(نسخه قابل پرینت موضوع)
عنوان موضوع : کمی درباره ADSL
نمایش موضوع اصلی :

محمدELE جمعه ۱ اسفند ۱۳۹۳ ۰۷:۵۰ بعد از ظهر

مخفف Asymmetric Digital Subscriber Line
در اغلب منازل و ادارات برخي از كشورهاي دنيا ، كاربران از يك DSL نامتقارن ( ADSL ) استفاده مي نمايند. ADSL فركانس هاي قابل دسترس دريك خط را تقسيم تا كاربران اينترنت قادر به دريافت و ارسال اطلاعات باشند. در مدل فوق ، فرض بر اين گذاشته شده است كه سرعت دريافت اطلاعات بمراتب بيشتر از سرعت ارسال اطلاعات باشد. در صورتيكه سرعت خط اينترنت به كاربر ( دريافت اطلاعات ) ، سه و يا چهار برابر سريعتر نسبت
كيفيت دريافت و ارسال اطلاعات از طريق DSL ، به مسافت موجود بين استفاده كننده و شركت ارائه دهنده سرويس فوق بستگي دارد. ADSL از يك تكنولوژي با نام " تكنولوژي حساس به مسافت " استفاده مي نمايد. بموزات افزايش طول خط ارتباطي ، كيفيت سيگنال افت و سرعت خط ارتباطي كاهش پيدا مي نمايد. ADSL داراي محدوديت 18.000 فوت ( 5.460 متر ) است . كاربراني كه در مجاورت و نزديكي شركت ارائه دهنده سرويس DSL قرار دارند، داراي كيفيت و سرعت مناسبي بوده و بموازات افزايش مسافت ، كاربران اينترنت از نظر كيفيت و سرعت دچار افت خواهند شد. تكنولوژي ADSL قادر به ارائه بالاترين سرعت در حالت " اينترنت به كاربر " ( Downstream ) تا 8 مگابيت در ثانيه است .( در چنين حالتي حداكثر مسافت 6.000 فوت و يا 1.820 متر خواهد بود ) . سرعت ارسال اطلاعات " از كاربر به اينترنت" ( Upstream ) داراي محدوده 640 كيلوبيت در ثانيه خواهد بود. در عمل ، بهترين سرعت ارائه شده براي ارسال اطلاعات از اينترنت به كاربر ، 1.5 مگابيت در ثانيه و سرعت ارسال ارسال اطلاعات توسط كاربر بر روي اينترنت ، 640 كيلوبيت در ثانيه است .
ممكن است اين سوال در ذهن خوانندگان مطرح گردد كه اگر تكنولوژي DSL داراي محدوديت فاصله است ، چرا محدوديت فوق در رابطه با مكالمات صوتي صدق نمي كند ؟ در پاسخ بايد به وجود يك تفويت كننده كوچك كه Loading coils ناميده مي شود ، اشاره كرد.شركت هاي تلفن از تفويت كننده فوق، بمنظور تقويت سيگنال صوتي استفاده مي نمايند. متاسفانه تقويت كننده فوق با سيگنال هاي ADSL سازگار نيست . لازم به ذكر است كه سيگنال هاي ADSL ، در صورتيكه بخشي از خط ارتباطي تلفن از فيبر نوري استفاده گردد ، قادر به ارسال و دريافت اطلاعات نخواهند بود.
ADSL از دو دستگاه خاص استفاده مي نمايد. يكي از دستگاهها در محل مشتركين و دستگاه ديگر براي ISP ، شركت تلفن و يا سازمانهاي ارائه دهنده خدمات DSL ، نصب مي گردد. در محل مشتركين از يك ترانسيور DSL استفاده مي گردد. شركت ارائه دهنده خدمات DSL از يك DSL Access Multiplexer استفاده مي نمايد .( DSLAM ) . از دستگاه فوق بمنظور دريافت اتصالات مشتركين استفاده مي گردد. در ادامه به تشريح هر يك از دستگاههاي فوق خواهيم پرداخت .
ADSL با ساير تكنولوژي هاي مربوط به دستيابي به اينترنت نظير مودم هاي كابلي و اينترنت ماهواره اي رقابت مي نمايد. بر طبق آمار اخذ شده در سال 1999 ، بيش از 330.000 منزل در امريكا از DSL استفاده كرده اند. تعداد كاربران استفاده از مودم هاي كابلي تا سال 1999 به مرز 1.350.000 كاربر رسيده است . بر اساس پيش بيني بعمل آمده تا اواخر سال 2003 ، تعداد مشتركين مودم هاي كابلي به مرز 8.980.000 و مشتركين DSL به 9.300.000 خواهد رسيد.
سرعت ADSL در حال حاضر حداكثر 1.5 مگابيت در ثانيه است . از لحاظ تئوري رسيدن به مرز 7 مگابايت در ثانيه دور از دسترس نمي باشد. در اين زمينه تحقيقات عمده اي صورت گرفته و تكنولوژي VDSL مطرح شده است .

برگرفته از سايت www.srco.ir

مطالب مرتبط:
ُِDSL


ADSL پهناي باند 1.1 مگاهرتزي خطوط مسي را به کانال هاي 4 کيلوهرتزي تقسيم مي کند و آخرين کانال را جهت ارسال صدا و فاکس معمولي تخصيص مي دهد و 256 کانال ديگر را براي انتقال دو طرفه اطلاعات استفاده مي کند; به اين ترتيب که 64 کانال را براي خط ارسال اطلاعات و 128 کانال ديگر را جهت دريا?ت اطلاعات استفاده مي کند. در بهترين حالت اگر 192 کانال 4 کيلو هرتزي موجود را استفاده کند، در تئوري سرعت بايد به حدود 9 مگابيت در ثانيه برسد. ADSL يکي از خانواده هاي Digital Subscriber Line) DSL) يا همان خطوط ديجيتال استيجاري مي باشد. اعضاي DSL معمولا به صورت xDSL نامگذاري مي شوند. اين خطوط از تمامي پهناي موجود در خطوط مسي دوطرفه استفاده مي کنند تا بالاترين سرعت ممکن در ثانيه را بر خلاف خطوط معمول ارائه دهند.ADSL) Assymetric DSL) در واقع نوعي از DSL ها مي باشد که ارتباط آن نامتقارن مي باشد;يعني سرعت ارسال داده در ثانيه کمتر از دريا?ت آن مي باشد.انواع ديگري از xDSL ها موجود مي باشند که از جمله آنها مي توان به HDSL(High-Speed DSL) و SDSL(Symetric DSL) اشاره کرد. در حال حاضر سرعت خطوط ADSL در بهترين حالت 2 مگابيت در ثانيه مي باشد.در عمل، اين خطوط اطلاعات زنجيره وار ديجيتال را به اطلاعات پارالل در دو سر انتقال اطلاع تبديل مي کنند. دقيقا مشابه کاري که در مودم هاي خطوط عادي انجام مي شود. سرعت انتقال اطلاعات در محدوده ذکر شده به عواملي از جمله فاصله ارتباطي و نوع سيم استفاده شده بستگي دارد.

Powered by FAchat