انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » مذهبی و دینی » اخلاق و تزکیه نفس » منشا ء شهوات وزمینه ی گناهان چیست؟



منشا ء شهوات وزمینه ی گناهان چیست؟

. به راستی منشأ شهوات چیست؟ منشأ اصلی گناهان انسان، نه دروغ است و نه ریا. نه غیبت است و نه تهمت. نه زناست و نه بخل و حسد و کبر و عجب. اصلا خود اینها گناه هستند. باید به دنبال عاملی گشت که اینها از آن عمل حاصل می‌شود. دلیل گناهان چیست؟ چه چیزی قبل از گناه اتفاق می‌افتد که باعث می‌شود انسان به گناه کشیده شود و خدای ناکرده دامنش به حرام الهی آلوده شود؟ چه چیزی باعث نقض اخلاق می‌شود و ما را از مسیر سعادت دور
lkah M ai,hj ,cldki d 'khihk ]dsj?


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ ۱۲:۴۸ قبل از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 499
حالت :
ارسال ها : 4733
محل سکونت : : حریم قدس
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 1103
دعوت شدگان : 1
اعتبار کاربر : 74582
پسند ها : 4202
حالت من :  Sepasgozaram.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (8).jpg
تشکر شده : 5426


مدال ها:5
کاربر با ارزش
کاربر با ارزش
مدال پیشرفت
مدال پیشرفت
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت
ستارهء انجمن
ستارهء انجمن
کاربران برتر
کاربران برتر

|

. به راستی منشأ شهوات چیست؟
منشأ اصلی گناهان انسان، نه دروغ است و نه ریا. نه غیبت است و نه تهمت. نه زناست و نه بخل و حسد و کبر و عجب. اصلا خود اینها گناه هستند. باید به دنبال عاملی گشت که اینها از آن عمل حاصل می‌شود.
دلیل گناهان چیست؟ چه چیزی قبل از گناه اتفاق می‌افتد که باعث می‌شود انسان به گناه کشیده شود و خدای ناکرده دامنش به حرام الهی آلوده شود؟ چه چیزی باعث نقض اخلاق می‌شود و ما را از مسیر سعادت دور می‌کند؟ جواب این سوالات آن‌قدرها هم دور از ذهن نیست. بزرگان دین و مربیان اخلاق پاسخ را به ما داده‌اند. قبل از آنها نیز روایت‌های زیادی از ائمه معصومین(ع) در جواب این سوالات به ما رسیده است. جالب آنکه این دلیل به ظاهر کوچک و بی‌اهمیت به خودی خود جزو محرمات نیست ولی سرپیچی از دستور خداوند باری تعالی محسوب می‌شود و مقدمه‌ای می‌شود برای نابودی دنیا و آخرت انسان.
با یک نگاه ساده به زندگی خودمان، می‌توانیم بفهمیم چه کاری، ما را سست اراده می‌کند و مقدمه‌ای می‌شود برای ناتوانی در انجام احکام دین. جواب این است: پرخوری؛ همین شکم، یکی از اعضای بدن انسان عامل اصلی و منشأ بسیاری از گناهان است. چه کسی باورش می‌شود که یک کار مباح اگر به کاری مکروه بدل شود، انسان را به ورطه گناه می‌کشاند. غذا خوردن یکی از کارهای مباح است. این عمل بعضی مواقع مستحب و بعضی مواقع واجب می‌شود. حال اگر همین کار به حد افراط برسد، می‌شود مکروه و چه بسا برای اولیای خدا گناه نیز محسوب شود. دلیل اینکه شهوت شکم، منشأ تمام شهوات است؛ این است که انسان برای هضم غذا نیاز به نوشیدن آب دارد و در نتیجه آب خوردن زیاد، خواب‌آلودگی بر انسان چیره می‌شود و پرخوابی انسان را از انجام احکام دین باز می‌دارد و انجام ندادن واجبات، اراده انسان را سست کرده و زمینه را برای وسوسه شیطان آماده می‌کند. آن‌گاه است که نفس طغیانگر انسان از نفس مطمئنه‌اش پیشی می‌گیرد و خدای ناکرده نتیجه‌اش می‌شود گناهان صغیره و اصرار بر گناهان صغیره، گناهان کبیره را درپی دارد و انجام‌دهنده گناهان کبیره عادل نیست و به انسان عادل نمی‌توان اعتماد کرد. پشت‌سرش نماز ندارد و از جندالشیطان است.
این طومار بلند، نتیجه پرخوری بود. رسول اکرم(ص) می‌فرماید من از سه خصلت برای امتم بیم دارم: پرخوری، پرخوابی و پرحرفی. پیرو واقعی و کسی که ادعای مسلمانیش می‌شود، هم باید شکمش را نگه دارد و هم زبانش را. اگر توانست این دو را حفظ کند، دینش را حفظ کرده است.
اولین گناه انسان نیز برمی‌گردد به شکم. آنجایی که قرآن کریم در آیه ۱۲۱ سوره مبارکه طه می‌فرماید: «تا بالاخره از آن درخت خوردند و لباس از بدنشان فرو ریخت و عورتشان نمودار شد. از این آیه این‌گونه می‌توان استنباط کرد که سرمنشأ تمام شهوت‌ها، شکم است و حتی شهوت جنسی نیز از ناحیه شکم ظاهر می‌شود و به دنبال آن، شهوت دنیاطلبی، مال‌دوستی، جاه‌طلبی، غرور، عجب و دیگر صفات رذیله پدید می‌آید. و وقتی انسان جاه‌طلب شد، حسود می‌شود و به ریا و تفاخر مبادرت می‌ورزد که نتیجه آن می‌شود ستمگری. در قرآن کریم می‌خوانیم: خداوند ظالمین را دوست ندارد و چه چیزی بدتر از اینکه خداوند کسی را دوست نداشته باشد.
چه بسیار شنیده‌ایم که مولای متقیان و اصل اخلاق، حضرت‌علی(ع) فرمود: دو لقمه قبل از سیر شدن از غذا خوردن دست بکشید و همین دستور کوچک، هدایتگر انسان است، اگر بخواهد. این سخن به سالک می‌گوید هیچ‌گاه به اندازه‌ای شکم را پر نکن که سیر شوی. آدم سیر از گرسنه خبر ندارد و هرچه بلاست از همین سیری و پرخوری عایدت می‌شود.
مرحوم ناصرالدین انصارى قمى‌در کتاب معروف خود، «غرر الحکم و درر الکلم» بابی را به نام پرخوری گشوده و روایت‌های متعددی را از امام علی(ع) نقل کرده است که تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل:

