انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » روانشناسی » مسائل گوناگون » دلی پر شوره دارم! نگاهی به اضطراب و درمان آن



دلی پر شوره دارم! نگاهی به اضطراب و درمان آن

دلی پر شوره دارم! نگاهی به اضطراب و درمان آن دلی پر شوره دارم! نگاهی به اضطراب و درمان آن امان از نگرانی اضطراب یا همان فشار روانی، حالتی است که خیلی‌ها آن را تجربه کرده‌اند و زندگی امروزه منهای آن، قابل تصور نیست. آن چه در این میان اهمیت دارد، میزان آن است. اگر اضطراب به میزان معمولی باشد، نه تنها آسیب زننده نیست،‌ بلکه نبودن آن، سبب بروز مشکلاتی در ما می‌شود. تصور کنید اگر شما زندگی منهای اضطراب ابتدایی را تجربه می‌کردید، مشروطی‌های پی در پی، یادگار روزهای
ngd \v a,vi nhvl! k'hid fi hqxvhf , nvlhk Hk


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
چهارشنبه ۱ امرداد ۱۳۹۳ ۰۵:۴۹ بعد از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 655
حالت :
ارسال ها : 966
محل سکونت : : یه جایی
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 283
اعتبار کاربر : 6586
پسند ها : 418
حالت من :  Mehraboon.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/09.jpg
تشکر شده : 1464


مدال ها:3
مدال صندلی داغ
مدال صندلی داغ
کاربران برتر
کاربران برتر
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت

|

دلی پر شوره دارم! نگاهی به اضطراب و درمان آن



دلی پر شوره دارم! نگاهی به اضطراب و درمان آن
امان از نگرانی
اضطراب یا همان فشار روانی، حالتی است که خیلی‌ها آن را تجربه کرده‌اند و زندگی امروزه منهای آن، قابل تصور نیست. آن چه در این میان اهمیت دارد، میزان آن است. اگر اضطراب به میزان معمولی باشد، نه تنها آسیب زننده نیست،‌ بلکه نبودن آن، سبب بروز مشکلاتی در ما می‌شود. تصور کنید اگر شما زندگی منهای اضطراب ابتدایی را تجربه می‌کردید، مشروطی‌های پی در پی، یادگار روزهای دانشجویی شما می‌شد. کسی که کارهای مهم و غیرمهم برایش هیچ تفاوتی ندارد و شرکت در جلسه امتحان، مانند نوشیدن یک لیوان آب است،‌ نتایج سودمندی نمی‌گیرد. بنابراین وجود اضطراب به خودی خود، ایجاد یک مسئله برای سیستم روانی ماست که با چیره شدن بر آن و حل مسئله، تجربه خوش آرامش را خواهیم داشت؛ امّا اگر اضطراب از حد معمول خارج شود و زندگی عادی را مختل کند، در این شرایط، برخوردار بودن از برنامه‌ای که بتواند اضطراب را مهار کند،‌ ضروری است. روان‌شناسان برنامه‌های متعددی مانند تن‌آرامی، مدیریت ذهن، دارودرمانی و... را برای درمان این مشکل مطرح کرده‌اند. اکنون به روش‌های دیگری در این باره توجه کنید:
زندگی خالی نیست...
ارتباط با خداوندی که منبع قدرت و آرامش است و می‌تواند ما را از تمامی مشکلات رهایی بخشد، اطمینانی سرشار و شگرف در روح و روان ما ایجاد می‌کند. در نگاه دینی، ناآرامی، با برون‌رفت از مرز ایمان شکل می‌گیرد. وقتی ما پای خود را از مرز قوانین خداوند بیرون می‌گذاریم، می‌توانیم هجوم امواج نگران کننده را انتظار بکشیم. هر چیزی که پروردگار ما را از آن باز داشته، سراسر آسیب است و آوار روان را به دنبال دارد و در مقابل، بر هر چه تأکید کرده و در قلمرو ایمان از آن یاد کرده، نتیجه‌ای جز اطمینان‌خاطر نخواهد داشت.  خداوند، یکی از ویژگی‌های مؤمنان را برخورداری از امنیت روانی می‌داند.1 با این نگاه، تقویت جنبه دینداری و برخوردار شدن از خویشتنداری یا همان تقوا، می‌تواند جنبه پیش‏گیرانه‌ای داشته باشد. برای کسانی که خود را به نافرمانی آلوده کرده‌اند، روش جبران گذاشته شده که در آموزه‌های دینی با عنوان توبه از آن یاد شده است.
چشم‌ها را باید شست
نگاه نو، حال نو را به دنبال خواهد داشت. نگرش ما سهم زیادی در روحیه ما دارد. در نگاه دینی، تغییر نگرش، یک اصل دانسته شده است؛ مثل تلاشی که خداوند برای عوض کردن نگاه مردم به انفاق دارد؛ مثلاً در آیه‌ای خداوند تأکید می‌کند که انفاق کردن، مثل برداشتن یک سطل آب از رودخانه است که فوری جای آن پر می‌شود؛2 نه مانند برداشتن یک آجر از ساختمان که جای آن خالی بماند. باور درست و کارکردهای مناسب با آن، دو یار همراهند. نشان ایمان واقعی، باید در رفتارهای شایسته نمود پیدا کند و رفتارهای نیک هم برگرفته از ایمان و درجه دینداری فرد است.
روزهای مهم‌تر خدا
آزمایش، پلی به سوی موفقیت است. با تمام شدن هر ترم و امتحاناتش، حس خوش یک گام به پیش، سراسر وجود ما را می‌نوازد. از نگاه دین، انسان پیوسته در حال آزموده شدن است. این آزمون‌های پی در پی، ممکن است برای عده‌ای بدون هوشیاری و آگاهی اتفاق بیافتد؛ ولی واقعیت این است که عبور از مسیر زندگی، بدون موفقیت در آزمون‌هایش، ممکن نیست. وقتی شما در آزمون خشم، با خویشتنداری و گذشت عبور می‌کنید، تجربه تازه‌ای یافته‌اید که شما را در تکرار این توانمندی، یاری می‌رساند و به تدریج از شما شخصیتی شکیبا و بردبار می‌سازد. وقتی شما آموخته‌های خود را به کار می‌بندید یا مورد استفاده قرار می‏دهید، عملاً چنین آزمونی را برای خود ایجاد کرده‌اید. یکی از راه‌های دست‏یابی به سلامت و حفظ آن، داشتن مهارت در کوچک کردن سختی‌هاست که در آموزه‌های دینی به آن توجه شده است. روان‌شناسان می‏گویند: وقتی برای مسئله‌ای نگران می‌شوی، از خود بپرس که این مسئله چقدر ارزش نگران شدن دارد. روان‌شناسان بی‌خطا، یعنی معصومین علیهم‌السلام نیز برای حل نگرانی‌های ما نسخه‌های درمانی دارند. به برخی از آنها نگاهی می‌اندازیم:

