(نسخه قابل پرینت موضوع)
عنوان موضوع : (((طرز تهیه دلمه برگ مو)))
نمایش موضوع اصلی :

بانوی آفتاب دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ ۱۰:۵۶ بعد از ظهر

مواد لازم برای طرز تهیه دلمه برگ مو 
برنج (نیم دانه باشه بهتره ):4 پیمانه 

گوشت : به میزان لازم

لپه باقلا:یک پیمانه

سبزی دلمه:(تره، جعفری، گشنیز، شبت، پیازچه، ترخون و مرزه)یک کیلو

برگ مو 

نمک ،زردچوبه،ادویه،فلفل سیاه به میزان لازم

آبلیمو:3 قاشق غذاخوری

ماست :نیم کیلو

روغن :به میزان لازم

برنج و باقلا رو هر کدوم جداگانه میذاریم میپزیم 

سبزی دلمه رو خرد میکنیم و با روغن (یه مقدار روغن زعفرانی هم باشه بهتره)میذاریم تفت بخوره 



بعد از اینکه 10 دقیقه ای سبزیمون رو تفت دادیم 

گوشت رو به سبزی اضافه میکنیم  و 15 دقیقه دیگه میذاریم که با همدیگه تفت داده بشه 

در همین زمان زردچوبه -ادویه -فلفل سیاه-و نمک رو اضافه میکنیم 



بعد توی یه ظرف بزرگتر برنج آبکش شده و باقلا پخته شده رو با مواد دلمه قاطی میکنیم 

وآبلیمو و ماست  رو اضافه میکنیم و خوب با همدیگه قاطی میکنیم که مواد دلمه با برنج کاملا یکدست بشه 



برگ های مو رو بصورت زیر روی همدیگه قرار میدیم (برگهایی که بزرگن همون یه دونه اش کافیه)

(من خودم از دلمه خیلی ریز خوشم نمیاد برای همین اینکار رو کردم)



بعد 2 قاشق از مواد دلمه رو وسط برگها قرار میدیم 



و بعد برگها رو بصورت بقچه میپیچونیم  به این صورت



همه رو به این صورت توی قابلمه میچینیم 



در این مرحله 2 تا کاسه بزرگ آب جوش رو روی دلمه ها میریزیم 

و در یه قابلمه ایی که کوچیکتره رو روی قایلمه میذاریم که فشار زیادی رو به دلمه ها بیاره و در هنگام پخت دلمه ها باز نشن 

و یه قابلمه کوچیکتر هم پر از آب میکنیم که درب قابلمه سنگین تر بشه 





اگه در قابلمه رو سنگین نکنید احتمال اینکه دلمه ها باز بشن زیاده پس حتما به این نکته مهم خیلی توجه کنید 

و بعد شعله گاز رو کم میکنید و حدود 2 ساعتی میذاریم که آبش چیده بشه و وقتی که آبش چیده شد 

قابلمه رویی رو بر میدارین و در قابلمه رو برمیگردونید و میذارید که دلمه ها با حرارت ملایم دم بکشن 

(ممکنه آب دلمه های شما قبل از 2 ساعت چیده بشه،پس باید مدام به دلمه تون سر بزنید ببینید آب داره یا نه)

نکته: خیلی ها برنج رو برای دلمه فقط میخیسونند و همونجوری نپخته با مواد دلمه قاطی میکنن 

اگه اینجوری کردین هم زمان پخت بیشتر میشه هم آبش رو باید بیشتر بریزید 

ولی به نظر من حتما برنج رو قبلش بپزید و آبکش کنید چون دلمه ها اینجوری نرم تر میشن و خیلی لذیذ تر میشن 

در آخر هم 2 قاشق روغن رو داغ میکنید و روی دلمه ها میریزد 



امیدوارم که خوشتون بیاد 

(فقط یه نکته دیگه اینکه خیلی ظرف کثیف میکنه بعدش پوستتون کنده میشه تا ظرفا رو بشورین)

Powered by FAchat