(نسخه قابل پرینت موضوع)
عنوان موضوع : زندگی نامه شهید حاج احمد سیاف زاده
نمایش موضوع اصلی :

صبا سه شنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۱۱:۲۰ قبل از ظهر





شهید حاج احمد سیاف زاده



تولد ونوجواني :



حاج احمد سياف‌زاده در سال 1335 در شهر اهواز در يك خانواده مذهبي وصاحب نام ،ديده به جهان گشود.از سال 1344فعاليت هاي احمد به عنوان يك نوجوان متعهد در قالب كلاسهاي قرآن وسخنراني ها رونق بيشتري گرفت. از سال1344 كه خانواده سياف، خيابان سعدي اهواز را به جهت مركزيت موقعيت‌هاي مذهبي و اجتماعي به عنوان محل سكونت برگزيدند، فعاليت‌مذهبي احمد نيز به عنوان يك نوجوان متعهد در قالب شركت در كلاس‌هاي قرآن و سخنراني، رونق بيشتري گرفت.



 



مبارزه عليه طاغوت:



با شروع مبارزات انقلابي در شهر اهواز، به خيل مردم فهيم و مبارز خوزستان پيوست و با شركت در جلسات ضدرژيم شاهنشاهي و گروه‌هاي مبارز فعاليت خود را آغاز نمود. ايشان با فعاليت‌نماياني كه در اين زمينه داشت، سرانجام توسط اداره ساواك خوزستان مورد نظر قرار گرفت و به همين دليل به مشهد مقدس محل زيارتي خانواده سياف زاده كه در ايام تابستان محل سكونت آنان بود، هجرت كرد.به مدت يك سال تحصيلي در شهر مشهد و در جوار بارگاه ملكوتي امام رضا (ع) مشغول تحصيل شد و مبارزات انقلابي خود را در سال 1355 الي 56 در كنار شهيداني مانند سيدمهدي، سيدهادي و سيدحسن فاضل حسيني آغاز كرد و پشت سر مبارزان بنام مشهد يعني حضرت آيت‌الله العظمي امام خامنه‌اي (رهبر معظم انقلاب) فعاليت‌هاي چريكي داشت و به خاطر متواري شدن از دست ايادي رژيم و همچنين ديدار با مبارزان سرشناس انقلاب كه به استان‌هاي ديگر تبعيد شده بودند، مدتي را به اين نحو گذراند . برگرفته از وب سایت ستاد یادمان ایثار



 



بازگشت به اهواز:



با داغ شدن بحث مبارزات انقلابي مردم به رهبري امام (ره) و رساندن پيام ايشان به مردم از طريق علماي صاحب نفوذ در شهرهاي ايران،‌به اهواز برگشت و با كمك به انقلابيون در به دست آوردن اسنادي از ساواك و بازخواني آن ، مبارزه را از سر گرفت.ايشان طبق فرمان امام خميني (ره) مبني بر ترك پادگان‌ها، از خدمت سربازي متواري شد. مأموران ساواك در پي جستجوي او همواره خانه ايشان را در نظر داشتند و سختي زيادي را براي خانواده اش ايجاد مي‌كردند.



اما (هنگامي كه در 22 بهمن سال 57) انقلاب به پيروزي رسيد در كميته‌هاي مردمي انقلاب حاضر بود و با تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، در ارديبهشت 58 به عضويت سپاه درآمد.





 



بنيانگذار واحد عمليات سپاه خوزستان:



به دليل شايستگي‌هايي كه از خود نشان داد، طي چند ماه اول تأسيس سپاه خوزستان به مسئوليت واحد عمليات سپاه خوزستان منصوب گرديد كه در واقع مي‌توان او را بنيان‌گذار اين واحد دانست. ايشان با توجه به روحيه انقلابي و شجاعت بي‌نظير در كنار شهيداني مانند غيوراصلي توانست آرامش و امنيت خوبي را در شهر اهواز ايجاد كند.



از مهم‌ترين بخش‌هاي وظائف ايشان در اين مسئوليت، حفاظت از شخصيت‌ها مانند آيت‌الله شفيعي نماينده امام،حراست از سازمان‌هاي مهم شهر اهواز مانند صدا و سيما، مبارزه با اشرار و عمليات چك و خنثي در شهر، گشت‌هاي شبانه ثاراله‌(ع) و برقراري امنيت عمومي شهر بود.



 



حضور در جبهه:



با شروع جنگ تحميلي با وجود اينكه مسئولين جاي او را در سپاه خوزستان خالي مي‌دانستند بعد از يك ساماندهي كلي و ايجاد فضا جهت جايگزيني مناسب در اين مسئوليت، با شوقي فراوان به سوي جبهه‌هاي حق عليه باطل شتافت.



اولين مسئوليت ايشان در جنگ‌تحميلي، مسئول واحد طرح و عمليات قرارگاه قدس بود. بعد از تغييرات در نامگذاري قرارگاه‌ها و چينش‌هاي تاكتيك در رزم سپاه به عنوان مسئوليت طرح و عمليات قرارگاه كربلا (جنوب) منصوب گرديد.وقتي در سن 26 سالگي اين مسئوليت بزرگ را در جنگ برعهده گرفت با طرح‌هاي بكر و يگانه‌اي كه به مسئولين جنگ ارائه نمود او را صاحب سبك در طرح و عمليات جنگ نمود. وجود ايشان در كنار شهيداني مانند سردار سرلشكر حسن باقري ( غلامحسين افشردي ) به عنوان مبتكران جنگ تحميلي، تكميل صاحب‌نظران دوران دفاع‌مقدس بود.



