(نسخه قابل پرینت موضوع)
عنوان موضوع : دریای تفکر
نمایش موضوع اصلی :

عقیق سه شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳ ۱۲:۳۷ بعد از ظهر



دو دریا را به گونه ای روان كرد كه با هم برخورد كنند- اما میان آن دو حد فاصلی است   

.كه به هم تجاوز نمی کنند 

سوره مباره الرحمن آیات ۱۹ـــ۲۰  

 

در شهر توریستی اسکاگن این زیبایی رو میشه دید، این شمالیترین شهر  

دانمارکیهاست ..... جایی که دریای بالتیک و دریای شمالی بهم میپیوندند. دو دریای  

مختلف با هم یکی نمیشوند و بنابرین این راستا بوجود میاد.و این همان چیزی است که  

.در قرآن آمده است 

 

 :  سورة مباركه الرحمن 

مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیانِ (19) بَیْنَهُما بَرْزَخٌ لا یَبْغِیانِ (20) فَبِأَیِّ آلاءِ رَبِّكُما تُكَذِّبانِ (21) یَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ

وَ الْمَرْجانُ (22). ء 

دو دریا را به گونه ای روان كرد كه با هم برخورد كنند(19) اما میان آن دو حد فاصلی است كه به هم 

تجاوز نمی کنند (20) پس كدامین نعمتهاى پروردگارتان را انكار مىكنید؟ (21)از آن دو، مروارید و  

 مرجان خارج مىشود(22).ء

 

سوره مباركه فرقان آیه 53 

و هو الذی مَرَجَ البحرینِ هذا عَذبٌ فُراتٌ و هذا مِلحً اُجاجً وَ جَعَلَ بَینَهما بَرزَخا و حِجراً مَهجوراً 

و اوست كسی كه دو دریا را موج زنان به سوی هم روان كرد این یكی شیرین و آن یكی شور و تلخ  

.است ومیان آندو حریمی استوار قرار داد
 


 

 :  سوره مباركه فاطر آیه 12

 وَمَا یَسْتَوِی الْبَحْرَانِ هَذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ سَائِغٌ شَرَابُهُ وَهَذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ وَمِن كُلٍّ تَأْكُلُونَ لَحْمًا طَرِیًّا  

وَتَسْتَخْرِجُونَ حِلْیَةً تَلْبَسُونَهَا وَتَرَى الْفُلْكَ فِیهِ مَوَاخِرَ لِتَبْتَغُوا مِن فَضْلِهِ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ 

این دو دریا یکسان نیستند: یکی آبش شیرین و گواراست و یکی شور و تلخ، از هر دو گوشت تازه  

می خورید، و از آنها چیزهایی برای آرایش تن خویش بیرون می کشید و می بینی که کشتی ها  

برای یافتن روزی و غنیمت، آب را می شکافند و پیش می روند، باشد 

 . که سپاسگزار باشید

   :سوره مباركه نمل آیه 61

اَمَّنْ جَعَلَ الْاَرْضَ قَرَارًا وَ جَعَلَ خِلالَهَا اَنْهَارًا وَ جَعَلَ لَهَا رَوَاسِیَ وَ جَعَلَ بَینَ الْبَحْرَیْنِ حَاجِزًا ءَاِلهٌ 

 مَعَ اللهِ بَلْ اَکْثَرُهُمْ لَا یَعْلَمُونَ 

[آيا شريكانى كه مى‏پندارند بهتر است] يا آن كس كه زمين را قرارگاهى ساخت و در آن رودها پديد  

آورد و براى آن كوه‏ها را [مانند لنگر] قرار داد و ميان دو دريا برزخى گذاشت آيا معبودى با خداست  

[نه] بلكه بيشترشان نمى‏دانند. 


اسرار علمی قرآن در مورد دریـاهـا و رودخانه‌ها

 

دیـوار مانع میان دو دریا

 

وَجَعَلَ بَیْنَ الْبَحْرَیْنِ حَاجِزًا

و میان دو دریا دیوار مانع قرار داد

 

تفاسیر متعددی در مورد موضوعات دو دریا، كه در سوره‌های فرقان (آیه 53)، نمل (آیه

61)، فاطر (آیه 12) و رحمن (آیات 22-19) آمده، وجود دارد. اما در این تحقیق، این موضوعات شامل دیوار مانع دو دریا، مرز دو دریای شور و مرز ناپیدا و حدفاصل میان دریای شور و شیرین، بر اساس دانش جدید اقیانوس‌شناسی بررسی می‌شوند.
دو دریایی که دیوار میان آنهاست دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس است. میان این دو در اعماق چند صد متری دیوار وجود دارد. (حاجز بمعنی دیوار مانع است). در طرفـین این مانع هر یک از دریاها
دما و شوری و غـلظت و شرایط زیستی خاص خود را دارد. مـثلاً آب دریای مـدیـتـرانـه در مقایسه با اقیانوس اطلس: گرم، شور، و کم غـلـظـت تر است.
وقتی آب دریای مـدیـتـرانـه از بالای دیـوارِ مـیـان خود و اقـیـانـوس اطلس واقع در 
تنگه جبل‌الطارق وارد اقـیانـوس اطلس می‌شود، با گرمـا و شـوری و غـلظت کم و خصوصیات ویژه خود چند صد
متر به اعماق می‌رود.
آب دریای مدیترانه در آن عـمـق تعادل و توازان ایجاد می‌کند. و از بالا برمی‌گردد. این دو دریا در همین مرز با هم قاطی میشوند و فراتر
از مرز خود نمی‌رود. 

