(نسخه قابل پرینت موضوع)
عنوان موضوع : معیارانتخاب همسرشایسته ازدیدگاه مرحوم آیت الله سیدمهدی یثربی(ره)
نمایش موضوع اصلی :

زهرابانو جمعه ۱۸ مهر ۱۳۹۳ ۰۱:۵۲ بعد از ظهر

معیارانتخاب همسرشایسته ازدیدگاه مرحوم آیت الله سیدمهدی یثربی(ره)

مرحوم آیت‌الله سیدمهدی یثربی(ره)، امام‌جمعه فقید کاشان در سلسله مباحث اخلاقی خود در رابطه با موضوع ازدواج، طی بحثی معیارهای انتخاب همسر شایسته را بیان می‌دارد که این معیارها جوانان را در انتخاب همسری صالح و صالحه کمک خواهد کرد.

امروزه شاهد وجود طلاق در زوج‌های جوان و از طرفی نیز بالارفتن سن ازدواج باعث به تأخیر افتادن امر ازدواج که سنت نبی اکرم(ص) بوده است، هستم و این دو هنجاری است که امروز جامعه گریبان‌گیر آن است و پیوند خانواده‌ها را تهدید می‌کند. اکثر جدایی‌ها و عدم ازدواج‌ها از نداشتن یک معیار مناسب جهت انتخاب همسری شایسته و ایمانی است.

مرحوم آیت‌الله سیدمهدی یثربی(ره)، امام‌جمعه فقید کاشان سلسله مباحث اخلاقی از جمله موضوع ازدواج را در بین خواهران طلبه داشتند که در بحثی، معیارهای انتخاب همسر شایسته را بیان می‌دارند که این معیارها جوانان را در انتخاب همسری صالح و صالحه کمک خواهد کرد.

*آیت‌الله یثربی(ره) هشت معیار را برای انتخاب همسر شایسته مطرح می‌کند که جوانان با مد نظر قرار دادن آن می‌توانند انتخابی خوب و شایسته داشته باشند.*

1-داشتن تقوا و ایمان: اساس ازدواج بسیار مهم است زیرا که می‌تواند در نسل تأثیر به‌سزایی داشته باشد و لذا ملاحظه می‌فرمایید که در باب اخلاق آنجا که بحث انتخاب همسر مطرح می‌شود، بیشترین تکیه روی ایمان و تقوا است.

خیلی از اوقات بعضی اشخاص معیارهایی برای انتخاب همسر غیر از ایمان قرار می‌دهند. سلیقه و دید آن‌ها خیلی پائین است. این که شارع مقدس معیار قرار داده و آن تقوا است. اگر یک خانه‌ای که از دو نفر تشکیل می‌شود و هر دو رکن یک خانواده هستند، متخلق به اخلاق اسلامی باشند به حسب معمول فرزندان آنان نیز چنین به دنیا می‌آیند و آن چنان رشد می‌کنند. تقوا به هر مسی که برسد، طلا می‌کند. دین و تقوا دو نبض هستند ولی به جای ده‌ها نبضند.
2- در پوشاک میانه‌روی داشتن: دومین معیاری که مرحوم آیت‌الله یثربی(ره) برای انتخاب همسر معرفی کرده‌اند، این است که همسر آینده شما لباس گران‌قیمت نپوشد چون این لباس گران‌قیمت موجب نگرانی مستمندان می‌شود و نباید پوشید. بانو فاطمه زهرا(س)ا شب عروسی لباس نو را به مستمندی داد. پس شخصیت به لباس نیست.

3- تواضع: سوم معیار تواضع است که در زندگی آینده روش آن‌ها با فروتنی باشد و هرگز فخر‌فروشی نکنند و متواضع باشند.