پرخورى از زیرکى جلوگیرى می‌کند.

پرخورى حکمت و فرزانگى را تباه می‌کند.

ادامه پرخورى انواع دردها را به جاى بگذارد.

سیر غذا خوردن؛ تبختر به بار آرد و پارسایى را تباه کند.

شکم و عورت خود را نگه دار که بلا و گرفتارى تو در آن دو است.

بپرهیزید از پرخورى که دل را سخت کند و سبب بى‌حالى و سستى در نماز و موجب تباهى بدن شود.
بپرهیز از پرخورى که هر کس بدان دچار شد؛ در دهایش بسیار و خواب‌هایش آشفته و پریشان شود.
مبغوض‏ترین بندگان در پیشگاه خداى‏ سبحان کسى است که اندوهش شکم و عورت اوست.
بپرهیز از ادامه پرخورى که به راستى این کار دردها را برانگیزد و بیماری‌ها را تحریک کند.
وقتی شکم از مال مباح پر شد، دل از رسیدن به صلاح کور شود.
کم است کسى که غذاى بسیار خورد و بیمار نشود.

چگونه پاک و صاف شود فکر و اندیشه کسى که سیرى و پرخورى را ادامه مى‌‏دهد.

چه دور است خیر از کسى که اندوهش شکم و عورت اوست.

سیرى کمک‌کار خوبى براى گناهان است.

سیرى با قیام به واجبات با هم گرد نیایند.

تندرستى و پرخورى با هم جمع نشوند.

