انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » مذهبی و دینی » احکام شرع » استفتائات موبایلی ! احکام موبایل...



استفتائات موبایلی ! احکام موبایل...

با عجین شدن وسایل ارتباطی از جمله تلفن همرا با زندگی ما قطعا مسائلی بوجود می آید که دانستن حکم شرعی آنها واجب و لازم است . شاید و یا به یقین بعضی از سوالات مطرح شده در زیر نیز برای ما مطرح بوده بیشتر از این مزاحمتان نمی شویم ! سوالات مطرح شده در متن اگر گوشی موبایل نجس شد چه باید کرد؟ آیا موبایل نجس شده را می توان فروخت؟ آیا تلفن همراه یا سیم کارت خمس بر می دارد؟ آیا روشن نگه داشتن تلفن همراه در مسجد اشکال شرعی دارد؟ در
hsjtjhmhj l,fhdgd ! hp;hl l,fhdg...


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ ۰۴:۳۷ بعد از ظهر
عضو
rating
شماره عضویت : 877
حالت :
ارسال ها : 3064
محل سکونت : : مازندران
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 666
اعتبار کاربر : 20548
پسند ها : 1963
محل سکونت : shomal.jpg
حالت من :  Gig.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (5).gif
تشکر شده : 4052
وبسایت من : وبسایت من


عضو غایب <br /> در این دیار ســـربی ، یک استکان، هـوا نیســــــت<br /> <br /> درد و غم و مرض هست؛ یک جرعه ی دوا نیست<br /> <br /> مــعشوقه هـــای این شهر بر چهره، مــاسک دارند<br /> <br /> اح

مدال ها:3
مدال صندلی داغ
مدال صندلی داغ
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت
کاربران برتر
کاربران برتر

|

با عجین شدن وسایل ارتباطی از جمله تلفن همرا با زندگی ما قطعا مسائلی بوجود می آید که دانستن حکم شرعی آنها واجب و لازم است . شاید و یا به یقین بعضی از سوالات مطرح شده در زیر نیز برای ما مطرح بوده بیشتر از این مزاحمتان نمی شویم !

سوالات مطرح شده در متن

اگر گوشی موبایل نجس شد چه باید کرد؟

آیا موبایل نجس شده را می توان فروخت؟

آیا تلفن همراه یا سیم کارت خمس بر می دارد؟

آیا روشن نگه داشتن تلفن همراه در مسجد اشکال شرعی دارد؟

در حین نماز می توان گوشی را خاموش کرد؟

آیا قرآن و ادعیه موجود در گوشی حکم قرآن معمولی را دارد؟

آیا تبدیل و تعویض مکرر گوشی موبایل شرعاً اشکالی دارد؟

آیا بلوتوث کردن مطلقاً جایز است؟

 

 

اگر گوشی موبایل نجس شد چه باید کرد؟

 

این مسئله بسیار مبتلی به است؛ زیرا موبایل همواره یار و همراه انسان است.
در این گونه موارد، باید توجه داشت که تطهیر اشیاء نجس واجب نیست. حتی مستحب هم نیست. در نتیجه، اگر می توانید با کشیدن روکش نایلونی یا ژلاتینی و یا استفاده از تلق و مانند آن از تماس احتمالی با دست یا صورت خیس با بدنه موبایل جلوگیری کنید زحمت تطهیر موبایل را به خود ندهید. اما اگر ممکن نیست یا دلتان رضایت نمی دهد. آنچه مهم است ظاهر و بدنه موبایل است، نه باطن آن. در نتیجه، کافی است قاب موبایل را جدا کرده و زیر شیر آب بشویید. معمولاً در اکثر گوشی های جدید همه اجزاء ظاهری و بیرونی موبایل قابل شست و شو است. اما اگر صفحه نمایش و یا برخی از اجزاء تطهیر نداشت و از تلق و… هم نتوان استفاده کرد. چاره کار تنها احتیاط و عدم تماس دست و صورت مرطوب با گوشی است. به شکل دیگر امکان تطهیر وجود ندارد.
نکته قابل توجه این است که برخی تصور می کنند اگر گوشی نجس را در برابر آفتاب بگیرند پاک می شود چون آفتاب از مطهرات است. در حالی که، این طور نیست. برخلاف آب، آفتاب پاک کننده چیزهایی مانند زمین یا گیاه نجس و مانند آن است. آن هم با شرایط خاصی، نه هر چیزی منقولی مانند موبایل.