1- سختی‌های بزرگ‏تر را به یاد آور
امام صادق علیه‏السلام می‌فرماید: «هر گاه به مصیبتی گرفتار شدی، مصیبت فقدان پیامبر خدا صلی‏الله‏علیه‏وآله را به یاد آور که مردم به مصیبتی همانند آن دچار نشده‌اند و به مصیبتی همانند آن دچار نخواهند شد».

2- اکنون را دریاب
در روایتی از امام صادق علیه‏السلام چنین می‌خوانیم: «بر این دنیا بردبار باشید که ساعتی بیش نیست. آن چه را که گذشته، نه رنج آن را در می‌یابی و نه سرور آن را و آن چه را نیامده، نمی‌دانی که چیست؟ همانا دنیا همین ساعتی است که اکنون در آن هستی».

3- داشته‌ها و نداشته‌ها
در زندگی همیشه کمبود‌هایی وجود دارد. اگر بنا باشد برای نداشتن ناراحت شوید، خیلی چیزهای دیگر هم هست که ندارید و نسبت به آنها اکنون ناراحت نیستید. بنابراین، وضعیت ناراحت کننده حال را با حالتی مقایسه کنید که ناراحت کننده نیست؛ یعنی چیزهای بسیاری که نداریم و به خاطر آنها ناراحت نیستیم. امام علی علیه‏السلام به امام حسن علیه‏السلام می‌فرماید: «اگر بر آن چه از دست داده‌ای بی‌تابی می‌کنی،‌پس بر آن چه که به تو نرسیده نیز بی‌تابی کن».

