انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » مذهبی و دینی » مطالب متفرقه مذهبی » غرور و عوامل آن از دیدگاه قرآن



غرور و عوامل آن از دیدگاه قرآن

بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمُ وَلَا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحًا ۖ إِنَّكَ لَنْ تَخْرِقَ الْأَرْضَ وَلَنْ تَبْلُغَ الْجِبَالَ طُولًا. و در زمين با تكبّر و سرمستى راه مرو كه تو هرگز نمی توانى [با قدم ‏هايت] زمين را بشكافى، و هرگز در بلندى قامت نمی توانى به كوه ‏ها برسى.   تکبر، از شاه راه‪های ورود شیطان به نفس آدمی می‪باشد. این صفت، همان درد کشنده‪ای است که ابلیس را از آسمان به زمین فرود کشید. «قَالَ مَا مَنَعَكَ أَلاَّ تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُكَ قَالَ أَنَاْ خَيْرٌ مِّنْهُ خَلَقْتَنِي مِن نَّارٍ وَخَلَقْتَهُ مِن طِينٍ/ (خداوند
yv,v , u,hlg Hk hc ndn'hi rvHk


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
سه شنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ ۰۴:۱۹ بعد از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 67
حالت :
ارسال ها : 7487
محل سکونت : : شهر باران هاي نقره اي
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 380
اعتبار کاربر : 47753
پسند ها : 10840
حالت من :  Sepasgozar.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (30).jpg
تشکر شده : 7322
وبسایت من : وبسایت من


مدال ها:7
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت
کاربر نمونه
کاربر نمونه
مدال پیشرفت
مدال پیشرفت
بهترین ارسال کننده
بهترین ارسال کننده
ستارهء انجمن
ستارهء انجمن
کاربر با ارزش
کاربر با ارزش
کاربران برتر
کاربران برتر

|


بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمُ

وَلَا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحًا ۖ إِنَّكَ لَنْ تَخْرِقَ الْأَرْضَ وَلَنْ تَبْلُغَ الْجِبَالَ طُولًا.

و در زمين با تكبّر و سرمستى راه مرو كه تو

هرگز نمی توانى [با قدم ‏هايت] زمين را بشكافى،

و هرگز در بلندى قامت نمی توانى به كوه ‏ها برسى.
 

تکبر، از شاه راه‪های ورود شیطان به نفس آدمی می‪باشد. این صفت، همان درد کشنده‪ای است که ابلیس را از آسمان به زمین فرود کشید.

«قَالَ مَا مَنَعَكَ أَلاَّ تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُكَ قَالَ أَنَاْ خَيْرٌ مِّنْهُ خَلَقْتَنِي مِن نَّارٍ وَخَلَقْتَهُ مِن طِينٍ/ (خداوند به او) گفت: چه چیز تو را باز داشت از اینکه سجده ببری، وقتی که من به تو دستور (تعظیم و تواضع برای آدم) دادم؟ (ابلیس از روی عناد و تکبر پاسخ) گفت: من از او بهترم چرا که مرا از آتش آفریده ای و او را از خاک. (و آتش کجا و خاک کجا!)»... (اعراف:12)

مردم «عاد» به خاطر قدرت و امکانات خود دچار غرور گردیدند و می­گفتند: «کیست که از ما قویتر باشد» به همین خاطر زمینه ذلت دنیا و آخرت خود را فراهم نمودند.

در غزوه‪ حنین یاران رسول خدا به خاطر فراوانی خود دچار غرور شدند و گفتند: «امروز به خاطر فراوانی تعداد خود، دچار شکست نخواهیم شد» اما دچار شکستی تلخ گردیده و مجبور به عقب‪نشینی شدند.

به همین جهت است که رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از تکبر و غرور به خدا پناه می­برد ...

