گیاه بارهنگ
بارهنگ گیاهی علفی است که حدود 70 سانتی متر رشد می کند. این گیاه از زمان های گذشته در دسترس بوده و در کشاورزی کاربرد داشته است.
عرق بارهنگ و خواص آن
عرق بارهنگ به طور عمده از شاخ و برگ های این گیاه تهیه می شود اما از بذر آن نیز می توان عرق تهیه کرد.
- عرق بارهنگ طبیعتی سرد دارد و برای بهبود یا درمان بیماری های زیر مناسب است.
- در درمان عفونت های داخلی مناسب است.
- بارهنگ ملین و مسهل است و باعث هضم غذا می شود.
- خلط آور است و در درمان سرفه مفید است.
- عرق بارهنگ باعث تصفیه خون می شود.
- از دیگر خواص عرق بارهنگ می توان به درمان ناتوانی جنسی اشاره کرد.
- برای کاهش کلسترول می توان از عرق بارهنگ استفاده کرد.
- عرق بارهنگ ناراحتی های تنفسی را از بین می برد و در رفع گرفتگی صدا تاثیر دارد.
- یکی دیگر از فواید بارهنگ، درمان بواسیر است.
- برای درمان زخم معده و زخم های درونی می توان از عرق بارهنگ استفاده کرد.
- عرق بارهنگ در درمان درد معده ناشی از پرخوری موثر است. (برای این منظور می توانید از دم کرده تخم بارهنگ نیز استفاده کنید)
- در درمان مالاریا و گزیدگی حشرات موزی، می توان از عرق بارهنگ استفاده کرد.
- برای رشد کودک مناسب است.
- دیگر خواص بارهنگ ، درمان التهاب لثه و دهان است.
- از عرق بارهنگ می توان برای رفع عطش و تب استفاده کرد.
- عرق بارهنگ برای ناراحتی های کبد مفید است.
دانه بارهنگ
دانه بارهنگ دارای چربی، صمغ، موسیلاژ و ترکیبات گلوکزیدی است. ( به دلیل وجود موسیلاژ بعد از مصرف بارهنگ، باید مایعات فراوانی نوشید تا موسیلاژ روی سطح دانه ها به خوبی آب جذب کنند و متورم شوند. در این صورت از متراکم شدن در معده و روده جلوگیری می شود).
میزان مصرف عرق بارهنگ:
روزانه میزان دو الی سه فنجان قبل از غذا استفاده شود.
احتیاط در مصرف عرق بارهنگ:
مبتلایان به ناراحتی های طحال در مصرف عرق بارهنگ دقت نمایند.