مرز میان دو دریا 

 

مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیَانِ - بَیْنَهُمَا بَرْزَخٌ لَّا یَبْغِیَانِ

دو دریائی که به هم وصلند را ترکیب خاص خود داد. میان آنها مرز ناپیدائی است، از  

حد خود فراتر نمی‌روند. 

منظور آیه از دو دریا، دو دریای شور است. چون به دنبال آن از وجود مرجان در آنها صحبت می‌کند و مرجان نیز فقط در آب شور زندگی می‌کند. برزخ نیز به معنی مرز ناپیدا است. دو دریای شوری که هر کدام ترکیب و خصوصیات خاص خود را دارد و مخلوط نمی‌شوند زیاد هستند، مانند دریای احمر و اقیانوس هند. نمک و گرما در دریای احمر بالاتر از اقیانوس هند است.میان آنها آبی درست می‌شود که دارای خصوصیات میانگین این دو دریا است و (از نظر خصوصیات) از مرز مشخص خود فراتر نمی‌روند.

اقیانوسها نیز در واقع از دریاهای متعددی تشکیل شده‌اند که از نظر غلظت و دما و ترکیب و شرایط زیستی و غیره با هم فرق می‌کنند، ولی برزخ یعنی مرز ناپیدای میان آنهاست و با هم مخلوط نمی‌شوند. (این موضوع را انسان در عکس برداری ماهواره‌ای از اقیانوسها در قرن بیستم فهمید. وقتی دید رنگ آبهای اقیانوس با هم فرق می‌کنند آنها را بررسی کرد و دید که اقیانوس در واقع از دریاهای متعدد تشکیل شده که به هم وصل هستند ولی از مرز مشخصی فراتر نمی‌روند و با هم مخلوط نمی‌شوند.
این ویژگی دریاها كه در محل برخورد دو دریا حائلی وجود دارد كه مانع مخلوط شدن آنها می‌شود به طوری كه هر دریا ویژگی خاص خود را دارد، اخیراً توسط اقیانوس شناسان كشف شده است. به خاطر یك نیروی فیزیكی به نام كشش سطحی، آبهای دو دریای مجاور مخلوط نمی‌شوند. كشش سطحی ایجاد شده توسط اختلاف چگالی آبهای آنها، درست مانند یك دیوار نازك بین آنها، از اختلاط آنها جلوگیری می‌كند. اگر چه موجهای بزرگ و جریانهای قوی در این دریاها وجود دارد، آنها نمی‌توانند مخلوط شوند و این مانع را از بین ببرند.
 

 

 

 

مرز ناپیدا و حد فاصل میان دریای شور و شیرین  

 

قرآن كریم هنگامی كه در مورد تقسیم‌كننده آب شور و شیرین صحبت می‌كند به وجود یك بخش نامرئی اشاره می‌كند :

وَهُوَ الَّذِی مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ هَذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ وَهَذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ وَجَعَلَ بَیْنَهُمَا بَرْزَخًا وَحِجْرًا مَّحْجُورًا

و اوست که دو دریای مختلف را هر کدام ترکیب خاص خود داده، این یکی شیرین گوارا و این دیگری شور تلخ است. میان آنها مرز ناپیدا و حد فاصل ممنوعه‌ای قرار داد. 

 

 

حجر محجور 

 

حجر محجور به معنی محدوده و حد فاصل ممنوعه و تحریم شده است که نه می توان وارد آن شد و نه می توان از آن بیرون رفت. علت اینکه آیه حد فاصل را حجر محجور نامیده این است که هر یک از محدوده آبهای مورد نظر (یعنی آب شیرین و آب شور و آب ترکیبی آنها ) شرایط زیستی خود را دارد. در صورتی که موجود زنده از آن بیرون برود و یا وارد آن بشود می میرد . البته موجودات بنابر فطرت خود از آن بیرون نمی روند!!!

 

 

 

دریاها نیز در واقع از دریاهای متعددی تشکیل شده اند که از نظر غلظت و ترکیب و شرایط زیستی و غیره با هم فرق میکنند ، ولی برزخ یعنی مانع میان آنهاست و با هم مخلوط نمی شوند. این را انسان در عکس برداری ماهواره ای از دریاها در قرن ۱۹ کشف کرد و وقتی دید رنگ آب های دریاها با هم فرق می کنند آنها را بررسی کرد و دید که دریاها در واقع از دریاهای متعدد تشکیل شده که بهم وصل هستند. 

 

 

 

چیزی که توجه متفکران را به خود جلب میکند اشاره خداوند متعال به وجود دو موج در دریاهاست . با  تکامل تکنولوژی و فرستادن زیر دریایی های مخصوص به اعماق اقیانوسها ، دانشمندان متوجه گشتند که به علت غلظت بیشتر آب های واقع در اعماق دریاها -در مقایسه با آب های سطحی- دو نوع موج در درون آنها پدید می آید !!! 

چنانکه در این باره قرآن کریم می فرماید : ( ان فی خلق السماوات و الارض و اختلاف اللیل و النهار لالیات لاولی الالباب ) {آل عمران: ۱۹۰} . مسلما در آفرینش آسمان ها و زمین و رفت و آمد شب و روز نشانه ها و دلائلی برای خردمندان است.

 

این پدیده در مکان های مختلف از جمله در مرز بین دریای مدیترانه و اقیانوس آتلانتیک در جبل الطارق اتفاق می افتد. ولی وقتی قرآن راجع به مرز بین آب شور و شیرین صحبت می کند ، به وجود «جداکننده ای دافع» همراه با مرز اشاره می کند.

 

 

 
نویسنده : vesalekhoda  | 11 تیر 1391 - 2:50 بعد ازظهر
 

Powered by FAchat