 



اخذ مدال فتح:



نقطه عطف اين امر ، در عمليات خيبر بود كه از طرف فرمانده كل سپاه مأموريت روشن نمودن هور براي هدايت هلي‌كوپترها را داشت كه اين حركت سردار احمد سياف زاده ، مورد تحسين همگان قرار گرفت و به همين دليل موفق به اخذ مدال فتح گرديد.



 



چندين بار مجروحيت:



ايشان در همه عمليات‌ها به دليل نوع مسئوليتش حاضر بود و خط را از نزديك مورد‌نظر قرار مي‌داد و به همين دليل بارها مجروح شد و به بيمارستان منتقل گرديد.



سردار شهيد حاج احمد سياف زاده ، همچنين در بسياري از بازديدهاي مقامات عاليرتبه ( مسئولين نظام، نيروهاي ملل متحد (VN)، نظاميان خارجي) مسئوليت هدايت و راهبري آنها را عهده دار بود.



 



معاونت عمليات اداره عمليات ستاد مشترك سپاه :



با اتمام جنگ تا چند ماه طبق دستور فرمانده كل قوا ، در قرارگاه مقدم جنوب (كربلا) ايفاي نقش كرد تا يگان‌ها از خطر حمله احتمالي مصون بمانند. بعد از نائل شدن به اخذ درجه ، ازسوي مقام معظم رهبري در سال 1369 ، در ادامه فعاليت‌هاي خود، به تهران فراخوانده شد و به سمت مسئول معاونت عمليات اداره عمليات ستاد مشترك سپاه منصوب گرديد.



ايشان در كنار عزيزان ديگر با تدابير فرمانده كل سپاه به دو مأموريت مهم ابلاغ پذيرفت:



1- ايجاد و راه‌اندازي قرارگاه امنيتي ثارالله (ع) براي شهر تهران



2- تدوين و بررسي تاكتيكي و عملياتي دستاوردهاي دوران دفاع‌مقدس (مركز مطالعات جنگ)



شهيد سياف‌زاده در كنار مسئوليت‌هاي مهم خود بعد از مفارقت از جنگ وارد عرصه تحصيل علم شد و در كنار فرماندهان ارشد سپاه ، موفق به اخذ مدارج تحصيلي ليسانس جغرافيا، فوق‌ليسانس علوم سياسي و روابط بين‌الملل و كارشناسي ارشد مديريت علوم دفاعي شد.





 



فرمانده دوره دانشكده دافوس:



بعد از آن ،از سال 74 وارد دانشكده فرماندهي ستاد (دافوس) شد و با فرماندهي ايشان، اين مركز استراتژيك و مهم سپاه ، تبديل به يك موقعيت مناسب براي فرماندهان دفاع‌مقدس جهت آموزش و تربيت، تدوين و تدريس روش جنگ و 8 سال دفاع‌مقدس گرديد.از مهم‌ترين فعاليت‌هاي ايشان در كنار ديگر عزيزان، تصويب رشته تحصيلي مديريت امور دفاعي به عنوان يك رشته دانشگاهي با ظرفيت معلوم در وزارت علوم و تحقيقات بود كه به تصويب وزير رسيد.



 



راوي حماسه ها:



حاج احمد ازجمله فرماندهاني بودندكه بعد ازپايان جنگ تحميلي دائما به مناطق عملياتي سركشي مي كردند وطرح يادمان هاي مناطق جنگي بانظر ايشانساختهوتا آخر عمر، وقت خود را صرف بازگو كردن و روايت ايثار و جانبازي‌هاي همرزمان شهيد خود نمود و باحضور در مناطق عملياتي جنوب و غرب به تشريح 8 سال دفاع‌مقدس مي پرداخت.



عمده اين فعاليت‌ها از قبيل :روايتگري در مناطق عملياتي ،مصاحبه در صدا و سيما، همكاري با بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع‌مقدس، ستاد مركزي راهيان نور، بسيج دانشجويي، بسيج اساتيد و … در جهت نشر فرهنگ ايثار و شهادت و انتقال تجربيات وارزشهاي دوران طلائي دفاع‌مقدس به نسل سوم انقلاب(افسران جنگ نرم) بود.



سردار شهيد حاج احمد سياف زاده، به عنوان يك فرمانده حاضر در جبهه ها ، بدون هيچگونه تشريفات در هر نوع سفر راهيان نور و آموزش روايتگران و سخنراني ها حاضر مي شدويكي از مهمتري خصائص ايشان اخلاص ، بدون تكلف و تشريفات بودن ايشان در اين عرصه ها بود.در هر موقعيت وشرايطي ، جهت سخنراني درباره دفاع‌مقدس و عشق بازي و هنرنمائي هم رزمان خود ، مشتاقانه مي‌شتافت.





 



شهادت وبدرقه:



عاقبت ،اين سردار بي‌ادعاي ، شهيد حاج احمد سيا‌ف‌زاده در اول بهمن 1390 در شب شهادت حضرت رسول اكرم (ص) و امام حسن مجتبي (ع) به علت عارضه‌هاي شيميايي و ايست قلبي دعوت حق و ياران شهيدش را لبيك گفت و به درجه رفيع شهادت نائل گشت.بدرقه اين شهيد والامقام،همزمان درروز شهادت امام رضا(ع)با حضورقشرهاي مختلف مردم،امت شهيد پرور،نماينده ويژه مقام معظم رهبري،مسئولين عالي رتبه نظام،فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس وساير مقامات كشوري و لشكري،تشيع و دركنار گلزار شهداي گمنام بهشت زهرا به خاك سپرده شد.



Powered by FAchat