انسان مسلمان از تکبر و خودپسندی دوری می­کند  و تلاش می­نماید که هیچ‪گاه به این بیماری خطرناک که مانع حرکت او به سوی کمال است، مبتلا نگردد. زیرا به خوبی می­داند که کم نبوده­اند نعمت‪هایی که به زحمت تبدیل   شده­اند، و عزتی که به ذلت، و قوتی که به ضعف دگرگون گردیده­اند. خداوند متعال می‪فرماید:

«وَغَرَّتْكُمُ الْأَمَانِيُّ حَتَّى جَاء أَمْرُ اللَّهِ وَغَرَّكُم بِاللَّهِ الْغَرُورُ/ آرزوها و گمانه­ها شما را گول زد تا اینکه فرمان (مرگتان توسط) خداوند، فرا رسید و شیطان شما را از راه خدا به در برد». (حدید:14)

رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم می­فرماید: «سه چیز مایه نابودی و بد عاقبتی انسان است: بخل و خباثت سرکش، کششهای دنبال شونده و خودخواهی و خودپسندی انسان نسبت به کارهای خود». (رواه الطبرانی

 

«برخی از علت­ های غرور و خودپسندی»

 1) علم و دانش: گاهی انسان به خاطر علم و دانشی که دارد دچار غرور و خودخواهی می­شود، و همین حالت باعث می­شود که برای بیشتر نمودن آن تلاش نکند، و خود را بر دیگران برتر بداند و تنها خود را اهل رأی و نظر به شمار بیاورد.

 بدترین تکبر، تکبر عالمی است که به علم خویش بنازد و خود را از دیگران برتر بداند. این شخص را علمش سودی نبخشیده، زیرا کسی که علم را به خاطر خداوند حاصل کرده باشد علم او را متواضع و فروتن و نفسش را   خاضع می­گرداند و همیشه مواظب نفس خویش است و از آن غفلت نمی­ورزد بلکه مدام آن را محاسبه می­کند و در پی اصلاح آن است زیرا اگر از آن غفلت کند نفسش سرکش می­شود و صاحبش را از راه منحرف و هلاک می­سازد و کسی که علم را برای ریاست و مباهات طلب کند و با کناره چشم به مسلمانان بنگرد و آنان را بی‪عقل و خوار بشمارد این بدترین تکبر است و هر کس که ذره‪ای تکبر در قلبش باشد وارد بهشت نمی ­شود. و لا حول و لا قوه الا بالله.

 

 2) ثروت: گاهی هم دارایی و ثروت او را دچار غرور و تکبر می­نماید، حق هر کاری را به خود می­دهد و دیگران را خوار و حقیر می­ شمارد و به فساد و بدهکاری می­پردازد. «إِنَّ قَارُونَ كَانَ مِن قَوْمِ مُوسَى فَبَغَى عَلَيْهِمْ وَآتَيْنَاهُ مِنَ الْكُنُوزِ مَا إِنَّ مَفَاتِحَهُ لَتَنُوءُ بِالْعُصْبَةِ أُولِي الْقُوَّةِ إِذْ قَالَ لَهُ قَوْمُهُ لَا تَفْرَحْ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْفَرِحِينَ» إلى قوله تعالى: «فَخَسَفْنَا بِهِ وَبِدَارِهِ الْأَرْضَ / قارون از قوم موسی بود و (بر اثر دارایی زیاد) بر آنان دراز دستی کرد و تکبر ورزید، ما آن اندازه گنج به او داده بودیم که تنها حمل کلیدهای خزاین آن بر گروه پر زور و با قدرت سنگینی می‌کرد. وقتی که قوم او، به او گفتند: (از روی ناسپاسی و گردنکشی) شادمانی نکن که خداوند شادمانان (سرمست از غرور) را دوست ندارد». تا آنجا که می‌فرماید: «ما او و خانه‌اش را به زمین فرو بردیم». (قصص:76-81)

 

 3) قدرت: در موارد زیادی هم انسان‪هایی که دارای مقام و موقعیتی هستند دچار غرور و تکبر می‪شوند و دست به ستمگری و سلب آزادی و هتک حرمت مردم می ­زنند

 