شکم آدمى، دشمن اوست.و به راستی که دشمن انسان، شکمش است. اوست که منشأ گناهان دیگر است که اگر کنترل نشود، موجب هلاکت انسان می‌شود و کدام استاد اخلاقی است که از شکم سخن به میان نیاورد و در دستوراتش حرفی از پرخوری یافت نشود.
از دیگر ائمه نیز احادیث و روایت‌های زیادی نقل شده است که این نشان‌دهنده اهمیت کم‌خوردن در مسیر سعادت است. بر همه کس مبرهن است که هر یک از ائمه اطهار پزشکی حاذق و هر کلامشان دارویی شفابخش بود برای اهل ایمان. امام‌رضا(ع) فرمود: اگر مردم در خوردن به کم بسنده مى‏داشتند، بدن‏هایشان متعادل بود.و چه دستورالعملی بهتر از این؟
کدام نماز شبی است که با شکم پر خوانده شود؟ آیا هیچ نماز یومیه دلچسبی هست که با دل سیر خوانده شود؟ امام‌صادق(ع) می‌فرماید: نزدیک‏ترین حالت بنده به خداوند ‌، هنگامی است که شکم وى سبُک باشد. ، هر چه هست، در کم خوردن است.
پیامبر خدا(ص) می‌فرماید: آن که غذا کم خورَد، معده‏اش سالم بماند و صفاى دل یابد و هر که پرخور باشد، معده‏اش بیمار و قلبش سخت شود.
بسیاری از ما هنگام بیماری به دکتر مراجعه می‌کنیم و بیشتر از او می‌پرسیم: چه بخوریم! حال آنکه طبق فرمایش رسول مکرم اسلام، علاج بیماری نخوردن است. حضرت در سخنی گهربار می‌فرماید: مادرِ همه داروها ، کم‏خورى است.
در نهایت باید گفت راه عملی برای به خدا رسیدن را فرستاده خدا می‌دهد. همه سفارشات اخلاقی به یک طرف و این سخن به طرف دیگر. رسول اکرم(ص) می‌فرماید: وقتى اشتها دارى غذا بخور و وقتى هنوز اشتها دارى دست از خوردن بشوى. که عمل به این سخن، سعادت و سرپیچی از آن، شقاوت دنیا و آخرت را به دنبال دارد.

 















4 تشکر شده از کاربر حریم قدس برای ارسال مفید :
جمعه موعود , بلاغ مبین , باران 313 , mersad ,



  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر


    * پاسخ با بیشترین پسند
  1. پسندها :5 برای اطلاع از پاسخ با بیشترین پسند ،دراین موضوع کلیک کنید
  2. پسندها :2 برای اطلاع از پاسخ با بیشترین پسند ،دراین موضوع کلیک کنید

















امضای کاربر : حریم قدس



 
گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
منشا ء شهوات وزمینه ی گناهان چیست؟
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ ۰۲:۰۷ قبل از ظهر نمایش پست [1]
عضو
rating
شماره عضویت : 877
حالت :
ارسال ها : 3064
محل سکونت : : مازندران
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 666
اعتبار کاربر : 20549
پسند ها : 1963
محل سکونت : shomal.jpg
حالت من :  Gig.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (5).gif
تشکر شده : 4053
وبسایت من : وبسایت من


عضو غایب <br /> در این دیار ســـربی ، یک استکان، هـوا نیســــــت<br /> <br /> درد و غم و مرض هست؛ یک جرعه ی دوا نیست<br /> <br /> مــعشوقه هـــای این شهر بر چهره، مــاسک دارند<br /> <br /> اح


ممنونم عالی بود حریم خانوم...


پرخوری و شكم پرستی


1. قال الامام الصادق - علیه السّلام - : اَقربُ ما یكون العبدُ مِنَ الله اذا خَفَّ بطنُه و ابغضُ ما یكون العبد من الله اذا امتلأ بطنُه.

«وسائل الشیعه، ج 16، ص 405»

امام صادق - علیه السّلام - فرمود: نزدیك ترین حالات بنده به خداوند زمانی است كه شكمش سبك باشد و منفورترین حالات بنده نسبت به خداوند هنگامی است كه شكمش پر باشد.




2. قال رسول الله - صلّی الله علیه وآله - : لا تُمیتُوا القلوبَ بکثره الطعام و الشراب فانّ القلوب تموت كالزرع أذا كثُر علیه الماء.

