انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » دانستنی های پزشکی » طب سنتی » جزوه مهم طب سنتی – اسلامی



جزوه مهم طب سنتی – اسلامی

جزوه مهم طب سنتی – اسلامی مزاج چیست؟مقدمه: کلمه‌ی مزاج برای همه‌ی ایرانیان نام کاملاً آشنایی است. افرادی را که زود عصبانی می‌شوند، آتشین مزاج می‌خوانند. افراد دیرجوش و کم حرف و غیرفعّال را سرد مزاج می‌نامند. حقیقتاً معنی مزاج چیست؟ چگونه می‌توانیم مزاج خود را یا به تعبیری درست تر، طبیعت بدن خود را بشناسیم. اختلاف طبایع افراد همیشه مورد کنجکاوی و سئوال بوده است. در یک روز پائیزی به مردمی که بیرون از منازل خود و به جهت رفتن به محل کار در حرکتند دقّت کنید. تعدادی با پالتو و شال و
[c,i lil xf skjd – hsghld


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۲ ۰۷:۴۵ بعد از ظهر
عضو
rating
شماره عضویت : 439
حالت :
ارسال ها : 68
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 27
اعتبار کاربر : 169
پسند ها : 23
تشکر شده : 66
وبسایت من : وبسایت من


مدال ها:1
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت

|

جزوه مهم طب سنتی – اسلامی

مزاج چیست؟مقدمه:

کلمه‌ی مزاج برای همه‌ی ایرانیان نام کاملاً آشنایی است. افرادی را که زود عصبانی می‌شوند،

آتشین مزاج می‌خوانند. افراد دیرجوش و کم حرف و غیرفعّال را سرد مزاج می‌نامند. حقیقتاً معنی مزاج چیست؟

چگونه می‌توانیم مزاج خود را یا به تعبیری درست تر، طبیعت بدن خود را بشناسیم. اختلاف طبایع افراد همیشه

مورد کنجکاوی و سئوال بوده است. در یک روز پائیزی به مردمی که بیرون از منازل خود و به جهت رفتن به

محل کار در حرکتند دقّت کنید. تعدادی با پالتو و شال و کلاه، تعدادی با یک ژاکت معمولی و تعدادی فقط با یک

پیراهن بیرون آمده‌اند. این‌ها چه تفاوتی دارند؟ تعدادی خیلی زود چاق می‌شوند و عدّه‌ایی با وجود خوردن مقدار

قابل توجّهی غذا، همچنان اندام مناسبی دارند. تعدادی خواب سبک دارند و ساعات خوابشان کم است.تعدادی خواب

سنگین و طولانی دارند. بعضی‌ها خیلی تند و تیز هستند، بلند و سریعتکلّم می‌کنند در حالی که تعدادی نیز خیلی آرام

و منقطع و با تأنّی حرف می‌زنند. برخیافراد با خوردن یک خیار دل درد می گیرند و به قول معروف سردیشان می‌شود

در حالی که ………………….

 


مزاج شناسی

مزاج چیست؟

مقدمه:
کلمه‌ی مزاج برای همه‌ی ایرانیان نام کاملاً آشنایی است. افرادی را که زود عصبانی می‌شوند، آتشین مزاج می‌خوانند. افراد دیرجوش و کم حرف و غیرفعّال را سرد مزاج می‌نامند. حقیقتاً معنی مزاج چیست؟ چگونه می‌توانیم مزاج خود را یا به تعبیری درست تر، طبیعت بدن خود را بشناسیم. اختلاف طبایع افراد همیشه مورد کنجکاوی و سئوال بوده است. در یک روز پائیزی به مردمی که بیرون از منازل خود و به جهت رفتن به محل کار در حرکتند دقّت کنید. تعدادی با پالتو و شال و کلاه، تعدادی با یک ژاکت معمولی و تعدادی فقط با یک پیراهن بیرون آمده‌اند. این‌ها چه تفاوتی دارند؟ تعدادی خیلی زود چاق می‌شوند و عدّه‌ایی با وجود خوردن مقدار قابل توجّهی غذا، همچنان اندام مناسبی دارند. تعدادی خواب سبک دارند و ساعات خوابشان کم است.تعدادی خواب سنگین و طولانی دارند. بعضی‌ها خیلی تند و تیز هستند، بلند و سریعتکلّم می‌کنند در حالی که تعدادی نیز خیلی آرام و منقطع و با تأنّی حرف می‌زنند. برخیافراد با خوردن یک خیار دل درد می گیرند و به قول معروف سردیشان می‌شود در حالی کهبعضی‌ها با خوردن نیم کیلو خیار هیچ واکنشی ندارند. تمام آزمایش‌های بالینِی اینافراد سالم است و از لحاظ بررسی خون و بافت‌های بدن و اعضا و تمام مواردآزمایشگاهی همه طبیعی هستند. پس اختلاف این افراد در کجاست؟

