يك ساعت پس از خوردن نوشابه" 10دقیقه بعد : 10 قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان می شود. می دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی شوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی می گیرد و شیرینی اش را خنثی می کند. 20دقیقه بعد : قند خونتان بالا می رود و منجر به ترشح ناگهانی و یک جای انسولین می شود. کبدتان شروع می کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیش تر از این بالا نرود. 40دقیقه بعد : حالا دیگر جذب کافئین
*Xك shuj \s hc o,vnk k,ahfi*pjlh fo,kdn
يك ساعت پس از خوردن نوشابه"
10دقیقه بعد : 10 قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان می شود. می دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی شوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی می گیرد و شیرینی اش را خنثی می کند.
20دقیقه بعد : قند خونتان بالا می رود و منجر به ترشح ناگهانی و یک جای انسولین می شود. کبدتان شروع می کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیش تر از این بالا نرود.
40دقیقه بعد : حالا دیگر جذب کافئین کامل شده؛ مردمک های چشمتان گشاد می شود، فشار خونتان بالا می رود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها می کند. گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوک می شوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری کنند.
45دقیقه بعد : ترشح دوپامین افزایش پیدا می کند و مراکز خاصی در مغز، که حالت سرخوشی ایجاد می کنند تحریک می شوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می شود.
60دقیقه بعد :اسید فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی می چسبد<=>) ادرارانسان شامل اسید فسفریک واسیداوریک است). متابولیسم بدن افزایش پیدا می کند. میزان بالای قند خون و شیرین کننده های مصنوعی، دفع هرچه بیش تر کلسیم را از طریق ادرار باعث می شوند.
مدتی بعد : کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل می شود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع می شود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیت ها نیز از دست می رود.
مدتی بعدتر : کم کم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش می کند و نوبت به افت قند می رسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک پذیر می شوید یا خیلی کرخت و بیحال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کرده اید؛ آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین می رود و شما هوس یک نوشابه دیگر می کنید.
"مضرات نوشابه های رژیمی و آمار وحشتناك كشورمان" (حتماً بخوانيد)
در نوشابه های رژیمی به جای شكر از شیرین كننده های مصنوعی عمدتاً آسپارتام استفاده می كنند كه خود این ماده، اشتهاآور است و می تواند باعث سردرد، سرگیجه و كاهش حافظه شود. مصرف بیش از اندازه آسپارتام خالی از عارضه نیست. تومور مغزی، نقص عضو جنین و بروز حمله های صرع بعضی از این عوارض هستند. مصرف مداوم نوشابه به علت بالا بودن اسید فسفریك آن باعث پوكی استخوان و پوسیدگی دندان ها می شود. همچنین خوردن نوشابه باعث چاقی و افزایش وزن می شود. همچنین باعث تولید انسولین زیاد در بدن می گردد. كه فرد را یك قدم برای ابتلا به دیابت نزدیك می كند. قند موجود در یك بطری نوشابه گازدار برابر با دو بسته شكلات است. سرانه مصرف نوشابههای گازدار در ایران 42لیتر است. با مقایسه این آمار با آمار دیگر كشورهای جهان به این نتیجه وحشتناك میرسیم كه ما در سرانه مصرف نوشابههای گازدار مقام اول را در جهان پیدا كردهایم.
برای اینكه بیش تر وحشت كنید، بد نیست بدانید كه:
1 - میانگین مصرف نوشابههای گازدار در دنیا برای هر فرد 10لیتر است.
2 - در بیست سال اخیر، مصرف نوشابههای گازدار در كشور، نزدیك به 15درصد رشد داشته است.
3 - طی این بیست سال، مصرف شیر و لبنیات، تنها حدود یك دهم درصد رشد كرده است.
4 - سرانه مصرف لبنیات در ایران كم تر از یك سوم استاندارد جهانی است.
5 - طبق آمار، 90درصد كودكان 24ماهه تا 12ساله كشورمان، روزانه حداقل یك بار پفك و نوشابه مصرف كردهاند.
6 - 25درصد از كودكان ایرانی به نوعی با سوء تغذیه دست به گریبانند.
7 - یك سوم از مرگومیرهای كشور به علت بیماریهای قلبی – عروقی است كه یكی از عوامل اصلی بروز آن، تغذيه بد است.
اما آیا میدانید:
*در بسیاری از ایالتهای آمریکا، مامورین پلیس راه دو گالن کوکاکولا در صندوقعقب ماشینشان دارند تا در صورت تصادف رانندگی، خون را با کمک آن از جاده پاک کند.
*اگر تکهای از گوشت گاو را در یک کاسه کوکاکولا قراردهید، پس از دو روز ناپدید میشود.
*برای تمیز کردن توالت: یک قوطی کوکاکولا را داخل کاسه توالت بریزید و یک ساعت صبر کنید، سپس با آب پر فشاربشویید. اسید سیتریک موجود در کوکاکولا لکهها را از سطوح چینی میزداید.
*برای برطرفکردن لکههای زنگ از سپر آبکرم کاری شده اتومبیل: سپر را با یک تکه کاغذ (فویل) آلومینیوم مچالهشده آغشته به کوکاکولا بسایید.
*برای تمیز کردن فساد قطبهای باتری اتومبیل: یک قوطی کوکاکولا را روی قطبها بریزید تا با غلیان کردن، آن را تمیز کند.
*برای شل کردن پیچ و مهرههای زنگ زده: تکهای پارچه را که در کوکاکولا خیس شده است برای چند دقیقه بر روی پیچ و مهره قرار دهید.
*برای پختن گوشت ران آبدار: یک قوطی کوکاکولا را داخل ماهیتابه خالی کنید، گوشت را لای کاغذ آلومینیوم بپیچید; و داخل ماهیتابه بپزید. سی دقیقه قبل از اتمام پخت، کاغذ آلومینیوم را باز کنید، و آب گوشت را با کوکاکولای داخل ماهیتابه مخلوط کنید تا سس قهوهای رنگ عالیای به دست آید.
*برای پاک کردن چربی از لباسها: یک قوطی کوکاکولا را داخل ماشینلباسشویی پر از لباسهای چرب خالی کنید، پودر لباسشویی اضافه کنید و ماشین را روی دور عادی روشن کنید. کوکاکولا به تمیز شدن لکههای چربی کمک میکند.
*کوکاکولا همچنین بخار آب را از روی شیشه جلوی اتومبیل تمیز میکند. (در مناطق سرد و مرطوب، مثل Midwest درشمال ایالات متحده آمریکا، گاهی اوقات شیشه جلوی اتومبیل از بیرون بخار میکند که با برفپاککن پاک نمیشود.
و جهت اطلاع شما:
*ماده موثر کوکاکولا اسید فسفریک با PH برابر2.8 است. اسید فسفریک ناخن را در مدت حدود ۴ روز حل میکند. همچنین کلسیم را از استخوانها میزداید و عامل اصلی افزایش روزآفزون پوکی استخوان است.
*برای حمل محلول کوکاکولا (محلول غلیظ شده)، کامیونهای حامل باید از علامتهای ویژه "مواد خطرناک" که برای حمل مواد بهشدت خوردنده در نظر گرفته شده است استفاده کنند. (یکی - دوماه قبل یک کامیون حامل محلول غلیظ شده نوشابه در سد قشلاق اطراف سنندج که آب شرب این شهر را تامین میکند، سقوط کرد. )
*توزیعکنندگان کوکاکولا بیش از ۲۰ سال است که از کوکاکولا برای تمیز کردن موتور کامیونهای خود استفاده میکنند.