آیا موبایل نجس شده را می توان فروخت؟

طبق نظر اکثر مراجع، نه تنها می توان چنین وسیله ای را فروخت، بلکه اطلاع دادن هم ضرورت ندارد، مگر آنکه یقین داشته باشیم که فرد توسط آن نجس می شود. در این صورت، شرایط قدری فرق می کند. در واقع، در خصوص کالاهایی که شرط طهارت در استفاده از آنها ضروری است، مثل خوردنی ها لازم است فروشنده به مشتری بگوید که مثلاً این روغن نجس شده، ولی در سایر کالاها لازم نیست. هر چند احتمال قوی بدهیم مشتری به خاطر استفاده از این وسیله دچار نجاست شود.
 

آیا تلفن همراه یا سیم کارت خمس بر می دارد؟

موبایل یا سیم کارت، هیچ فرقی با سایر اموال ندارند و در احکام خمس مثل سایر کالاها هستند، بر این اساس، اگر فردی موبایلی خرید و از آن استفاده نکرد و یا سیم کارتی گرفت که مورد استفاده اش واقع نشد. حتی اگر یک سیم کارت هدیه به همراه سیم کارت خریداری شده به او داده شده (طبق نظر مراجعی که هدیه را هم مشمول خمس می دانند) و به سال خمسی اش رسید، باید خمس قسمت اینها را بپردازد. اما اگر استفاده کرد چه؟ در اینجا نکته دقیقی وجود دارد و آن اینکه، در اموال مصرفی، که خمس بر نمی دارد. باید حدود عرفی و اجتماعی و اصطلاح، شأن هر فرد لحاظ شود، یعنی اگر یک فرد فقیر، که به نان شبش محتاج بود گوشی موبایل ۸۰۰ هزار تومان می خرید که همه از عدم تناسب این گوشی گران قیمت با موقعیت اجتماعی او تعجب می کرند، فراتر از شأن خودش هزینه کرده، باید خمس این پول را بدهد.
آیا روشن نگه داشتن تلفن همراه در مسجد اشکال شرعی دارد؟

متأسفانه یکی از معضلات فعلی محافل مذهبی، به خصوص نمازهای جماعت، همین آهنگ عجیب و غریب گوشی های تلفن همراه است. که به هنگام نماز از گوشه و کنار مسجد بلند می شود و نمازگزاران را با مشکل مواجه می سازد. به گونه ای که برخی از مساجد مجبور به نصب دستگاه ها مختل کننده امواج موبایل شدند. تا لااقل در ۱۰ دقیقه وقت نماز کسی در دسترس نباشد. به هر حال، روشن نگه داشتن موبایل آن هم به طور عمدی، به خصوص اگر بدانیم تلفن مان زنگ می زند می تواند موجب حق الناس گردد که به مراتب از هر گناهی بدتر است.
 

اگر با سهل انگاری عمدی، صدایی از گوشی ما برخیزد و حواس جمعی از مؤمنان در حال نماز پرت شود و بندگان خدا ناراحت شوند؛ باید از آنها حلالیت بطلبیم.

در حین نماز می توان گوشی را خاموش کرد؟
این مسئله هم مورد ابتلاء است، یعنی فرد گوشی را کنار سجاده اش روی زمین می گذارد و در وقت قیام، ناگهان گوشی به صدا در می آید. آیا در این حال می توان خم شد و آن را خاموش کرد یا خیر؟ در اینجا دو صورت متصور است یا فرد در حال نماز خواندن به صورت فرادی است و یا در حال نماز جماعت است. اگر در حال فرادی نماز می خواند، می تواند قرائت خود را قطع کرده و بنشیند و صدای گوشی را قطع کند ؟! اما اگر در حال اقامه نماز جماعت بود، دو حالت وجود دارد. یا در رکعت اول و دوم بود و یا سوم و چهارم، اگر در رکعت اول و دوم بود، طبق نظر اکثر مراجع خم شدن و برداشتن گوشی، چون مغایر با طمأنیه در حال قرائت است، صحیح نیست؛ زیرا در این دو رکعت، امام جماعت به نیابت از ما در حال قرائت است. مگر آنکه در فاصله بین قرائت دو آیه امام جماعت توقف کند و شما خم شوید و…اما اگر در رکعت سوم و چهارم بود که نمازگزار خود مسئول خواندن تسبیحات اربعه است می توان ذکر را قطع کرده و گوشی را خاموش کر و بعد نماز را ادامه داد.