«مستدرك الوسائل، ج 16، ص 209»

رسول خدا - صلّی الله علیه وآله - فرمود: با خوردن و آشامیدن زیاد دل ها را نمیرانید، زیرا همان گونه كه زراعت بر اثر آب زیاد از بین می رود، دل ها نیز بر اثر پرخوری می میرند.


3. قال الامام علی - علیه السّلام - للحسن ابنه - علیه السّلام - : یا بُنیَّ اَلا اُعلِّمك اَربعَ خِصالٍ تَستغنِی بها عن الطِّب فقال: بَلی یا أمیرالمؤمنین. قال: لا تَجْلِسْ علی الطعام إلاّ و أنت جائع و لا تَقُمْ عن الطعام ألاّ و أنت تَشْتَهیهِ و ... .

«بحارالانوار، ج 70، ص 187»

امام علی - علیه السّلام - به فرزندش امام حسن - علیه السّلام - فرمود: فرزندم! آیا می خواهی چهار چیز به تو یاد دهم كه به وسیله آنها از مراجعه به پزشك بی نیاز شوی؟ عرض كرد: بله یا امیرالمومنین!، حضرت فرمود: بر سر سفره منشین مگر آنكه گرسنه باشی، در حالی كه هنوز میل به غذا داری دست از غذا خوردن بكش، عمل جویدن غذا را به خوبی انجام ده و قبل از خواب، خود را از ادرار و مدفوع تخلیه نما.




4. قال الامام الصادق - علیه السّلام - : كثرةُ الاكل مكروه.

«فروع كافی، ج 6، ص 269»

امام صادق - علیه السّلام - فرمود: پرخوری، مكروه (و امری ناپسند) است.




5. قال الامام الصادق - علیه السّلام - : اِن اللهَ یُبغِضُ كثرةَ الاكل.

«وسائل الشیعه، ج 16، ص 407»

امام صادق - علیه السّلام - فرمود: همانا خداوند پرخوری را دشمن می دارد.




6. قال الامام الباقر - علیه السّلام - : ما مِن شیءٍ أبغضُ الی الله من بطنٍ مملوّ.

«مستدرك الوسائل، ج 3، ص 80»

امام باقر - علیه السّلام - فرمود: هیچ چیز نزد خدا، منفورتر (ومغوض تر) از شكم پر نیست.




7. قال رسول الله - صلّی الله علیه و آله - جاءَنی جبرئیل ... فقال: ... یقول لك ربّك: یا محمد ما اَبغضتُ وِعاءً قطُّ كبُغضی بطناً مَلْاناً.

«مستدرك الوسائل، ج 16، ص 212»

پیامبر اكرم - صلّی الله علیه و آله - فرمود: جبرئیل نزد من آمد و ... عرض كرد: پروردگارت می فرماید: ای محمد! هرگز ظرفی را به اندازه شكم پر، مبغوض و ناپسند نداشته ام.




8. قال رسول الله - صلّی الله علیه وآله - : لایدخلُ ملكوت السماوات و الارض مَن مَلأ بطنَه.

«تنبیه الخواطر، ص 81»

رسول خدا - صلّی الله علیه وآله - فرمود: كسی كه شكم خود را پر نماید به ملكوت آسمان ها و زمین راه نمی یابد.




9. قال رسول الله - صلّی الله علیه وآله - : من قَلَّ طعْمُه صحَّ بدنُه و صَفا قلبُه، و من كثر طَعْمُه سَقِمَ بدنُه و قَسا قلبُه.

«تنبیه الخواطر، ص 38»

رسول خدا - صلّی الله علیه وآله - فرمود: هر كس خوراكش اندك باشد بدنش سالم و دلش (روحش) نورانی و با صفاخواهد شد و هر كس پرخوری نماید، بدنش بیمار و دچار قساوت قلب و سنگدلی خواهد شد.




10 قال الامام الصادق - علیه السّلام - : لیس شیءٌ اَضرَّ لقلب المؤمن من كثرة الاكل و هی مُورِثةُ شیئین: قسوةُ القلب و هیجانُ الشهوة.

«مستدرك الوسائل، ج 3، ص 80»

امام صادق - علیه السّلام - فرمود: برای دل (روح) مؤمن چیزی زیانبارتر از پرخوری نیست، زیرا پرخوری باعث سنگدلی و قساوت قلب و تحریك شهوت می گردد.