4-بودها و نبودها
چیزهای زیادی هستند که ممکن است با دشواری به دست آیند و مدتی در اختیار ما باشند؛ ولی به راحتی از ما گرفته شوند. توجه به این مسئله سبب می شود که بر نداشته‌های خود متأسف نشویم. امام علی علیه‏السلام در این باره می‌فرماید: «بر آن چه به دست نیامد، به وسیله آن چه بود [و رفت] استدلال کن؛ چرا که امور شبیه یکدیگرند».6 انسان می‌تواند با آسان گرفتن زندگی به فانی بودن خوشی‌ها و تلخ‌کامی‌ها و توجه بیشتر به پروردگار، بسیاری از مشکلات را حل کند.
معجونی پنج ماده‌ای
انوشیروان بر وزیر دانشمندش خشم کرد و او را به زندان افکند. چند روز بعد که عصبانیت شاه بر طرف شد، کسانی را فرستاد تا از وضعیت بزرگمهر برای او خبر آورند. فرستادگان در زندان بزرگمهر را در آرامش خاطر و با روحیه خوب دیدند و تعجب کردند و علت را از او پرسیدند. پاسخ داد: من با پنج دارو معجونی می‌سازم و از آن استفاده می‌کنم و این معجون حال مرا خوب نگه می‌دارد. وی درباره این دارو گفت: داروی اوّل من، توکل به خداست و این که همه چیز به دست اوست و داروی دوّم این که در هر حالی، وضعیتی بدتر از آن وجود دارد و داروی سوّم این که چون در وضعیت بدتر نیستم، پس بر این وضعیت باید شکر کنم و داروی چهارم این که بی‌تابی، هیچ سودی ندارد و داروی پنجم این که از فردا کسی خبر ندارد؛ شاید فردا وضعیت دیگری پیش آید که همه رنج من برطرف شود. انوشیروان پس از اطلاع از این موضوع، از او دل‏جویی کرد و او را به مقام خود باز گرداند.
خدایی در این نزدیکی
ایمان عمیق به خداوندی که تمام هستی را با خواست خود مدیریت می‌کند، احساسی سرشار از افتخار در وجود ما
می‌نهد. خداوند، سرشار از توانایی و حمایت‏گری است. با توجه به این توانمندی پروردگار، می‌توان تحوّلی شگرف را رقم زد. در روایات ما بسیار تأکید شده که انسان‌هایی که به قدرت خداوند توکّل و اعتماد می‌کنند،‌ قوی‌ترین انسان‌ها هستند. وقتی شما دلگرم حمایت خدایی می‌شوید که می‌تواند هر کاری را انجام دهد، در واقع توانسته‌اید خود را به شکلی صحیح وارد عرصه قوی‌ترین‌ها نمایید. معنای درست توکّل، این است که ما در مقام بندگی، تلاش و کوشش خود را به کار گیریم و بقیه امور را به خداوند بسپاریم. این روحیه، مایه توانمندی روانی و استقامت و امید است. امیرالمؤمنین علیه‏السلام می‌فرماید: «هر کس بر خدا توکّل کند، سختی‌ها بر وی آسان شود و اسباب‌ها برای او فراهم گردند و در جایگاه راحت و وسعت و کرامت جای می‌گیرد».7
تجربه‌ها را مرور کن
پیش از این مسائل زیادی سر راه شما بوده که حل شده‌اند و شما توانسته‌اید با پرش از موانع، به نقطه پایان برسید. هنر بهره‌مندی از تجربه‌های خویش،‌ می‌تواند در موفقیت‌های کنونی و آینده شما نقش داشته باشد. شما در هر کاری می‌توانید با کمی تأمّل،‌ از اندوخته‌های قبلی خود استفاده کنید. همین که برای چندمین بار در آزمون شرکت می‌کنید، یک تجربه ارزشمند است. پس تجربه‌های مثبت پیشین را به یاد آورید. امام صادق علیه‏السلام می‏فرماید: «هیچ خیری در بنده‌ای نیست که از گرفتاری خود شکایت می‌کند و حال آن که در گذشته هزاران نعمت داشته و هزاران راحتی در آینده به او خواهد رسید».
پایان شب سیه، سپید است
امید، معجونی جان‌بخش است. انسان با امید زنده است. امید را باید همواره به عنوان نیروی حرکت آفرین و زداینده نگرانی‌ها نگه داشت. زمانی که شما با تحمل سختی‌هایی چون امتحانات تحصیلی به کسب مدارج علمی بالاتر می‏اندیشید، این موضوع، رنج رسیدن به گنج را تحمل‌پذیر و شیرین می‏کند. امام صادق علیه‏السلام در این باره می‌فرماید: «ناامید نباش که ناامیدی، کفر است. شاید خداوند تو را به زودی بی‌نیاز کند».9 پیامبر خدا صلی‏الله‏علیه‏وآله درباره تحمّل مشکلات برای رسیدن به اهداف می‌فرماید: «اگر آنچه را برای شما ذخیره شده می‌شناختید، بر آنچه از شما گرفته شده غمگین نمی‌شدید».
شادی واقعی را تجربه کنید
شاد بودن، هدیه‏ای از سوی خداوند است. اوست که نشاط را در دل آدمیان می‌نهد و آنها را می‌خنداند. در یک برنامه‌ریزی منطقی برای زندگی، تفریح سالم، ورزش،‌ سیر و سیاحت و گفت‏وگوهای فرح‌بخش با افراد نیک سیرت، خواب به اندازه و به موقع، شوخی‌های به جا و به دور از گناه و مانند اینها جای خاصی دارند و به انسان کمک می‌کنند که بتواند با نشاط و شادابی وظایف خود را انجام دهد و در برابر تهاجم عوامل ناخوشایند و اضطراب‏ها مقاومت موفق و آسانی داشته باشد. پیامبر صلی‏الله‏علیه‏وآله می‏فرماید: «دل‌ها را ساعت به ساعت استراحت دهید». مؤمن به پیروی از پیشوایان دین، گشاده رو و خندان است و در چهره او هاله‌ای از شادمانی دیده می‌شود؛ حتی اگر در دل او اندوه فراوانی باشد. شوخ‌طبعی مهار شده، مؤدّبانه و دور از گناه، از ویژگی‌های مؤمن است.  شوخ طبعی، شکننده حالت کبر و غرور است و انسان را از حالت خشکی و خیلی جدی بودن به حالتی که انسان قادر به تخلیه فشارهای روحی و بیرون ریختن آثار درونی خود‌خوری باشد، سوق می‌دهد و گریه مهار شده نیز در جای خود داروی آرام بخشی است که برای مقابله با اضطراب‏ها کارساز است.
پی نوشت ها:
1. انعام، آیه 82.