جواب تمامی اینسئوال‌ها را در طبّ سنتی در بحث طبایع یا مزاج پیدا می‌کنیم. طبیعت انسان‌ها با همتفاوت دارد، اگر بخواهیم سبک زندگی سالم و روش دستیابی به سلامت واقعی را تجربهنمائیم، باید به جسم و روان آدمی ازدیدگاه طبّ سنّتی یا طبّ مزاجی ایران نظر کنیم.

تعریف ارکان:
قبلاز آنکه به تعریف مزاج بپردازیم، لازم است با چند اصطلاح در طبّ سنّتی آشنا شویم.

از دیدگاه طبّ سنّتی عوامل تشکیل دهنده‌ی جهان خلقت و بدن انسان، چهار عنصر اصلی می‌باشند. به عبارتی دیگر، اجزای اوّلیّه‌ی بدن انسان و غیرانسان از اجسامبسیطی تشکیل شده‌اند که غیر قابل تقسیم به اجسام مختلفه دیگر می‌باشند که به آنهاارکان گفته می‌شود:

الف) آتش که گرم و خشک است. ب) هوا که گرم و تر است. ج) آب که سرد و تر است. د) خاک که سرد و خشک است.

تعریف مزاج:

مزاج همان طبع است و آنرا نباید با خلط یا رکن اشتباه کنید. مزاجْ جسم نیست. بلکه گرمی، سردی، خشکی، و تری را مزاج گویند.

انواع مزاج:

مزاج چون از ترکیب ارکان با یکدیگر پدید می‌آید، لذا بسته به میزان ترکیب هر رکن، مزاج متفاوتی حاصل می‌گردد ولی اگر بخواهیم مزاج‌ها را دسته بندی نماییم، چون تعداد چهار رکن در هم ترکیب می شوند، مزاج‌های اصلی را می‌توان در نه طبقه به شرح ذیل دسته‌بندی کرد:

۱- در تعدادی رکن آتش بیشتر ازسایر ارکان است، این افراد مزاج گرم و خشک دارند که آن‌ها را صفراوی می‌گویند.

۲- در تعدادی رکن هوا بیشتر از سایر ارکان است، این افراد مزاج گرم و تر دارند که آن‌ها را دموی می‌گویند.

۳- در تعدادی رکن آب بیشتر است، این افراد مزاج سرد و تر دارند لذا آن‌ها را بلغمی می‌گویند.

۴- در تعدادی رکن خاک بیشتر است، این افراد مزاج سرد و خشک دارند که آن ها را سوداوی می گویند.

۵- در تعدادی نیز این ارکان نسبتاً در حالت تعادل هستند که این افراد مزاج معتدل دارند.

۶- در تعدادی ارکان آتش و هوا بیشتر از سایر ارکان هستند، این افراد مزاج گرم دارند و از لحاظ تری و خشکی معتدل هستند.

۷- در تعدادی ارکان هوا و آب بیشتر از سایر ارکان هستند، این افراد مزاج تر دارند و از لحاظ گرمی و سردی معتدل هستند.

۸- در تعدادی ارکان آب و خاک بیشتر است، این افراد مزاج سرد دارند و از لحاظ تری و خشکی معتدل هستند.

۹- در تعدادی ارکان خاک و آتش بیشتر است این افراد مزاج خشک دارند و از لحاظ گرمی و سردی معتدل هستند.

بنابراین هر فرد از بدو تولدش دارای حرارت و رطوبت غریزی می‌باشد که به آن مزاج اصلی یا جبلّی می‌گویند.

در جدول ذیل این طبقات به صورت تصویری نشان داده شده اند:

[علامت ۸۸ غلبه‌ی یک رکن را نشان می‌دهد و در اعتدال، به معنای ترکیب متعادل ارکان است – اصغری]

 

تعریف خلط:

هر غذایی که می‌خوریم هنگامی که وارد بدن ما می‌شود در معده هضم آن آغاز می‌گردد، به کبد می رود و در کبد چهار خلط یا چهار نوع مایع تولید می‌شود که نام و خصوصیّات آن‌ها به قرار ذیل است:

الف ) خلط دم که دارای مزاج گرم و تر است.           ب) خلط صفرا که دارای مزاج گرم و خشک است.

