آخرین ارسال ها |
نوار پیام ها |
مدیریت پیام ها |
نمایش موضوع به شکل عادی | |||
اطلاعات نویسنده |
فست فود
یکشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۴ ۱۲:۰۱ بعد از ظهر
[#1]
|
||
مدیر انجمن انجمن دفاع مقدس
شماره عضویت :
1784
حالت :
ارسال ها :
3460
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان :
462
اعتبار کاربر :
72225
پسند ها :
2031
تشکر شده : 2670
|
خوشمزههای سرطانزا
زندگی شهری در جوامع امروزی و كمبود وقت برای خانوادهها باعث شده بسیاری از مردم بهسوی غذاهای آماده و فستفود كشیده شوند. این غذاها كه با تبلیغات رنگارنگ و پرفریب فرد را مجاب به خوردن آنها میكنند مضراتی برای بدن دارند كه در دراز مدت آسیب جدی به سلامتی او وارد میكنند. سرطانزا بودن سوسیس و كالباسها واقعیتی است كه كارشناسان تغذیه وزارت بهداشت نسبت به آن هشدار دادهاند. بررسیهای این كارشناسان نشان میدهد میتوان فستفود و سوسیس و کالباس سالم در اختیار داشت اما در حال حاضر از وجود آن بیبهرهایم و البته این در حالی است که متخصصان تغذیه تاکنون تذکرات بسیاری به ویژه به کارگاهها و تولیدکنندگان این فرآوردههای گوشتی دادهاند که برخی از شرکتها تولید خود را در مسیرهای دیگری بردهاند. دكتر مرتضی صفوی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتوگو با ایران با تأكید بر اینكه مصرف سوسیس و كالباس بیش از یك بار در ماه سرطانزاست، میگوید: سوسیس و كالباس و غذاهای آماده نباید بیش از یك نوبت در ماه مصرف شوند، زیرا مصرف بیشازحد این مواد به علت نوع پخت و چربیهای موجود در آنها سرطانزاست. وی ادامه داد: بسیاری از خانوادهها به دلیل تهیه آسان و همچنین ارزان بودن سوسیس و كالباس این ماده غذایی را در لیست تغذیه خود قرار میدهند، درحالیکه عادت به مصرف سوسیس و كالباس عوارض زیادی را به دنبال دارد كه سرطان معده از مهمترین آنها تلقی میشود. وی با بیان اینكه تولیدكنندگان سوسیس و كالباس برای ماندگاری آن و همرنگ شدن با گوشت اقدام به اضافه كردن نیترات و نیتریت به آن میكنند، گفت: این ماده به دلیل اینکه ماندگاری سوسیس و کالباس بالا برود و رنگ آن را صورتی کند به آن اضافه میشود اما زمانی که این دو ماده حرارت داده میشوند، به نیتروزامین که مادهای سرطانزا است، تبدیل میشوند. به همین خاطر معمولاً ویتامین C را به این فراورده اضافه میكنند تا از شكلگیری نیتروزامین طی عمل گوارش جلوگیری كنند. دكتر صفوی گفت: متأسفانه شركتهای تولیدكننده سوسیس و كالباس بیش از حد مجاز و به خاطر صورتی شدن رنگ سوسیس و كالباس اقدام به اضافه كردن این دو ماده میكنند و مصرف سوسیس و كالباس چندبار در ماه باعث بروز انواع سرطان در انسان میشود. این كارشناس تغذیه با بیان اینكه انسانهایی كه سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است زودتر آسیب میبینند ادامه داد: توصیه میكنیم افراد سالمند و كودكان كه سیستم ایمنی بدن آنها ضعیفتر از دیگران است از مصرف فرآوردههـــــای گوشتی بهخصوص سوسیس و كالباس خودداری كنند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینكه باید از غذاهای سنتیمان استفاده كنیم ادامه داد: غذاهای سنتی بسیار سالمتر از فست فودها هستند و باید خوردن غذاهای اصیل ایرانی را در جامعه ترویج داد و كمتر از سوسیس و كالباس در سبد غذایی خانواده استفاده شود. مضرات سوسیس و كالباس همردیف سیگار نیترات و نیتریت موجود در فرآوردههای گوشتی از جمله سوسیس و كالباس در بدن انسان تبدیل به نیتروزامین میشود كه این ماده خطرناك در سیگار نیز وجود دارد و باعث كاهش میزان آنتیاكسیدان در بدن میشود و انسان را در معرض بیماریهای كشندهای چون سرطان قرار میدهد. تا زمانی كه كیفیت غذاهای فرآوری شده در كشورمان به حد استاندارد نرسد به هیچ عنوان توصیه نمیكنیم كه خانوادهها از این نوع غذاها بهخصوص سوسیس و كالباس استفاده كنند. وی ادامه داد: این موادغذایی متأسفانه از ضایعات گوشت كه در كشتارگاهها كنار گذاشته میشوند درست میشوند و این ضایعات توسط خودروهای نیسان در یك مسافتهای طولانی به كارگاهها و كارخانههای تولید سوسیس و كالباس منتقل میشود و تولیدكنندگان نیز برای آنكه آلودگی و همچنین فساد این ضایعات گوشتها را از بین ببرند اقدام به اضافه كردن نیترات و نیتریت میكنند. وی افزود: اگرچه روی این فرآوردهها درصد گوشت آن نوشته شده است و لیكن این درصد در اكثر موارد نادرست است. متأسفانه بسیاری از خانوادهها اعلام میكنند به دلیل كمبود وقت نمیتوانند برای پخت غذا زمان بگذارند و به همین خاطر هر روز از ساندویچ و فرآوردههای گوشتی استفاده میكنند. باید به این افراد هشدار داد از این نوع غذاها استفاده نكنند زیرا این نوع غذاها از میزان پروتئین پائینی برخوردارند و زمینهساز بیماریهای خطرناكی از جمله سرطان در بدن میشوند. |
||
|