(نسخه قابل پرینت موضوع)
عنوان موضوع : استویا...گیاهی 300برابرشیرین ترازشکر
نمایش موضوع اصلی :

آنیل سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ ۰۵:۴۷ بعد از ظهر

                                                                                     به نام آفریننده ی طبیعت وزیبایی ها


استویا (stevia) یک گیاه بومی آمریکای جنوبی است که امروزه در کشورهای مختلف اروپایی کشت و مصرف می‌شود. و به طور وحشی در سرزمین های مناطق مرزی بین برزیل و پاراگوئه می روید و در آن مناطق به گیاه برگ عسلی معروف است. خوشبختانه کشت این گیاه چند سالی است که در زمین‌های شهرهای شمالی ایران مانندرشت ومازندران وهمچنین اصفهان نیز شروع شده است.
 
 
استویا یک گیاه با قدرت شیرین کنندگی بسیار قوی می‌باشد که می‌تواند یک جایگزین مناسب برای قندهای تصفیه شده باشد. این محصول به صورت برگ‌های خشک بسته‌بندی شده و همچنین عصاره به فروش می‌رسد.به دلیل خاصیت شیرین کنندگی و درمانی برگ استویا، این گیاه به شدت از نظر اقتصادی و علمی مورد توجه قرار دارد. برگ های این گیاه دارای دی ترپن گلیکوزید است که بیش از 300 بار از سوکروز شیرین ترند. با توجه به مصرف سرانه بالای شکر در کشور می توان با استخراج استویوزاید و استفاده از آن در کارخانه های تولید کننده نوشابه، کمپوت، شیرینی و دارویی تا حد قابل توجهی عوارض و خسارت جبران ناپذیر مصرف شکر را کاهش داد. استفاده از ترکیبات موجود در استویا به دلیل نقش آن در حفظ سلامتی و کنترل دیابت به طور گسترده ای در حال افزایش است و می رود که به تدریج جایگزین سوکروز (شکر معمولی) شود. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                با اشاره به اینکه استویا فاقد سیکلامات کلسیم، ساخارین و آسپارتام است و کالری تولید نمی کند، این گیاه برای افراد مبتلا به دیابت مضر نیست زیرا اثری بر میزان قند خون ندارد به علاوه بر خلاف برخی از شیرین کننده های مصنوعی فاقد عوارض کلیوی و عصبی است.امروزه برای تکثیرانبوه وکشت این گیاه ازفن کشت بافت استفاده میشود.                                                                                                                                                                                                                   اخیرامحققان ایرانی موفق شدند چای ترش و شیرین ارگانیکی را تولید کند که در آن از استویااستفاده شده که می تواند چای را بدون نیاز به شکر و قند به اندازه کافی شیرین کند.این چای برای دیابتی ها بهترین چای است. چای ترش و شیرین ارگانیک ،از به لیمو  و گیاهی به نام استویا و چای ممتاز ارگانیک نشکیل شده است. با توجه به اینکه اکنون میلیون ها دیابتی در کشور وجود دارند می توانند از چای ترش و شیرین که از استویا در آن به کار رفته استفاده بکنند .

 

Powered by FAchat