یازهرااا |
سه شنبه ۳ شهریور ۱۳۹۴ ۱۱:۰۴ قبل از ظهر |
تهچین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیباش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانیهاست
البته برخلاف تصور اغلب ما که فکر میکنیم تنها نوع آن، تهچین مرغه
این غذا باتوجه به مواد داخل آن انواع گوناگونی داره یه نمونه اش همین تهچین گوشت و بادمجان
مواد لازم برای 8 نفر:
برنج 4 لیوان . بادمجان متوسط 4 عدد . گوشت چرخ کرده 400 گرم . پیاز 2 عدد . ماست 1 لیوان
زرده تخم مرغ 4 عدد . کره 4 قاشق غذاخوری . رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری . زعفران مقداری
طرز تهیه : بادمجان ها را پوست بکنید و حلقه حلقه کنید ، روی بادمجان ها نمک بپاشید و پس از 30 دقیقه آبکشی
و خشک کنید سپس بادمجان ها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید ،
پس از اینکه گوشت سرخ شد رب گوجه فرنگی ، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید ،
تفت دهید تا مواد به خوبی ترکیب شوند سپس از روی حرارت بردارید.
نکته: برای آنکه گوشت زودتر بپزد، در ظرف را بگذارید.
از طرف دیگر، قابلمه متوسطی را تا نیمه از آب پر کنید و پس از اضافهکردن کمی نمک به آن، روی حرارت اجاقگاز بگذارید
تا به جوش آید. سپس برنجی را که 3-2 ساعت پیش خیس کرده بودید، داخل آب درحال جوش بریزید و چند دقیقه حرارت
زیاد بدهید تا همراه با آب بجوشد.
پس از گذشت مدت زمان لازم، آن را آبکش کنید. برنج آبکششده را کنار بگذارید.
حالا زردههای تخممرغ، زعفران و ماست وکره ذوب شده و مقداری زعفران دم شده را داخل کاسه ای بریزید و با قاشق بزنید
تا یکدست شود سپس برنج را اضافه کنید و با قاشق آرام مخلوط کنید تا مواد ته چین به خوبی باهم ترکیب شوند.
ته قابلمه مقداری روغن بریزید ، نصف برنج ته چین را داخل قابلمه بریزید و با پشت قاشق خوب فشرده و صاف کنید ، نصفبادمجانها را روی برنج بگذارید و روی ان مواد گوشتی بریزید سپس نصف دیگر بادمجان ها را روی گوشت بگذارید
باقی مانده برنج را روی مواد بریزید و با پشت قاشق خوب فشار دهید و صاف کنید.
قابلمه را 1 ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید تا ته چین طلایی آماده شود ، پس از پخت کمی صبر کنید
تا قابلمه خنک شود سپس ته چین را داخل ظرف برگردانید و سرو کنید
بفرمایید نوش جان امیدوارم خوشتون بیاد
|