(نسخه قابل پرینت موضوع)
عنوان موضوع : مجاهدی به نام قربانعلی
نمایش موضوع اصلی :

صبا پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۰۱:۰۶ بعد از ظهر


نیمه خرداد سال 1330 برای خانواده رنجبر روز باشکوهی بود چرا که خداوند فرزند پسری به آنها عطا کرده‌ بود. پدر خانواده به دلیل محبت خاصی که به حضرت امیرالمؤمنین داشت نام او را قربانعلی گذاشت به این امید که مسیر پسرش بر طبق نامش باشد.

شهرگرم‌رود مازندران محل رشد و نموش بود، دبستان را در آنجا به پایان رساند اما به دلیل فقر فراگیری که ثمره حکومت پهلوی بود عرصه کار را بر ادامه تحصیل مقدم دید و به چوپانی مشغول شد. پس از مدتی برای بهبود وضعیت معیشتی پدر تصمیم بر هجرت می‌گیرد و به ساری نقل مکان می‌کنند. اگرچه در ابتدا این نقل مکان تأثیر زیادی بر درآمد ومعیشت خانواده نداشت اما تأثیر شگرفی بر زندگی قربانعلی گذاشت. او توانست باحضور در مکتب خانه‌های سنتی آن زمان با قرآن و نهج‌البلاغه و احکام دین آشنا شود. این فرصت را با کسب علوم مذهبی از روحانیون محل خود به کمال رساند.

با اوجگیری حرکت‌های انقلابی مردم ایران، او نیز در راستای اعتقاداتش به مبارزه بارژیم پهلوی پرداخت و بارها به دست نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم واقع شد. پدرش می‌گوید: یکبار بدجوری زده بودنش به نحوی که چند روز زمینگیر شده بود؛ دلیل برخورد بدشان با قربانعلی چیزی جز صلوات فرستادنش نبود.

با پیروزی انقلاب اسلامی مسؤلیت‌‌هایی به او محول می‌شود. و با آغاز جنگ تحمیلی ابتداً به عنوان فرمانده دسته و بعدها با سمت فرماندهی گروهانی از گردان يا رسول اللّه و مسئوليت واحد عمليات قرارگاه حمزه در صحنه نبرد حاضر می‌شود.

شهید رنجبر در آخرين ديدار خطاب به مادرش می‌گوید: "مادر جان! جان تو و جان حسين و حسنم." هنگامی که مادر علت را جويا شد در پاسخ گفت: ممکن است ديگر باز نگردم. وی در مدت حضور خود در جبهه چندين بار از ناحيه گردن، سينه، ستون فقرات، کتف و صورت مجروح شد. پس از شهادت همرزم خود سردار شهيد محمدحسن قاسمی طوسی ابراز ناراحتی می کرد و همواره می گفت : «آرزو دارم مانند او باشم و به شهادت برسم».

سرانجام قربانعلی رنجبر در جريان عمليات نصر4 و فتح ماووت در تاريخ 1 تير 1366 در اثر اصابت ترکش به شانه راست در قربانگاه حاج حسین بصیر به آرزوی دیرین خود رسيد. قربانعلی به هنگام شهادت نام امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بر زبان داشت. پیکر مطهر او مدتی در منطقه عملياتی باقی ماند و پس از کشف به آهودشت انتقال يافت و در آرامگاه "ملا مَجدالدين"در "ساری" به خاک سپرده شد.

----------------------------------------------------------------

بازنویسی زندگی نامه شهید قربانعلی رنجبر از سایت ساجد


Powered by FAchat