ج) خلط بلغم که دارای مزاج سرد و تر است.            د ) خلط سودا که دارای مزاج سرد و خشک است.

اگر چه همه‌ی این اخلاط در خون موجودند امّا خدای متعال برای صفرا و سودا جایگاه ذخیره در نظر گرفته است.طحال جایگاه ذخیره‌ی سوداست وکیسه‌ی صفرا جایگاه ذخیره‌ی صفراستکه در آن جمع باشند ودر صورت نیاز به اندازه‌ی لازم در بدن انتشار یابند.

اما «دم» و «بلغم» در عروق خونی ولنفاوی و… در حال گردش‌اند.

وجود هر چهار خلط در بدن انسان ضروری است امّا در حدّ خاصّ و معیّن، و کمبود و یا فزونی هر یک از آن‌ها باعث سوء مزاج یا غلبه‌ی اخلاط می‌گردد که در این حالت برای رفع مشکل باید تدابیر مربوطه رعایت و درمان صورت پذیرد.

سعدی می‌فرماید:

چهار طبع مخالف ســــرکش               چند روزی بوند با هم خوش

            چون یکی زین چهار شد غالب               جــان شیرین برآید از قالب

هرچیزی مزاجی دارد!

این نکته قابل توجّه است که هر چیز در این عالم هستی دارای مزاج است. حیوانات، گیاهان، فصول، سنین و اعضا بدن که به ترتیب به آن‌ها اشاره‌ای می‌کنیم:

۱- حیوانات: هر موجود بسته به نوع فعالیّت و خلقتش دارای مزاج خاصّ خود است. مثلاً گرگ مزاج گرم وخشک دارد و عنصر آتش در آن برتری دارد، شیر که حیوان شجاع و درنده‌ای است از خون غالب آفریده شده است و اگر چنین نباشد که اصلاً شیر نیست و نمی‌تواند تمام خصوصیّات یک شیر را داشته باشد،مورچهازجنسسوداست، زنبورازجنسصفراست، الاغازجنسبلغماست.

۲- گیاهان:در گیاهان وجود عناصر چهارگانه‌ی ارکان را با خوردن یا لمس آن‌ها به وضوح می‌بینیم.گیاهانی را که خوردن و حتّی لمس آن‌ها موجب گرمی و تشنگی فوری شده ویا حتّی با تکرار در خوردن و لمس آن‌ها در بدن ایجاد خارش وسوزش می‌شود، گرم وخشک می‌گوئیم.

گیاهانی را که خوردن آن‌ها موجب ایجاد گرمی می‌شود، گیاهان گرم و تر می‌گوئیم.

گیاهانی را که موجب رفع حرارت بدن شده و رفع تشنگی می‌کند، سرد وتر می‌نامیم.

گیاهانی را که از گرمی بدن می‌کاهد امّا تشنگی را برطرف نمی‌کند و با تکرار آن‌ها در بدن ایجاد خشکی و لاغری می‌شود، سرد و خشک می‌گوئیم.

در مجموع عناصر گرم وخشک را صفرازا، گرم و تر را مولّد خون،عناصر سرد وخشک را سودازا، و عناصر سرد وتر را بلغم زا نامگذاری می‌کنیم.

۳- فصول:بهار، مزاج گرم وتر دارد.پاییز، سرد وخشک است. تابستان، گرم و خشک و زمستان، سرد وتراست.

۴- ساعات شبانه روز:صبح مزاج گرم وتر دارد و بهاری است. ظهر مزاج گرم وخشک دارد و تابستانی است. عصر مزاج سرد وخشک دارد و پاییزی است و شب مزاج سرد وتر دارد و زمستانی است.

۵- اسنان(سن ها): انسان در سنین مختلف مزاج‌های مختلفی دارد:

۱- مرحله‌ی رشد ونمو (از تولّد تا ۳۰ سالگی) ، دارای مزاج گرم وتر است.

۲- مرحله‌یجوانی(۳۰ تا ۳۵ سالگی)، مزاج گرم وخشک است.

۳- مرحله‌یمیانسالی یا کهولت (۳۵ سالگی تا ۶۰ سالگی)، مزاج سرد و خشک است.

۴- مرحله‌یپیری(بعد از ۶۰ سالگی)، مزاج سرد و تر است.

۶- انواع مزه ها:مزه‌ی شیرین گرم است. تلخی گرم وخشک است. ترشی سرد وخشک است. شوری و تندی گرم وخشک است. بی مزه و گسی سرد و تر است.