2. «وَ ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَی ءٍ فَهُوَ یخْلِفُهُ وَ هُوَ خَیرُ الرَّازِقینَ» (سبأ، آیه 39).

3. کلینی، الکافی، ج8، ص168.

4. همان، ج2، ص454.

5. نهج البلاغه، نامه31.

6. همان.

7. غررالحکم، ج2، ص 706.

8. مصباح الشریعه، ص183.

9. کشف الغمه، ج2، ص162.

10. متقی هندی، کنزالعمال، ج6، ص614.

11. نهج الفصاحه، ح 1677.

منبع: نشریه پرسمان


 

















4 تشکر شده از کاربر *زينب* برای ارسال مفید :
امیرحسین , یاس زهرا , جمعه موعود , کاکتوس ,



  می پسندم        0 

    * پاسخ با بیشترین پسند
  1. پسندها :1 برای اطلاع از پاسخ با بیشترین پسند ،دراین موضوع کلیک کنید

















امضای کاربر : *زينب*
گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
دلی پر شوره دارم! نگاهی به اضطراب و درمان آن
جمعه ۷ خرداد ۱۳۹۵ ۰۵:۴۱ بعد از ظهر نمایش پست [1]
عضو
rating
شماره عضویت : 476
حالت :
ارسال ها : 958
محل سکونت : : سیمرغ
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 442
اعتبار کاربر : 10905
پسند ها : 1135
تشکر شده : 617


عضو غایب


توصیه هایی از آیت الله بهجت ( ره ) 
 
 
 خواندن این کلمات باعث میشه تا اضطراب و استرس ادم کم شه 
 
لا اله الا الله وحده لا شریک له ، له الحمد و له الملک و هو علی کل شیء قدیر ، أعوذ بالله من همزات الشیاطین و أعوذ بک ربی من أن یحضرون إن الله هوالسمیع العلیم 
 
هیچ معبودی جز خداوند یکتای بی شریک وجود ندارد و ستایش و حکومت مخصوص اوست و او بر هر کاری تواناست. 
از وسوسه های شیاطین به خدا پناه می برم و به تو پناه می برم ای پروردگارم از این که نزد من حاضر شوند. همانا خداوند شنوا و داناست)
 
 


  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : جمعه موعود


گفتی به عموی خود ارادت داری
این بار قسم به دست عباس بیا


اللهم عجل لولیک الفرج
گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد


برچسب ها
دلی ، پر ، شوره ، دارم! ، نگاهی ، به ، اضطراب ، درمان ، آن ،

« پارتیشن دوجداره چیست ؟ | پیش فرض اختصاصی مجردها/برکت ازدواج! »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 08:42 پیش از ظهر