انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:.. اینجا گناه ممنوع ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » انجمن سوال جواب ها » پرسش وپاسخ مسائل دینی » از آداب کفن و دفن چه می دانید؟



از آداب کفن و دفن چه می دانید؟

از آداب کفن و دفن چه می دانید؟ امام صادق علیه السلام فرمود: «برای اولیای میّت شایسته است که فوت او را برای مومنین اعلام کنند تا آنان در جنازه ی او حضور یابند و بر او نماز بگذارند و برای او آمرزش بطلبند و بدین ترتیب هم برای آنان و هم برای خود میت پاداش و آمرزش نصیب خواهد شد.» وسائل الشیعه، ج 3، ص 59 حکم کفن کردن میت: کفن کردن مرده ی مسلمان بر همه ی مسلمانان واجب کفایی است. مقدار واجب کفن: کفن عبارت است از سه
hc Hnhf ;tk , ntk ]i ld nhkdn?


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
یکشنبه ۸ تیر ۱۳۹۳ ۰۱:۱۰ قبل از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 47
حالت :
ارسال ها : 6234
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 1178
دعوت شدگان : 16
اعتبار کاربر : 92775
پسند ها : 4933
حالت من :  Sepasgozar.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (13).jpg
تشکر شده : 14911
وبسایت من : وبسایت من


مدال ها:6
بهترین ارسال کننده
بهترین ارسال کننده
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت
نفر اول مسابقه
نفر اول مسابقه
کاربر با ارزش
کاربر با ارزش
ستارهء انجمن
ستارهء انجمن
کاربران برتر
کاربران برتر

|


از آداب کفن و دفن چه می دانید؟

امام صادق علیه السلام فرمود: «برای اولیای میّت شایسته است که فوت او را برای مومنین اعلام کنند تا آنان در جنازه ی او حضور یابند و بر او نماز بگذارند و برای او آمرزش بطلبند و بدین ترتیب هم برای آنان و هم برای خود میت پاداش و آمرزش نصیب خواهد شد.» وسائل الشیعه، ج 3، ص 59


حکم کفن کردن میت:

کفن کردن مرده ی مسلمان بر همه ی مسلمانان واجب کفایی است.

مقدار واجب کفن:

کفن عبارت است از سه پارچه:

لنگ: که از ناف تا پاهایش با آن پیچیده می شود.

پیراهن: بنابر احتیاط تا نصف ساق را بپوشاند.

سرتاسری: تمام بدن را بپوشاند.

(طولش از قد میّت بلندتر باشد و پهنایش به قدری باشد که یک طرف آن روی طرف دیگر آید.)

شرایط کفن:

میت با پوست مردار و پارچه ی غصبی و چیز نجس (حتی آنچه در نماز عفو شده است) و پارچه ی ابریشمی خالص کفن نمی شود و احوط این است که از پارچه ی طلا کاری شده هم اجتناب شود و همچنین با پوست و مو و پشم حیوان حرام گوشت هم کفن کردن جایز نیست. اما پوست حیوان حلال گوشت هم اگر بر آن جامه یا پارچه صدق نکند احوط آن است که در کفن از آن اجتناب شود.

آداب و مستحبات کفن و تکفین:

- بودن کفن از مال پاک و بدون شبهه.

- بودن کفن از جنس مرغوب و پنبه ای

- بودن سرتاسری از برد یمانی و پارچه های کفن از لباس احرام

- دوختن با نخ های کفن در صورت نیاز کفن به دوختن

- پاشیدن کافور و ذریره بر قطعه ای از پارچه های کفن

گذاشتن جریدتین یکی طرف راست بدن میّت چسبیده به پوست از ترقوه و دیگری بین پیراهن و سرتاسری در طرف چپ بدن (جریدتین: دو چوب تر و تازه درخت خرما، سدر و انار به اندازه استخوان ذراع).