 4- دوری از گناه چشم: معیار چهارمی که آیت‌الله یثربی(ره) برای انتخاب همسر بیان می‌دارد این است که زوجین چشمشان را به گناه چشم آلوده نکنند. حدیث از پیامبر اکرم(ص) است که «غصب خدا شدید می‌شود بر زن صاحب شوهری که چشم خود را پر کند از غیر شوهر خود حق است که خدا که این زن را آتش زند به آتش جهنم بعد از اینکه خدا آن را در قبرش عذاب کند». با توجه به این حدیث زوجین باید چشم خود را از ان چه خدا برایشان حرام کرده، بپوشانند. چه بسیاری از اختلافات زن و شوهرها به خاطر چشم‌چرانی‌های مرد و زن و همچنین، چشم و هم‌چشمی‌های زوجین پیدا می‌شود.
5- همراه هم بودن در خوشی و سختی: پنجمین معیاری که مرحوم آیت‌الله سیدمهدی یثربی(ره) در انتخاب همسر بیان کردند این است که زوجین در حال خوشی و سختی رفتارشان یکسان باشد و اینکه همه را از خدا بدانند و در همه احوال شکرگزار و بردبار باشند نه در حال خوشی و نعمت فراوان طغیان کنند و نه در حال بلا و سختی بی‌تابی کنند یعنی مانند کوه کنار هم باشند و انسانی باشند که با ایمان و تقوا از روزگار گله و شکایت و بی‌صبری نمی‌کند.

6- دیگران را آزار ندهند: ملاک دیگر در انتخاب همسر این است که دیگران را با دست و زبان خویش نیازارند و مردم از شر آن‌ها در امان باشند و هیچ‌کس از آنان ترس و واهمه‌ای نداشته باشند.

7- قانع بودن: هفتمین معیار قانع بودن زوجین است که به اندک چیز از دنیا قانع باشند و هرگز بلند‌پروازی نکنند و برای آرزوهای خود دیگران را به زحمت نیندازند.
8- عفت داشتن: آخرین معیاری که آیت‌الله یثربی(ره) در انتخاب همسر بیان داشته، عفت و پاک‌دامنی زوجین است که در انتخاب همسر به عفت و پاک‌دامنی‌اش دقت کنید که سابقه انحراف جنسی نداشته باشد و حتی به فکر کارهای زشت هم نباشد و مردم به خیرش امیدوار باشند.
امید است تا قشر جوان با توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار(ع) و با معیار قرار دادن این موارد که مرحوم آیت‌الله سیدمهدی یثربی(ره) در یکی از سخنرانی‌هایشان در بین خواهران طلبه داشته‌اند، در انتخاب همسرشان انتخابی صحیح و اسلامی داشته و همسری شایسته را انتخاب کنند تا حاصل آن فرزندانی صالح باشد.

<<یادآور می‌شود، آیت‌‌الله سیدمهدی یثربی(ره)، امام‌جمعه فقید کاشان در سال 1304شمسی درکاشان به دنیا آمد که جدشان مرحوم سیدجعفر به درخواست حاجیان ایرانی به‌ویژه اهالی کاشان که به زیارت خانه خدا رفته بودند، در زمان شاه طهماسب صفوی از مدینه به ایران هجرت و در کاشان رحل اقامت افکندند و آیت‌‌الله سیدمهدی یثربی(ره) نیز راه اجداد خود را در ترویج اسلام و خدمت به مردم ادامه داد و عاقبت به علت مصدومیت شیمیایی که از حضور ایشان در جبهه‌های جنگ در دوران دفاع مقدس آسیب دیده بودند در هشتم مهرماه سال 1385 به دیدار معبود شتافت.>>

معیارهمسرنمونه:

امام جواد علیه السلام در پاسخ نامه ابراهیم محمد که درباره ازدواج دخترش از حضرت نظرخواهی کرده بود، معیار همسر نمونه را با استناد به روایت رسول گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم بیان کرده و می فرماید: ای ابراهیم! رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «اگر خواستگاری برای دختر شما آمد که اخلاق و دینداری او مورد رضایت شما بود، دختر خود را به او بدهید».

پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلم در ادامه این روایت، از بالا رفتن سن ازدواج به عنوان یک آفت اجتماعی یاد کرده و می فرماید: «اگر دختر خود را به همسر مناسب ندادید و پسر و دختر بزرگ شده و بدون همسر باقی بمانند، فتنه و فساد بزرگی دامنگیر جامعه خواهد شد»


Powered by FAchat