودکان خردسال نباید بیش از 12 انس (350 گرم) در 2 وعده در هفته بخورند)
0000ff;">ماهیانی که دارای جیوه متوسطی می باشند عبارتند از:
0000ff;">ماهی باس – کپور – کاد – لابستر – ماهی ماهی – اسناپر – ماهی تون
0000ff;">خوردن 6 وعده یا کمتر در هر ماه از این آبزیان توصیه می شود. ( زنان باردار و کودکان خردسال باید از خوردن آنها اجتناب کنند. )
008080;">ماهیانی که دارای جیوه زیادی می باشند عبارتند از:
008080;">بلو فیش – سی باس – ماهی تون (canned albacore&yellowfin)
008080;">نباید بیش از سه وعده در ماه از آنها استفاده کرد (زنان باردار و کودکان خردسال از خوردن آنها باید اجتناب کنند)
008080;">ماهیانی که بیشترین جیوه را دارند عبارتند از:
008080;">مارلین – کوسه ماهی – اره ماهی – ماهی تون (Ahi)
008080;">همه افراد در تمام سنین باید از خوردن آنها اجتناب کنند.