11. قال الامام علی - علیه السّلام - : إیّاكم و البِطْنةَ فانّها مَقْساةٌ للقلب مكسَلَةٌ عن الصلاة، مفْسَدَةٌ للجسد.

«غرر الحكم، ص 98»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: از پرخوری برحذر باشید، زیرا پرخوری مایه قساوت و سنگدلی، تنبلی نسبت به نماز و تباهی بدن است.




12. قال الامام علی - علیه السّلام - : اذا اراد الله سبحانه صلاح عبده الهَمَهُ قِلَّةَ الكلام و قِلَّةَ الطعام و قِلَّةَ المنام.

«مستدرك الوسائل، ج 3، ص 61»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: هنگامی كه خداوند سبحان، خیر و صلاح بنده اش را بخواهد كم گویی، كم خوری و كم خوابی را به او الهام فرماید.




13. قال رسول الله - صلّی الله علیه و آله - : من قَلَّ اكلُه قَلَّ حسابُه.

«بحارالانوار، ج 62، ص 292»

رسول خدا - صلّی الله علیه و آله - فرمود: هر كس خوراكش كم باشد حسابش )در روز قیامت) اندك (و آسان) خواهد بود.




14. قال رسول الله - صلّی الله علیه و آله - : من كثر تسبیحُه و تمجیدُه و قَلَّ طعامُه و شرابُه و منامُه إشتاقَتْه الملائكة.

«تنبیه الخواطر، ص 356»

رسول خدا - صلّی الله علیه وآله - فرمود: هر كس زیاد تسبیح و تمجید حق كند و خوراك و نوشیدنی و خوابش اندك باشد فرشتگان مشتاق او گردند.




15. قال الامام علی - علیه السّلام - : قِلَّة الاكل مِنَ العَفاف و كثرتُه من الاسراف.

«غرر الحكم، ص 284»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: كم خوری از مصادیق پاكدامنی و پرخوری از مصادیق اسراف و زیاده روی است.




16. قال الامام علی - علیه السّلام - : اذا مَلِئَ البطنُ من المباح عَمِیَ القلبُ عن الصلاح.

«غرر الحكم، ص 162»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: هرگاه شكم از خوردنی های مباح انباشته شود، دل از دیدن خیر و صلاح نابینا گردد.




17. قال رسول الله - صلّی الله علیه وآله - : لا تَسْبعوُا فیطفئ نور المعرفةِ من قلوبِكم.

«بحارالانوار، ج 70، ص 71»

رسول خدا - صلّی الله علیه وآله - فرمود: شكم خود را از غذا سیر نكنید كه نور معرفت در دل هایتان خاموش میشود.




18. قال امیرالمؤمنین - علیه السلام - : قال الله تعالی (فی المعراج): یا احمد اِنّ العبد اذا اَجاع بطنه و حفظ لسانه علَّمتُه الحكمة.

«بحارالانوار، ج 77، ص 29»

امیرالمؤمنین - علیه السلام - فرمود: خداوند متعال (در معراج به پیامبر - صلّی الله علیه وآله -) فرمود: ای احمد! بنده اگر شكمش را گرسنه دارد و زبانش را حفظ كند به او حكمت آموزم.




19. قال الامام علی - علیه السّلام - : الشِّبَعُ یُفسِدُ الورعَ.

«غرر الحكم، ص 37»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: سیری شكم، پارسایی را تباه می سازد.




20. قال الامام علی - علیه السّلام - : بئس قَرینُ الوَرَعِ الشِّبَع.

«غرر الحكم، ص 170»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: پرخوری و سیری شكم، همدم بدی برای پارسایی است.




21. قال الامام علی - علیه السّلام - : المستثقل النائم تكذبُ اَحلامُه.

« غررالحكم، ص 62»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: كسی كه با شكم سنگین بخوابد، رؤیا و خواب هایش كاذب و دروغین خواهد بود.




22. قال الامام علی - علیه السّلام - : إیّاك و البطنة فمن لزمها كثرتْ اَسقامُه و فسَدَتْ احلامُه.