۷- مزاج عضوی: هر عضوی در بدن یک مزاج مخصوص به خود دارد مثلاً: مغز، سرد و تر است. استخوان و مو، سرد وخشک است. چربی، سرد وتر است. قلب، گرم و خشک می‌باشد.

۸- مزاج جنسیّتی: جنس مذکّر نسبت به جنس مؤنّث گرم و تر است.

۹- مزاج مکان‌ها:مناطق کوهستانی سرد وخشک است. مناطق بیابانی گرم و خشک است. کنار دریا سرد وتر است.

خلاصه برای هر جسم و حالت و موقعیّتی می‌توان مزاج قائل شد که در جدول ذیل به پاره ای از آن‌ها اشاره شده است:

 

تمامی جنبه های زندگی ما تحت تاثیر طبیعت بدنمان قرار دارد، نوع غذایی که می خوریم می تواند تاثیرات بسیار مهمی بر تمامی اعضای بدن ما از مغز و اعصاب گرفته تا قلب و معده و کبد و کلیه ها داشته باشد، در بعضی از انواع مزاج، خوردن یک غذای نامناسب می تواند عواقب زیادی داشته باشد.

غذای نامناسب با مزاج شما می‌تواند موجب تغییرات خواب، حالت عصبی، اختلال حافظه، اختلال هضم، اختلال دفع، عوارض پوستی، نشانه‌های درگیری کبد و قلب و اندام های تناسلی را نشان دهد.نوع نوشیدنی‌ها، لباس‌ها، هوای استنشاقی، مقدار حرکت‌ها و استراحت روزانه وچگونگی دفع و حالت‌های عصبی و روانی، مستقیماً مرتبط با حالات طبیعی یا مزاجی است.بنابراین برای داشتن زندگی سالم و طبیعی، وزن مناسب، و آرامش روحی، همه‌ی ما نیازمندبه شناختن مزاج یا طبیعت خود هستیم.

تشخیص مزاج سرشتی یک فرد:

ازروی ۱۰ مورد می‌توان مزاج سرشتی یا جبلّی یک فرد را تشخیص داد:

۱- لمس۲- گوشت وچربی       ۳- رنگ پوست بدن۴- مو۵- هیئت وشکلاعضا۶- سرعت انفعال اعضا      ۷- خواب و بیداری   ۸- کلّیه‌ی افعال بدن(دلائلافعال)۹- کیفیّت دفع فضولات بدن۱۰- انفعالات نفسانی

لازم به ذکر است ازآنجایی که ممکن است بر اساس دلایل مختلف، افراد دچار غلبه‌ی خلط و سوء مزاج شوند، لذابرای تشخیص مزاج جبلّی یک فرد باید حالات و علایم تشخیص مزاج را در سنین پائین‌ترافراد مورد بررسی قرار گیرد و یکی از بهترین راه‌های آن پرسش از پدر و مادر در موردخصوصیّات دوران کودکی است.

بطور مثال ممکن است خانمی دارای مزاج جبلّی گرم و ترباشد ولی بعد از بارداری جنین دختر و زایمان به روش سزارین دچار غلبه سردی شده باشد، این شخص از ویژگی‌های قبل از بارداری خود می‌تواند، پی به مزاج جبلّی خود ببردو از ویژگی‌هایی که تغییر کرده است، پی به نوع خلطی که به غلبه‌ی آن خلط دچار شده ببرد و بر اساس نوع سوء مزاج، تدابیر مربوطه را برای رسیدن به اعتدال انجامدهد.

همچنین ممکن است خلطی دارای مزاج متفاوت با مزاج جبلی افراد بر یکی ازاعضای بدن غلبه نماید. مثلاً فردی دارای مزاج جبلّی گرم و خشک، ممکن است دارای غلبه‌یبلغم در سر یا معده گردد.

 ۱- لمس:

فرد باید معتدل المزاج باشد تا بتواند مزاج فردی را مشخّص کند. اگر این فرد معتدل المزاج در لمس پوست فرد را:

- گرم احساس کند، این فرد گرم مزاج است.

- اگر سرد احساس کند، این فرد سرد مزاج است.

- اگر در لمس آن را نرمتر از حدّ طبیعی یابد، دلالت بر رطوبت مزاج می‌کند.

- اگر در لمس صلب‌تر(سخت‌تر) یابد، دلالت بر خشکی مزاج دارد.

۲- گوشت و چربی:

اگر در بدن فرد گوشت زیاد باشد، دلالت بر گرمی و تری دارد، اگر چربی بدن بیشتر از گوشت باشد، دلالت بر سردی وتری دارد(گوشت زیاد باشد+ چربی کم= گرمی وخشکی)

۳- رنگ پوست بدن:

سفیدی پوست بدن نشانه‌ی کم خونی و مزاج کمی مایل به سردی می‌باشد.

