(نسخه قابل پرینت موضوع)
عنوان موضوع : معجزه ای به نام سجاده نمازخوان
نمایش موضوع اصلی :

حریم قدس پنجشنبه ۱۵ امرداد ۱۳۹۴ ۰۴:۱۴ بعد از ظهر

معجزه ای به نام سجاده نمازخوان

چند وقتی است که فیلمی با عنوان «سجاده نمازخوان» در فضای مجازی منتشر شده است. در این پست قصد و امکان بررسی موضوع با اسناد را نداشته و به بررسی استدلالی آن می‌پردازیم.
• مشخص نیست این ویدئو از کجا منتشر شده است، 4 ماه پیش این فیلم با عنوان معجزه در رضوانشهر تبریز منتشر شد و چندی پیش در اردبیل، اما از آنجایی که هیچ خبری در هیچ رسانه‌ای در ایران در این مورد منتشر نشده، احتمال دارد که در هر جایی در ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان یا هر نقطه دیگر دنیا باشد. اولین بار نیست که از ماجرای سجاده نمازخوان استفاده می‌شود، چند سال پیش هم موارد مشابهی بوده است که از همان شیوه تبعیت میکند.
• این فیلم با یک موبایل گرفته شده و فیلم بردار تلاش کرده از زوایایی فیلم بگیرد که امکان بررسی شرایط ایستایی سجاده یا چیزی که زیر آن است وجود نداشته باشد. کیفیت بد تصویر و زاویه فیلم برداری چیزی شبیه معجزه را نشان نمی‌دهد. می‌تواند نخ نامرئی یا چوبی زیر سجاده را هم در نظر گرفت. معجزه کنندگان و مدعیان داشتن نیروی خارق‌العاده به کرات از این قبیل حقه‌های بصری برای تکدی‌گری یا تلکه کردن عوام استفاده کرده‌اند، این فیلم یک نمونه را نشان می‌دهد که بارها به اشکال گوناگون توسط مرتاض‌ها یا مدعیان انرژی خاص استفاده شده است.
• بسیاری از این فیلم‌ها یک حقه ساده در صحنه یا یک حقه ساده در ادیت دارند. حقه‌های تصویری، دیگر متعلق به هالیوود نیست. شما هم با خریدن یک نرم افزار ساده ادیت فیلم و کمی خلاقیت می‌توانید معجزه کنید. مثلاً اگر این پسر بامزه تایلندی از تکنیکش در ادیت فیلم‌های مذهبی استفاده می‌کرد شاید پربازدیدترین ویدئوی دینی را به خود اختصاص می‌داد.
• بیایید از دید عقل به ماجرا نگاه کنیم؛ این همه دانشمند مسلمان، غیرمسلمان، در جهان مشغول به تحقیق و پژوهش هستند، چرا معجزه‌های اینچنین برای آنها رخ نمی‌دهد؟ چرا یک مقاله از یک دانشمند وجود ندارد که معجزه‌ای را در آزمایشگاهش ثبت کرده باشد؟
چرا فقط سجاده برای عوام یک روستای دورافتاده نماز می‌خواند یا روی پای یک کودک دهاتی داغستانی آیات قرآن نقش می‌بندد؟ چرا هیچ وقت کسی شاهد معجزه‌ای در دانشگاه سوربون، هاروارد، کمبریج، مونیخ یا هزاران دانشگاه دیگر نیست؟ چرا خاطره یا روایتی از این همه دانشمند مسلمان از جمله بوعلی سینا، زکریای رازی، فارابی، ابن هیثم یا خواجه نصرالدین طوسی نیست که شاهد معجزات محیرالعقول باشند؟
جواب خیلی ساده است؛ این اتفاقات فقط برای عوام معجزه است، چون آنها روش بررسی علمی و نگاه تحقیقی به ماجرا را نمی‌دانند. یک دانشمند روش‌های منطقی و علمی برای بررسی شواهد دارد که فارغ از دین و عقیده به راحتی دروغ را از واقعیت تمیز می‌دهد.
سالهاست گروه‌های مختلف برای اثبات یک معجزه یا امر فرابشری فراخوان داده و جایزه تعیین کرده‌اند. جیمز رندی حاضر است یک میلیون دلار به کسی بدهد که بتواند در شرایط آزمایشگاهی و در مقابل دیدگان چند دانشمند امری فرابشری انجام دهد، او از بیش از 50  سال است که معجزه‌گران را به مبارزه طلبیده است.
سوال این است که چرا معجزه‌گران نمی‌توانند جهان دانش را با نشان دادن یک معجزه و شکست رندی و دیگر دانشمندان به چالش بکشند؟
 
 
sandiskhor.blog.ir

Powered by FAchat