(نسخه قابل پرینت موضوع)
عنوان موضوع : روانشناسی زندگی در شرایط سخت
نمایش موضوع اصلی :

حسنعلی ابراهیمی سعید جمعه ۵ امرداد ۱۳۹۷ ۱۱:۳۸ بعد از ظهر

❌ناراحتي ازمرگ دوستان

شرايطي كه در طي زندگي در شرايط سخت بر روابط ما حاكم مي شود ، گاهي اوقات بسيار دراماتيك و تراژديك مي باشد . اين ممكن است به دليل نوع مأموريت نظامي باشد كه در آن هر آن احتمــال مرگ مي رود . در واقع شما تنــها كسي بايد باشيــد كه حتماً زنده مي ماند . در حيني كه شما از زنده بودن خود راضي هستيد بايد براي مرگ ساير افراد تيم كه كم شانس تر بوده اند عزاداري كنيد . اين موضوع غير عادي براي باقي ماندگان نيست كه به خاطر جدا شدن از ديگران كه مرده اند ، احساس ناراحتي كنند . اين احساس اگر درست استفاده شود  افراد را تشويق مي كند تا سخت و سخت تر تلاش كنند تا زنده بمانند و هدف از زنده ماندن خود را انجام كارهاي بزرگتر و مهم تر مي دانند . بعضي مواقع براي زنده ماندن لازم است تا وظايفي را كه قبلاً بر عهــده افراد كشتــه شده بوده است به دوش گرفت . هر طوري كه شما مي توانيد خود را قانع سازيد نگذاريد كه ناراحتي به سبب مرگ دوستان شما را از زنده بودن مأيوس سازد . زنده ماندن كسي كه از شانس بقاء خود چشم پوشي كرده است نيز ديگر هيچ فايده اي ندارد . چنين حالتي خود بزرگترين تراژدي مي باشد كه ممكن است خلق شود .

❌آماده شدن

مأموريت شما به عنوان يك سرباز در شرايط سخت تلاش كردن براي زنده ماندن است . همان طور كه خود شما مي توانيد ببينيد ، شما مي رويد كه آميزه اي از تفكرات و احساسات را تجربه كنيد . اينها مي توانند براي شما مفيد باشند ، يا اينكه شما را به هلاكت بكشانند . ترس ، اضطراب ، نااميدي ، حزن و اندوه ، افسردگي و دلتنگي همگي واكنشهاي محتملي هستند كه ممكن است در مقابل استرسهاي معمول در شرايط سخت از ما ساطع شوند . اين واكنشها اگر در مسير خود و بطور منطقي صورت پذيرند به سرباز در زنده ماندن وي كمك مي كند . آنها سرباز را مجبور مي كنندتا در هنگام آموزش بيشتر دقت كند . در هنگامي كه ترسيده است از خود خوب دفاع كند ، اعمالي را انجام دهد كه امنيت وي را تضمين مي كنند ، به طور منطقـي به همراهان خود اعتماد كند و در مقابل حوادث عجيب و غريب به خوبي بجنگد . وقتي كه فرد نتواند اين واكنشها را درست كنترل كند ، در جاي خود متوقف مي شود و توان پيشروي را از دست مي دهد . به جاي آنكه فرد به جمع آوري منابع و تواناييهاي داخلي خود بپردازد ، به ترسهاي داخلي خود گوش مي دهد . اين سرباز قبل از اينكه از نظر فيزيكي به زانو درآيد شكست رواني را تجربه خواهد كرد . به خاطر داشته باشيد كه ، ميل به بقاء براي هر كس طبيعي است ؛ اما ميل افراطي براي زنده ماندن به ترتيب كه مي شود و ترس افراطي از مرگ امري طبيعي نيست . اگر واكنش طبيعي خود به اين شرايط غير طبيعي هراس زده نشويد . خود را آماده سازيد تا بر اين واكنش ها غلبه كنيد و از آنها جهت نيل به مقصود نهايي خويش بهره ببريد .
اين شامل آماده شدن جهت اطمينان از اين است كه واكنشهاي شما در شرايط سخت سازنده هستند و نه مخرب . در طي انجام عمليات زنده ماندن مثال هاي بيشماري از شجاعت و دليري و اعتماد به نفس خلق شده است . برتري هايي در شما وجود دارند كه اگر شما خود را آماده كنيد مي توانيد آنها را كشف كرده و از آنها بهره ببريد . در زير تعدادي موضوعات اصلي مطرح شده اند كه شما را از لحاظ رواني جهت زنده ماندن آماده مي سازند . با مطالعه اين دستورالعمل و راهنمايي و شركت در آموزش بقاء شما مي توانيد توان بقاء خود را توسعه دهيد .

❌خود را بشناسيد

در طي آموزش خانواده شما و دوستانتان اين فرصت را پيدا مي كنند تا شخصيت درون شما را كشف كنند . قوي تر سازي كيفيت قدرت خود و توسعه دامنه آگاهي شما را براي زنده ماندنتان ضروري هستند .

❌به استقبال ترس رفتن

وانمود نكنيد كه از هيچ چيز نمي ترسيد اگر مجبور شديد كه به تنهايي در شرايط سخت قرار گيريد ، شروع كنيد به فكر كردن دربارة اينكه چه چيزي از همه بيشتر شما را مي ترساند . در مناطقي تمرين كنيد كه در آينده با آنها برخورد داريد . هدف اين نيست كه ترس شما از بين برود . بلكه اين است كه در شما يك اعتماد به نفس ايجاد شود كه بتوانيد علي رغم ترس بتوانيد درست عمل كنيد .

❌واقع بين باشيد

از انجام يك بازرسي درست از منطقه و شرايط موجود نترسيد . شرايط را همان طوري كه هست ببينيد نه آنطور كه انتظار داريد باشد . اميد خود و آرزويتان را در همه شرايط حفظ كنيد . وقتي كه شما در شرايط سختي قرار مي گيريد كه قبلاً پيش بيني نكرده ايد ، شما ممكن است دچار سرخوردگي شويد . در اين صورت از اين شعار پيروي كنيد « به بهترين سرانجام اميدوار باشيد ، خود را براي بدترين حالت آماده كنيد » . اين به شما كمك مي كند كه راحت تر خود را با شرايط پيش بيني نشده وفق دهيد تا زماني كه با عصبانيت با اين شرايط برخورد مي كنيد.


Powered by FAchat