امام رضا علیه السلام می فرماید: «علت اینکه نماز میت رکوع و سجود ندارد این است که هدف از این نماز تنها شفاعت برای بنده ای است که از ماترک خود بریده و به آینده ی خود نیازمند است و ما نماز میت را بدون وضو تجویز کردیم چون رکوع و سجود ندارد»

- نوشتن شهادتین یا جوشن کبیر بر حاشیه ی کفن و بر جریدتین

- بستن ران های میت با پارچه ای به طول سه ذراع و پهنای یک وجب

- گذاشتن مقداری پنبه آغشته به ذریره بین باسن میت

- پیچیدن عمامه در سر میت

- بستن مقنعه دور سر زن

- بستن پارچه ای به دور کمر و سینه ی زن

- و بستن سه سرتاسری به میت زن

- غسل کردن و وضو گرفتن غسّال قبل از کفن کردن میت

- طهارت کفن کننده از حدث

- مخلوط کردن مقداری از تربت سیدالشهداء علیه السلام با کافور و حنوط

مکروهات کفن

- مکروه است که کفن را بخور بزنند و همچنین مکروه است که رنگ کفن سیاه باشد یا با رنگ سیاه بر آن نوشته شود یا از جنس کتان یا مخلوط با ابریشم باشد.

- مکروه است که انسان در خرید کفن چانه بزند.

- مکروه است که کفن کثیف و چرک باشد یا به قول بعضی از فقها دوخته باشد.

نماز میت

امام صادق علیه السلام فرمود: «برای اولیای میّت شایسته است که فوت او را برای مومنین اعلام کنند تا آنان در جنازه ی او حضور یابند و بر او نماز بگذارند و برای او آمرزش بطلبند و بدین ترتیب هم برای آنان و هم برای خود میت پاداش و آمرزش نصیب خواهد شد.» وسائل الشیعه، ج 3، ص 59

حکم نماز میت مسلمان:

نماز گذاردن میت مسلمان، واجب است.

زمان نماز میت:

وقت نماز میت بعد از غسل و کفن است و اگر غسل و کفن امکان نداشته باشد، بعد از پوشاندن عورتش بر او نماز گذارده شود و اگر دفن شده، در همان حالت بر او نماز خوانده می شود و تغییر دادن وضعیت او بنابر اقوی جایز نیست.

نماز میت به صورت جماعت نیز جائز است و در این صورت همگی باید نیت وجوب نمایند و اگر بر من نماز میّت را به جا آورند و دسته ی دوم که می خواهند نماز بخوانند، باید نیت استحباب کنند.

کیفیت نماز میت:

نماز میت پنج تکبیر دارد:

تکبیر اول: گفتن شهادتین

تکبیر دوم: صلوات بر پیامبر (صلی الله علیه و آله)

تکبیر سوم: دعا برای مومنین و مومنات

تکبیر چهارم: دعا برای میت

تکبیر پنجم: اتمام نماز

امام رضا علیه السلام می فرماید:

«علت اینکه نماز میت رکوع و سجود ندارد این است که هدف از این نماز تنها شفاعت برای بنده ای است که از ماترک خود بریده و به آینده ی خود نیازمند است و ما نماز میت را بدون وضو تجویز کردیم چون رکوع و سجود ندارد.» عیون اخبارالرضا علیه السلام، ج 2، ص 115

اگر اذکار مختلف را بعد از تکبیر اول بخوانی و از تکبیر دوم دعا و طلب آمرزش برای میت را شروع کنی، جائز است زیرا نماز میت دعا است و چیز واجب مشخص غیر از دعا برای میت ندارد و بهتر این است که شهادتین را هم اضافه کنی ...

شرایط نماز میت (ماموم):

نماز گزار در حین نماز میت باید ایستاده باشد و به گونه ای استقرار داشته باشد که مخالف قیام و ایستادن نباشد و اجزاء و فصول نماز باید به طور متوالی و پشت سر هم خوانده شود به گونه ای که صورت نماز حفظ گردد همچنین نمازگزار باید میت معینی را نیت کند.

امام صادق علیه السلام فرمود: «برای اولیای میّت شایسته است که فوت او را برای مومنین اعلام کنند تا آنان در جنازه ی او حضور یابند و بر او نماز بگذارند و برای او آمرزش بطلبند و بدین ترتیب هم برای آنان و هم برای خود میت پاداش و آمرزش نصیب خواهد شد»

نماز میت در همه ی احکام مانند نماز واجب نیست به عنوان مثال طهارت از حدث و خبث در نماز میت واجب نیست و همچنین شرایط لباس و مکان نمازگزار، در نماز میت شرط نیست و احتیاط این است که از موانعی که نمازهای واجب را باطل می کند در نماز میت پرهیز شود و احوط این است که اموری مانند تکلم و خنده و انحراف از قبله، در نماز میت ترک شود.

شرایط نماز میت (امام):

- قصد قربت

- تعیین میت

- رو به قبله بودن امام

- ایستاده نماز بخواند

- قرار دادن میت جلو امام و خواباندن وی به صورتی که سر میت طرف راست امام باشد.