«غرر الحكم، ص 94»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: از پرخوری بپرهیز، زیرا كسی كه پرخوری را عادت خود قرار دهد بیماری هایش فراوان و رؤیاهایش فاسد و ناشایست می گردد.




23. قال رسول الله - صلّی الله علیه وآله - : إیّاكم و البطنة فانّها مَفسَدةٌ للبدن و مُورِثةٌ للسُّقم و مكسَلَةٌ عن العبادة.

«بحارالانوار، ج 62، ص 266»

رسول خدا - صلّی الله علیه وآله - فرمود: از پرخوری بپرهیزید، زیرا مایه‏ی فساد و تباهی بدن و موجب بیماری است و انسان را در عبادت سست می كند.




24. قال الامام علی - علیه السّلام - : كثرةُ الاكل و النوم یُفسدانِ النفسَ و یجلبان المضَّرة.

«غرر الحكم، ص 295»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: خور (خوردن) و خواب زیاد جان آدمی را تباه ساخته و باعث ضرر و زیان می گردد.




25. قال الامام علی - علیه السّلام - : إیّاك و إدمان الشِّبَع فانّه یهیج الاسقام و یُثیر العلل.

«غرر الحكم، ص 360»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: از عادت به پرخوری بپرهیز به درستی که آن (پرهیز از پرخوری) خشک می کند بیماری ها را زیر و رو می کند بیماری ها را.




26. قال الامام علی - علیه السّلام - : الشِّبَعُ یُكثِّر الادواء.

«غرر الحكم، ص 37»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: پرخوری و سیری شكم، بیماری ها را زیاد می كند.




27. قال الامام الصادق - علیه السّلام - : الأكل علی الشِّبَع یورث البَرَص.

«فروع كافی، ج 6، ص 269»

امام صادق - علیه السّلام - فرمود: غذا خوردن پس از سیری، موجب بیماری پیسی می گردد.




28. قال الامام الكاظم - علیه السّلام - : لو انَّ الناس قَصَدُوا فی (الطُعم لَاعتَدلَتْ) أبدانهُم.

«وسائل الشیعه، ج 24، ص 241»

امام كاظم - علیه السّلام - فرمود: اگر مردم در غذا خوردن اعتدال و میانه روی را رعایت می کردند، بدن هایشان سالم می ماند.




29. قال الامام علی - علیه السّلام - : من قلَّ طعامُه قلَّ آلامُه.

«غرر الحكم، ص 356»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: هر كس خوراكش اندك باشد، دردها و بیماری هایش كم خواهد شد.




30. قال الامام علی - علیه السّلام - : قلّةُ الأكل تمنع كثیراً من اعلال الجسم.

«غرر الحكم، ص 284»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: كم خوری مانع بسیاری از بیماری های جسم می شود.




31. قال الامام علی - علیه السّلام - : من اقتصد فی أكله كُثرتْ صحّتُه و صُلحتْ فكرتُه.

«غرر الحكم، ص 332»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: هر كس در خوردن، میانه روی را پیشه خود سازد تندرستیش فزونی یافته و اندیشه اش سالم گردد.




32. قال الامام علی - علیه السّلام - : مَن قَلَّ أكلُه صفا فكره.

«غرر الحكم، ص 356»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: كسی كه خواركش اندك باشد فكرش صفا و نورانیت یابد.




33. قال الامام الباقر - علیه السّلام - : اذا شَّبع البطنُ طغی.

«فروع كافی، ج 6، ص 270»

امام باقر - علیه السّلام - فرمود: هنگامی كه شكم سیر گردد (آدمی) سر به طغیان و نافرمانی گذارد.




34. قال رسول الله - صلّی الله علیه وآله - : ما مَلَأ آدمیٌّ وِعاءً شرّاً من بطنه.

«تنبیه الخواطر، ص 81»

رسول خدا - صلّی الله علیه و آله - فرمود: انسان ظرفی را بدتر از شكم خود پر نكرده است.




35. قال رسول الله - صلّی الله علیه وآله - : من وقیَ شرَّ لَقْلَقةٍ و قبقبةٍ و ذَبْذَبةٍ وجبتْ له الجنة ... .