 4) موقعیت: گاهی هم انسانی به خاطر برخورداری از حسب و نسب و وابستگی به قشری خاص دچار غرور و خودپسندی می شود و در همه‪ امور خود را حق به جانب می­شمارد و برای کسب فضیلت و کمال رغبتی به عبادت و خدمت ندارد، و با چشم خواری و ذلت به مردم نگاه می­ کند و انتظار دارد که همه او را مورد احترام قرار دهند و دست به سینه در خدمت او باشند

 

 5) عبادت: گاهی نیز ممکن است انسانی به عبادت و اعمال نیک خود مغرور شود و آن را به رخ دیگران بکشد، و فضل و توفیق خداوند را فراموش کند و ارزش و منزلت خود را عملاً بلندتر از دیگران بداند.

 

«معالجه غرور و خودپسندی»

 زمانی انسان می­تواند با خوی خودپسندی مقابله کند که مدام به خود یادآور شود که نعمت‪هایی مانند: علم و ثروت و قوت و عزت و حسب و نسب و توفیق عبادت او... به خاطر هدایت و فراهم گردانیدن اسباب و عوامل زیادی توسط خداوند بوده است و هرگاه حضرت حق بخواهد، همه‪ آنها را در یک چشم بر هم نهادن از او می­ گیرد.

 زیرا خداوند سرچشمه‪ نعمت‪های مادی و معنوی است و همه‪ خیر و منفعت به خاطر هدایت اوست. پیامبر گرامی اسلام می­فرمایند: «هیچکس را علمش به تنهایی نجات نخواهد داد.» گفتند: یا رسول الله شما هم؟ فرمود: «من هم، مگر آنکه رحمت خداوند شامل حالم بشود». (رواه البخاری

 

«تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ / ما آن سرای آخرت را تنها نصیب کسانی می‌نماییم که در زمین خواهان تکبر و برتری و فساد و تباهی نیستند و عاقبت از آن پرهیزگاران است». (قصص:83)

 

منــابــع:

- کلیات اسلام/ نویسنده: ابوبکر الجزایری/ مترجم: عبدالعزیز سلیمی/ ناشر: نشر احسان/ سال و نوبت چاپ: 1381- اول.

- قایقهای نجات در طوفان حوادث/ نوسنده: دکتر فتحی یکن/ مترجم: قادر قادری/ ناشر: نشر احسان/ سال و نوبت چاپ: 1379- اول.

- گناهان کبیره/ نویسنده: امام شمس الدین ذهبی(رحمه الله)/ مترجم: عبدالقدوس دهقان/ ناشر: انتشارات شیخ الاسلام احمد جام/ سال و نوبت چاپ: 1387- چهارم.

- ریاض الصالحین/ نویسنده: امام نووی/ مترجم: استاد احمد حواری نسب/ ناشر: انتشارات کردستان/ سال چاپ:1385/ برگرفته از بیداری اسلامی.


 















4 تشکر شده از کاربر باران 313 برای ارسال مفید :
مبشره , mersad , sadaf , کوثر ,



  می پسندم 3     0  3 
 
 
تعداد پسند های ( 3 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : باران 313

گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
غرور و عوامل آن از دیدگاه قرآن
سه شنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ ۰۴:۵۱ بعد از ظهر نمایش پست [1]
عضو
rating
شماره عضویت : 994
حالت :
ارسال ها : 374
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 157
اعتبار کاربر : 2429
پسند ها : 348
تشکر شده : 309



ممنونم بسیار عالی

امام صادق (ع) می فرمایند :  (روز قیامت)

افراد 
متکبر به شکل مورچه در آورده می‏‌شوند و مردم پیوسته آنها را لگدمال می‏‌کنند، تا زمانی که

خدا از 
رسیدگی به حساب بندگان فارغ شود.




  می پسندم 2     0  2 
 
 
تعداد پسند های ( 2 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر
گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد


برچسب ها
غرور ، عوامل ، آن ، از ، دیدگاه ، قرآن ،

« فوائد عجیب روزه | طنز مذهبی »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 08:30 پیش از ظهر