- اذن ولی

آداب نماز میت

- گفتن سه مرتبه الصلوة قبل از نماز

- میت اگر مرد است امام در مقابل وسط جسد مرد باشید و اگر زن است در مقابل سینه زن بایستد.

- بیرون آوردن نعلین

- بلند کردن دستها هنگام گفتن تکبیرها

- خواندن نماز در جایی که برای نماز میت آماده شده است.

- خواندن نماز میت در مساجد به جز مسجدالحرام بهتر است با جماعت خوانده شود.

سمیه فیض آبادی       

بخش احکام اسلامی تبیان

 

منابع:

1- وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، قم، موسسه آل البیت علیه السلام

2- عیون اخبارالرضا علیه السلام، شیخ صدوق، قم، انتشارات جهان

3- آداب بیماری و احکام وفات، محمدتقی مدرسی، مترجم سرور دانش، تهران، انتشارات محبان الحسین علیه السلام

مطالب مرتبط:

حنوط کردن میت یعنی چه؟

حکم تدفین شهدای گمنام در مکانهای عمومی

آیا ذمه میت ادا می شود؟
















3 تشکر شده از کاربر قمرخانم برای ارسال مفید :
عقیق , باران عشق , مهتاب1 ,



  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر


    * پاسخ با بیشترین پسند
  1. پسندها :1 برای اطلاع از پاسخ با بیشترین پسند ،دراین موضوع کلیک کنید
  2. پسندها :1 برای اطلاع از پاسخ با بیشترین پسند ،دراین موضوع کلیک کنید

















امضای کاربر : قمرخانم

گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
از آداب کفن و دفن چه می دانید؟
سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ ۱۲:۴۷ قبل از ظهر نمایش پست [1]
عضو
rating
شماره عضویت : 1703
حالت :
ارسال ها : 1106
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 197
اعتبار کاربر : 5114
پسند ها : 444
تشکر شده : 0





  •  







آيا دست زدن به استخوان ميت سبب غسل استReviewed by مهدي يوسف وند on Sep 20Rating: 2.0


آيا دست زدن به استخوان ميت سبب غسل است



اگر کسی بدن انسان مرده‌ای را که سرد شده و غسلش نداده‌اند مسّ کند، یعنی جایی از بدن خود را به آن برساند، باید غسل مسّ میت نماید، چه در خواب مسّ کند چه در بیداری، با اختیار مسّ کند یا بی‌اختیار، حتّی اگر ناخن و استخوان او به ناخن و استخوان میت برسد باید غسل کند، ولی اگر حیوان مرده‌ای را مسّ کند غسل بر او واجب نیست.





مطابق نظر آيت الله خامنه اي



س: من دانشجوى پزشكى هستم. من بايد هر روز استخوان انسانهاى مرده را لمس كنم. من مى‌دانم كه مس بدن ميت غسل مس ميت دارد لكن آيا مس استخوان بدون گوشت به تنهايى هم غسل مس ميت دارد؟



ج) مس استخوان مرده‌‌اى كه غسل داده نشده موجب غسل مس ميت است. استفتائات جديد.



س: آيا لمس بدن ميّت با دستکش موجب غسل مسّ ميّت مى‌گردد؟



ج) تماس با دستكش موجب غسل مس ميت نيست.



س 229: استخوان مرده‏ای که حدود چهل یا پنجاه سال از دفن آن می‏گذرد و مقبره او از بین رفته و تبدیل به میدان عمومی گردیده است، در اثر کندن نهری در آن میدان ظاهر شده است. آیا لمس کردن استخوان‏ها برای دیدن آنها اشکال دارد؟ آیا استخوان‏ها نجس هستند؟



ج: استخوان ميّت مسلمانى که غسل داده شده است، نجس نيست؛ ولى دفن مجدّد آن زير خاک واجب است.



س 252: آیا دست زدن به عضوی که از بدن انسان، مرده، جدا شده، غسل مسّ میت واجب می‏شود؟



ج: دست زدن به عضوى که از بدن مرده جدا شده، پس از سرد شدن و پيش از غسل دادن، در حکم دست زدن به بدن مرده است.  اجوبه الاستفتائات .