«بحارالانوار، ج 63، ص 315»

رسول خدا - صلّی الله علیه و آله - فرمود: هر كس از شر بد زبانی، شكم باره گی و شهوت رانی در امان بماند بهشت بر او واجب گردد.




36. قال الامام علی - علیه السّلام - : لا تَجتمعُ الفِطْنةُ و البِطْنَة.

«مستدرك الوسائل، ج 3، ص 82»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: زیركی و تیزهوشی با پرخوری جمع نمی شوند.




37. قال الامام علی - علیه السّلام - : لا تجتمع الصّحةُ و النَّهَمُ.

«مستدرك الوسائل، ج 3، ‌ص 82»

امام علی - علیه السّلام - فرمود: سلامتی و شكم بارگی با هم جمع نمی شوند.




38. قال رسول الله - صلّی الله علیه وآله - : كُل و أنت تَشْتِهی و أمسك و أنت تَشْتِهی.

«بحارالانوار، ج 62، ص 290»

رسول خدا - صلّی الله علیه و آله - فرمود: زمانی غذا بخور كه به آن میل و اشتها داری و در حالی كه هنوز به غذا میل داری، دست از غذا خوردن بكش (یعنی تا گرسنه نشده ای غذا نخور و قبل از سیر شدن دست از غذا بكش).





  می پسندم 2     0  2 
 
 
تعداد پسند های ( 2 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : بلاغ مبین

 
  و بر ما [وظيفه ‏اى] جز رسانيدن آشكار [پيام] نيست    


گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
منشا ء شهوات وزمینه ی گناهان چیست؟
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ ۰۷:۳۹ قبل از ظهر نمایش پست [2]
بانو
rating
شماره عضویت : 67
حالت :
ارسال ها : 7487
محل سکونت : : شهر باران هاي نقره اي
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 380
اعتبار کاربر : 47753
پسند ها : 10840
حالت من :  Sepasgozar.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (30).jpg
تشکر شده : 7322
وبسایت من : وبسایت من






رسول اکرم(صلی الله علیه وآله) می‌فرماید من از سه خصلت برای امتم بیم دارم: پرخوری، پرخوابی و پرحرفی. پیرو واقعی و کسی که ادعای مسلمانیش می‌شود، هم باید شکمش را نگه دارد و هم زبانش را. اگر توانست این دو را حفظ کند، دینش را حفظ کرده است



جواب این است: پرخوری؛ همین شکم، یکی از اعضای بدن انسان عامل اصلی و منشأ بسیاری از گناهان است. چه کسی باورش می‌شود که یک کار مباح اگر به کاری مکروه بدل شود، انسان را به ورطه گناه می‌کشاند. غذا خوردن یکی از کارهای مباح است. این عمل بعضی مواقع مستحب و بعضی مواقع واجب می‌شود. حال اگر همین کار به حد افراط برسد، می‌شود مکروه و چه بسا برای اولیای خدا گناه نیز محسوب شود. 



دلیل اینکه شهوت شکم، منشأ تمام شهوات است؛ این است که انسان برای هضم غذا نیاز به نوشیدن آب دارد و در نتیجه آب خوردن زیاد، خواب‌آلودگی بر انسان چیره می‌شود و پرخوابی انسان را از انجام احکام دین باز می‌دارد و انجام ندادن واجبات، اراده انسان را سست کرده و زمینه را برای وسوسه شیطان آماده می‌کند. آن‌گاه است که نفس طغیانگر انسان از نفس مطمئنه‌اش پیشی می‌گیرد و خدای ناکرده نتیجه‌اش می‌شود گناهان صغیره و اصرار بر گناهان صغیره، گناهان کبیره را درپی دارد و انجام‌دهنده گناهان کبیره عادل نیست و به انسان عادل نمی‌توان اعتماد کرد. پشت‌سرش نماز ندارد و از جندالشیطان است.




ویرایش ارسال توسط : باران 313
در تاریخ : چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ ۰۷:۴۲ قبل از ظهر



  می پسندم 5     0  5 
 
 
تعداد پسند های ( 5 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : باران 313

گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد


برچسب ها
منشا ، شهوات ، وزمینه ، گناهان ، چیست؟ ،

« برکات چشم پاک | کرامت و بزرگواری »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 11:33 پیش از ظهر