رنگ زرد کمی مایل به قرمزی نشانه‌ی وجود خون غیرطبیعی در بدن است.

قرمزی پوست بدن نشان از گرمی و پر خونی دارد.

تیرگی پوست نشانه‌ی خون غیرتمیز بوده و مستعدّ غلبه‌ی سودا است.

زردی پوست نشانه‌یصفرا(گرمی وخشکی) است.

رنگ بادنجانی نشانه‌یخشگی و سردی(سودا) است.

رنگ گچی نشانه‌ی سردی و تری(بلغم) است.

۴- مو:

مو یکی از فضولات بدن است که نوع کیفیّت و حالات آن برای شناسایی نوع مزاج به عنوان یک معیار به شرح ذیل مورد استفاده قرار می‌گیرد:

الف)سرعت رشد مو:

اگر سرعت رشد مو زیاد باشد، نشانه‌ی گرمی مزاج است.

اگر سرعت رشد مو کم باشد، نشانه‌یسردی مزاج است.

اگر رشد مو خیلی خیلی سریع باشد بیش از حدّطبیعی، دلیل بر گرمی و خشکی مزاجاست.

ب) پرمویی یا کم مویی بدن:

پر مویی بدن دلیل بر گرمی مزاج، وکم مویی بدن دلیل بر سردی مزاج است.

ج) نازکی و کلفتی مو:

نازکی مو دلیل بر سردی وتری، و کلفتی مو دلیل بر گرمی و خشکی مزاج است.

د) جعودت وصافی مو:

موی مجعّد دلیل بر گرمی وخشکی و موی صاف ولخت، سردی وتری مزاج است.

هـ) رنگ مو:

موی سیاه دلیل بر گرمی و خشکی مو، و سفیدی مو دلیل بر سردی وتری، و موی حنایی طلایی کمی مایل به قرمز)، دلیل بر اعتدال مزاج است.

۵- شکل اعضا:

موارد ذیل بیانگر گرمی مزاج است:

۱٫ قفسه‌ی سینه پهن بزرگ

۲٫ اندام‌ها بزرگ

۳٫ عروق برجسته و بزرگ قابل مشاهده

۴٫ نبض عظیم وقوی

۵٫ عضلات کلفت وبزرگ

۶٫ عضله‌ی خیلی به مفصل چسبیده و دارای تاندون کوچک

لازم به ذکر است بر عکسِ موارد فوق الذّکر، دلالت بر مزاج سرد می‌کند؛ مثلاً داشتن اندام‌های کوچک.

موارد ذیل بیانگر مزاج خشک است:

۱٫ چهره‌ی لاغر وپوست به استخوان چسبیده

۲٫ مفاصل قابل مشاهد و برجسته

۳٫ غضروف‌های حنجره وبینی و … برجسته وواضح است.

۶- سرعت انفعال اعضا:

اگر عضوی در بر خورد با گرما وسرما و خشکی و رطوبت زود از آن اثر پذیرد دلیل غلبه‌ی آن مزاج است. مثلاً اگر در گرما( چه خوراکی، چه موضعی و…) زود گرم شود، دلیل بر گرمی مزاج می‌باشد.

بقیه مطلب رو در آدرس زیر مطالعه بفرمایید:
http://blugh.ir/?p=128

















3 تشکر شده از کاربر ندای فطرت برای ارسال مفید :
فاطمه 1 , محمدELE , ..دلآرام.. ,



  می پسندم 3     0  3 
 
 
تعداد پسند های ( 3 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر


    * پاسخ با بیشترین پسند
  1. پسندها :1 برای اطلاع از پاسخ با بیشترین پسند ،دراین موضوع کلیک کنید
گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
جزوه مهم طب سنتی – اسلامی
چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ۰۶:۳۵ بعد از ظهر نمایش پست [1]
بانو
rating
شماره عضویت : 1458
حالت :
ارسال ها : 609
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 305
دعوت شدگان : 1
اعتبار کاربر : 3950
پسند ها : 253
تشکر شده : 172



ممنون ...میتونین تستایی که برای  مزاج شناسیه رو تو نت بزنین ومزاجتونو تشخیص بدین


  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر
گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد


برچسب ها
جزوه ، مهم ، طب ، سنتی ، اسلامی ،

« درمان کبد چرب با طب سنتی | حجامت برای چه بیماری‌هایی مفید است؟ »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 11:31 پیش از ظهر