(نسخه قابل پرینت موضوع)
عنوان موضوع : *کی میگه میوه ای که میخوریم 100% سالمه*
نمایش موضوع اصلی :

محمدELE دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ ۰۳:۳۷ بعد از ظهر

باز هم خبر:
واکس زدن میوهتبدیل کال به رسیدهرنگ کردن میوه
1-واکس میوه
از واکس میوه برای انبارداری، کاهش ضایعات، حفظ کیفیت، حفظ شادابی و طراوت محصول برای رسیدن به دست مصرف‌کننده همه با به کارگیری این نوع علوم انجام می‌شود
واکس میوه حاوی پارافین است وپارافین یکی از مضر ترین مواد برای بدن است
علاوه بر واکس، کلرید کلسیم و کیتوزان هم به میوه‌ها زده می‌شود

که ادعا میشوداین ها غنی از کلسیم هستند علاوه بر اینکه باعث افزایش ماندگاری می‌شوند کلسیم بیشتری هم به بدن مصرف‌کننده می‌رسد، یعنی مردم پول میوه می‌دهند اما کلسیم بیشتری هم استفاده می‌کنند
چقدر به فکر سلامتی مردم اند
ازاین به بعد احتمالا آهن غراضه هارو بریزن تو مواد غذایی تا آهن بدنمون زیادشه! یا لاستیک میریزن توش تا انعطاف پذیریمون بره بالا
2-تبدیل کال به رسیده:
گاز می‌زنند تا گاز بزنی
میوه‌های کال چیده‌شده را می‌توان در محیط و فضای کنترل شده‌ای به شرایط مصرف رساند. این، همان کاری است که موجب سوء استفاده برخی برای فروش میوه‌های کال و با رنگ مصنوعی شده‌است. آن‌ها میوه‌های کال چیده‌شده را در معرض گاز اتیلن قرار می‌دهند. اتیلن، رنگدانه‌های کلروفیل سبزرنگ را تخریب و رنگدانه زرد رنگ را که زیر کلروفیل محصور شده است را آزاد می‌کند. به ‌این ترتیب میوه سبزرنگ کال، ظاهری شبیه میوه‌های رسیده می‌گیرد تا رنگ ‌و روی جذاب آن، مشتری بیشتری در بازار میوه‌های نوبرانه پیدا کند. استفاده از اتیلن بیشتر در میوه‌هایی نظیر موز، خرمالو و گوجه‌فرنگی کاربرد دارد.
سرپرست امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی:برخی محصولات هستند که باید زود برداشت شده و به صورت مصنوعی و دور از گیاه به مرحله رسیدگی برسند. مثلا گوجه فرنگی و موز را می‌توان زودتر برداشت کرد و با اتیلن در انبار به مرحله رسیدگی کامل رساند و هیچ اشکالی هم ندارد!

3-رنگ کردن میوه:
رنگ شده: اصطلاحی است که درباره مرکبات خوشرنگ اما کال این روزهای بازار میوه به کار می‌رود. میوه‌هایی که بدون هیچ نظارتی وارد بازار می‌شود و با قیمت بالا هم به فروش می‌رسد. اغلب مردم هم دلخوش به رنگ گرم و زرد رنگ میوه‌ها، به خیال خود نوبرانه‌های پاییزی را خریده و به خانه می‌برند ولی بعد از پوست کندن میوه متوجه کال بودن آن می‌شوند. انگار که این رنگ زرد و نارنجی، رنگ طبیعی پرتقال نیست.
به گفته رئیس اتحادیه باغداران این گونه میوه‌ها برای سلامتی ضرر دارند! زیرا میوه پرتقال، خودش اسید دارد و بر اثر گرمادهی میزان اسید آن بالاتر رفته و علاوه بر از بین رفتن خاصیت آن، برای دستگاه گوارش بسیار خطرناک است. اما رنگ‌آمیزی میوه‌ها و یا سبززدایی (Degreening) به دو صورت انجام می‌شود که شیوه رنگ آمیزی با «گاز اتیلن» در کشور ما کاربرد بیشتری دارد.
از رنگ ‌کردن گنجشک تا رنگ کردن میوه

شاید مناسب‌ترین تشبیه برای این روش، همان ضرب المثل «گنجشک را رنگ می‌زنند و جای قناری می‌فروشند» باشد. میوه‌های کال را به دو روش رنگ می‌کنند.
در روش اول ابتدا با گاز اتیلن، رنگ میوه‌ها  را برمی‌گردانند و بعد در محلول رنگی غوطه‌ور می‌کنند تا رنگ میوه‌ها مجلسی‌تر و براق‌تر شود

روش دوم اما کمی متفاوت است. در این روش، خبری از گاز اتیلن نیست و از همان ابتدا مرکبات در محلول‌های رنگ با غلظت بالاتر غوطه‌ور می‌شود. میوه ها در آب 50 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه غوطه ور می شوند تا رنگ، جذب پوست میوه و یکدست شود. بعد از آن نیز میوه‌ها سرد شده و واکس زده می‌شوند. البته این روش در کشور ما کمتر انجام می‌شود. اما می‌شود ردپای آن را در میوه‌های وارداتی دید.
در این روش مواد شیمیایی به داخل میوه نیز نفوذ کرده و موجب مسمومیت و حتی ابتلا به سرطان شوند.
در چند سال اخیر عده‌ای سودجو قبل از فصل برداشت، پرتقال را از باغداران خریداری می‌کنند و با استفاده از دستگاه‌هایی پرتقال را رنگ‌آوری می‌کنند و رنگ پرتقال را از سبز به زرد و یا نیمه زرد و سبز تبدیل می‌کنند
مرکبات نارس، ارزش غذایی چندانی ندارند. چه برسد به اینکه بعد از گذراندن این مراحل وارد بازار شوند. میوه‌های پاییزی و به‌ویژه مرکبات به‌دلیل دارا بودن ویتامین C در سبد غذایی پاییزی و زمستانی خانواده‌ها قرار دارد. میوه‌هایی که البته برای پیشگیری و درمان بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی‌هم مفید است. اما رنگ‌کردن و عجله سودجویان برای فتح بازار میوه و فروش بیشتر، سبب شده تا یکی از سالم‌ترین خوراکی‌ها در سبد غذایی خانواده به مواد شیمیایی آلوده شود.
شاید بهترین کار برای دوری از میوه‌های رنگ شده، این باشد که عجله نکرد و برای مصرف هر میوه‌ای منتظر فصل طبیعی و معمول آن بود. با این روش، کسی نمی‌تواند با میوه‌های رنگ شده، شما را هم رنگ کند

همچنین برخی میوه‌های آغشته به باقیمانده سموم، دارای بو و طعم مواد شیمیایی مانند نفت است.
اگر میوه ای، طعم و بویی غیر طبیعی داشته باشد بطور قطع از مواد شیمیایی برای رشد و به عمل آوری آن‌ها استفاده شده است.
به گفته رییس اداره بهداشت کشاورزی وزارت بهداشت، میزان مجاز استفاده از آفت کش ها بصورت استانی ابلاغ می شود

عزتیان یادآور شد برای پیشگیری از مسمومیت های ناشی از سموم باقی مانده روی میوه ها، مصرف کنندگان و کشاورزان به عنوان تولید کننده باید از نظر فرهنگی آماده پذیرش و رعایت استانداردها باشند
رییس اداره بهداشت کشاورزی وزارت بهداشت از مردم خواست مراقب سموم باقیمانده در میوه ها و سبزی ها باشند!
خودم هم نفهمیدم چطورباید مراقب باشم شما راهنمایی کنید


Powered by FAchat