مطابق نظر آيت الله سيستاني



مسأله ۵۱۶ ـ اگر از بدن زنده یا مرده‌ای که غسلش نداده‌اند، قسمتی جدا شود، پیش از آنکه قسمت جدا شده را غسل دهند، انسان آن را مسّ نماید، لازم نیست غسل مسّ میت کند، هرچند که آن قسمت دارای استخوان باشد. ولی اگر میتی قطعه قطعه شده باشد و کسی همه یا معظم آنها را مسّ کند غسل واجب است.



مسأله ۵۱۷ ـ برای مسّ استخوانی که آن را غسل نداده‌اند چه از مرده جدا شده باشد چه از زنده، غسل واجب نیست. و همچنین است برای مسّ دندانی که از مرده یا زنده جدا شده باشد.





غسل مس ميّت ـ تشريح مرده ـ



پرسش 131 . حكم دست زدن دانشجويان پرستارى به استخوان هاى (بدون گوشت) ميت چيست؟



آيات عظام امام، خامنه اى و نورى: اگر ميت را غسل نداده اند، بايد براى مس استخوان او، غسل كرد.[1]



آيات عظام بهجت، صافى و فاضل: اگر ميت را غسل نداده اند، بنابر احتياط واجب بايد براى مس استخوان او، غسل كرد.[2]



آيات عظام تبريزى، سيستانى، مكارم و وحيد: اگر استخوانى باشد كه گوشت ندارد، براى مس آن، غسل واجب نيست.[3]



 



پرسش 132 . كسى كه به بدن ميت قبل از غسل دست بزند، آيا بدن و لباسش هم نجس مى شود و بايد آب بكشد، يا فقط غسل كند؟



همه مراجع (به جز مكارم): اگر دست يا لباس خودش و يا بدن ميت، مرطوب باشد، نجس مى شود و بايد محل تماس را تطهير كند. اگر خشك باشد، بهتر (احتياط مستحب) است، محل تماس را بشويد.[4]



آية اللّه  مكارم: اگر دست يا لباس خودش و يا بدن ميت مرطوب باشد، نجس مى شود و بايد محل تماس را تطهير كند. اگر خشك باشد، بنابر احتياط واجب بايد محل تماس را بشويد.[5]



[1]. توضيح المسائل مراجع، م 529؛ نورى، توضيح المسائل، م 530؛ خامنه اى، اجوبة، س 229 و 252.



[2]. توضيح المسائل مراجع، م 529.



[3]. توضيح المسائل مراجع، م 529 و وحيد، توضيح المسائل، م 535.



[4]. امام، فاضل، نورى، تعليقات على العروة، فى غسل الميت، م 20؛ بهجت، وسيله النجاة، ج 1، م 325؛ تبريزى، منهاج الصالحين، ج 1، م 333؛ وحيد، منهاج الصالحين، ج 2، م 333؛ دفتر: خامنه اى.



[5]. مكارم، تعليقات على العروة، فى غسل الميت، م 20.(احكام وضو غسل و تيميم،  پرسمان).




ویرایش ارسال توسط : امیرعلی19
در تاریخ : سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ ۱۲:۴۹ قبل از ظهر



  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر
گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
از آداب کفن و دفن چه می دانید؟
سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ ۱۲:۵۴ قبل از ظهر نمایش پست [2]
عضو
rating
شماره عضویت : 1703
حالت :
ارسال ها : 1106
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 197
اعتبار کاربر : 5114
پسند ها : 444
تشکر شده : 0



فلسفه حنوط کردن (یا کافور زدن) مرده چیست ؟
حنوط کردن میت بنا به دستور پیامبر اکرم(ص) انجام می‏گیرد. در روایتی آمده است:جبرئیل از بهشت کافوری برای پیامبر(ص) آورد (به وزن چهل مثقال) و حضرت رسول آن را سه قسمت کرد:یک قسمت را برای خودشان و دو قسم دیگر را برای حضرت امیر(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) قرار داد.
یکی از حکمت‏های حنوط کردن میت، خوشبو کردن جنازه و از بین بردن بوی بد احتمالی آن به وسیله کافور است.

جاهایی که به بدن کافور می زنند: پیشانى و كف دستها و سر زانوها و سر دو انگشت بزرگ پاها و مستحب است به سر بینى میت هم كافور بمالند


  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر
گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد


برچسب ها
از ، آداب ، کفن ، دفن ، چه ، می ، دانید؟ ،

« بهترین خوی چیست و بدترین مردم کیست؟ | سوال – لا اله الا الله را برای ده نفر ارسال کن و فردا خبر خوشی می شنوی .آیا ... »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 11:25 پیش از ظهر