آیا قرآن و ادعیه موجود در گوشی حکم قرآن معمولی را دارد؟
نرم افزارهای مختلف مذهبی، که آیات قرآن را در خود جای داده، حکم خود قرآن را ندارد، در واقع، در هنگام خواندن قرآن از صفحه نمایش گوشی هم دست زدن به صفحه نمایش حکم دست زدن به خط قرآن را ندارد. به علاوه، این گوشی حاوی کلام الله هم، حکم خود مصحف و کتاب قرآن را ندارد، اما توجه به این نکته ضروری است که مسئله قرائت قرآن و حالت انسان در حال قرائت، تفاوتی از جهت کتاب قرآن و گوشی موبایل نمی کند. مثل اینکه در بعضی حالات، خواندن بعضی از سوره ها حرام است و… در واقع، لازم است انسان در حال قرائت قرآن، حالتی نامناسب، که بی احترامی به قرآن محسوب می شود، نداشته باشد؛ زیرا کلام الله را از روی کتاب می خواند. پس نمی توان بی خیال دراز کشید و از روی موبایل قرآن خواند؛ زیرا عرفا این عمل نوعی بی حرمتی به قرآن محسوب می شود.

آیا تبدیل و تعویض مکرر گوشی موبایل شرعاً اشکالی دارد؟
در این مسئله و مانند آن، یک حکم کلی وجود دارد و یک مصداق عرفی؛ از نظر شرع هر کاری که اسراف محسوب گردد. حرام است حتی اگر از مال حلال و پاک خمس داده باشد. تبدیل و تعویض تلفن همراه، هم از این حکم مستثنی نیست. اما باید دید این تعویض و تبدیل تا چه حد مصداق اسراف محسوب می شود. مسلماً رفتار برخی از افراد که دچار نوعی اعتیاد در خرید جدیدترین مدل های به بازار آمده هستند، مصداق اسراف است؛ چون یک گوشی را یک میلیون تومان می خرند و یک ماه بعد قیمت آن به نصف کاهش پیدا می کند. بار دیگر یک گوشی ۱۲۰۰۰۰۰ تومانی جدید می خرد. البته برخی از تعویض ها هم یقیناً اسراف نیست و معقول و متعارف به حساب می آید؛ برخی از موارد هم بینابین هستند؛ یعنی انسان شک دارد که این کار اسراف به حساب می آید یا نه. در این موارد، بهتر است انسان احتیاط کرده از کارهایی که هم به نوعی ضرر به اقتصاد ملی می زند و هم به نوعی ترویج مصرف گرایی و چشم و هم چشمی و دنیا زدگی است. دست بردارد.

آیا بلوتوث کردن مطلقاً جایز است؟
مسلماً فناوری بلوتوث دارای مزایای بسیاری است. اما معایب بی شماری هم دارد. نمی توان گفت همه کارکردهای آن شرعاً جایز است. مثلاً، دیده شده افرادی از روی بی تقوایی تصاویر یا کلیپ های نامناسب را در مکان های عمومی پخش می کنند که این کار هم مصداق اشاعه فحشا و هم آلوده کردن و آزردن افراد است که آنان دوست ندارند چنین صحنه هایی را نگاه کنند و یقیناً حرام است. اما اگر فردی فایل های صوتی یا تصویری مذهبی را بلوتوث کند شرعاً اشکالی ندارد، زیرا دریافت کننده در صورت عدم تمایل آن را حذف می کند. مگر اینکه این کار آنقدر تکرار شود که به نوعی موجب آزار فرد مخاطب شود.
علاوه بر این نرم افزارهایی هم وجود دارد که به نوعی کار تخلیه اطلاعات گوشی مخاطب را انجام می دهد، چه از این راه و چه از طریق راه های دیگر استفاده بدون اجازه و کسب رضایت فرد از اطلاعات درون گوشی تلفن او شرعاً جایز نیست. حتی اگر فایلی شخصی و خصوصی هم نباشد. این کار مانند آن است که شما از کتاب دیگری بدون اجازه استفاده کنید.
منبع:نشریه طرح ولایت، شماره۱ ، سایت راسخون
















3 تشکر شده از کاربر بلاغ مبین برای ارسال مفید :
باران 313 , حریم قدس , محمدELE ,



  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : بلاغ مبین

 
  و بر ما [وظيفه ‏اى] جز رسانيدن آشكار [پيام] نيست    


گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد



« حکم فکر گناه چیست ؟ | فقـــــط یک تـــذکـــــ ـــر !!! »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 04:05 بعداز ظهر