انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » امام چهارم: حضرت امام زین العابدین علیه السلام » بخش احادیث » حقّ فرزند در کلام امام سجّاد علیه السّلام



حقّ فرزند در کلام امام سجّاد علیه السّلام

از نکات بسیار مهم در امر تربیت فرزند، شناخت و توجّه به حقوق شرعی و اخلاقی فرزند و رعایت آن‌ها است که در کلام امام چهارم، علیه السّلام، به آن‌ها اشاره شده است.حقوق فرزند، طبق رساله‌ی حقوق امام سجّاد، علیه السّلام، به ۴ دسته تقسیم می‌شود: ۱- باید بدانی که فرزند تو، جزئی از وجود تو است و خوبی و بدی او در اين جهان به تو منسوب می‌شود. ۲- باید بدانی که تو مسؤولی فرزندت را به خوبی تربیت کنی و با پروردگارش آشنایش کنی و در راه اطاعت
prF tvckn nv ;ghl hlhl s[Fhn ugdi hgsFghl


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
پنجشنبه ۱۵ امرداد ۱۳۹۴ ۰۵:۵۳ بعد از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 1001
حالت :
ارسال ها : 4221
محل سکونت : : DAMAVAND
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 273
دعوت شدگان : 1
اعتبار کاربر : 69947
پسند ها : 5815
حالت من :  ShadOsarhal.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (4).jpg
تشکر شده : 6939
وبسایت من : وبسایت من


مدال ها:7
مدال صندلی داغ
مدال صندلی داغ
مدال پیشرفت
مدال پیشرفت
کاربر با ارزش
کاربر با ارزش
مدال 1 سالگی عضویت
مدال 1 سالگی عضویت
مدال پیشرفت
 مدال پیشرفت
ستارهء انجمن
ستارهء انجمن
کاربران برتر
کاربران برتر

|

از نکات بسیار مهم در امر تربیت فرزند، شناخت و توجّه به حقوق شرعی و اخلاقی فرزند و رعایت آن‌ها است که در کلام امام چهارم، علیه السّلام، به آن‌ها اشاره شده است.حقوق فرزند، طبق رساله‌ی حقوق امام سجّاد، علیه السّلام، به ۴ دسته تقسیم می‌شود:
۱- باید بدانی که فرزند تو، جزئی از وجود تو است و خوبی و بدی او در اين جهان به تو منسوب می‌شود.
۲- باید بدانی که تو مسؤولی فرزندت را به خوبی تربیت کنی و با پروردگارش آشنایش کنی و در راه اطاعت از پروردگار، او را
کمک کنی که در روز قیامت، هم در قبال خودت و هم در قبال فرزندت از تو سؤال خواهند کرد؛ اگر به مسؤولیّت خود عمل کرده باشی، پاداش می‌گیری و اگر در انجام مسؤولیّت کوتاهی کرده باشی، کیفر می‌شوی.
۳- برای فرزندت مانند كسى كار كن كه مى‏داند بابت نيكوكارى در حقّ او پاداش می‎‌گيرد و بابت بدرفتارى در حقّ او كيفر می‌بيند.
۴- فرزندت را به نحوی تربیت كن كه کارهای او در دنیا، مایه‌ی افتخار و زینت تو باشد و خدا این انجام وظیفه در قبال او را از تو بپذیرد.[۱]

از کلام زیبای حضرت زین العابدین، علیه السّلام، چهار نکته‌ی مهم و کاربردی برداشت می‌شود:
۱- برخی از حقوقِ ذکر شده، جنبه‌ی عملی ندارد؛ بلکه حضرت فقط می‌فرمایند باید بدانی که این‌طور است. همین دانستن و توجّه داشتن، کارگشا است؛ زیرا در بسیاری از موارد، غفلت و بی‌اطّلاعی ما باعث بروز مشکلات می‌شود.
۲- تمام حقوق به صورت متقابل وجود دارند و هیچ دو مخلوقی نیستند که یکی به گردن دیگری حقّی داشته باشد و طرف مقابل از هیچ حقّی نسبت به او برخوردار نباشد. حقوق فرزند و والدین نیز دوطرفه است؛ همان‌طور که والدین بر گردن فرزندان حقوقی دارند، متقابلاً فرزندان نیز از حقوقی برخوردارند که باید توسّط والدین به رسمیّت شناخته شده و رعایت شود. امام سجّاد، علیه السّلام، در این بخش از کلام خویش حقّ فرزند بر گردن پدر و مادر را بیان فرمودند و در فرازهای دیگری از رساله‌ی حقوق، به تشریح حقّ مادر بر فرزندان و حقّ پدر بر فرزندان پرداخته‌اند. اتّفاقاً وقتی می‌خواهند حقوق ارحام را بیان کنند، اوّل از همه و بیشتر از همه به حقوق مادر می‌پردازند، سپس حقوق پدر را تذکّر می‌دهند و بعد از آن، حقوق فرزند را بازگو می‌کنند که این مطلب دلیلی است بر اولویت‌بندی حقوق.
۳- حقّ مادر، حقّ پدر، جایگاه مادر، جایگاه پدر، حقّ فرزند و محبّت به فرزند همه به جای خود محترم است؛ امّا نباید فراموش کرد که همه چیز از جانب خداست و در هر امری، معیار و محور باید خدا باشد؛ حتّی روابط خانوادگی و والد و فرزندی نیز، باید مبنای خدایی داشته باشد. خدا حقوق و مسؤولیّت‌هایی را تعیین کرده است و بر اساس آن حسابرسی می‌کند و پاداش و عقاب می‌دهد.
۴- حق مسؤولیّت آور است؛ حقوق پدر و مادر به گردن فرزندان، بسیار سنگین است؛ امّا همان‌طور که در بالا دیدیم، مسؤولیّت والدین در قبال فرزند نیز بسیار سنگین است، دنیا و آخرت والدین را شامل می‌شود، عقاب و پاداش اخروی به همراه دارد و چه بسا باعث بهشتی شدن یا جهنّمی شدن والدین شود.

برای آشنایی بیشتر با حقوقی که به گردن انسان‌ها نهاده شده است و مطالعه‌ی کامل رساله‌ی حقوق امام سجّاد، علیه السّلام، می‌توانید به ترجمه‎‌های متعدّدی که به زبان فارسی از کتاب‌های «تُحَفُ العقول» و «خِصال» در بازار موجود است یا کتاب «آداب معاشرت (ترجمه جلد ۷۱ و ۷۲ بحار الأنوار)» که توسّط آیت الله محمّد باقر كمره‌‌اى ترجمه شده است، مراجعه کنید.
___________________________
[۱]. منابع:
۱- ابن بابويه، محمّد بن على، من لايحضره الفقيه، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه‌ی مدرّسين حوزه‌ی علميّه‌ی قم، قم، ۱۴۱۳ق، چاپ دوم، ج‏۲، ص۶۲۲، باب الحقوق‏.
۲- ابن شعبه حرّانى، حسن بن على، تحف العقول، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه‌ی مدرّسين حوزه‌ی علميّه‌ی قم، قم، ۱۴۰۴ق، چاپ دوم، ص۲۶۳، حق الرّحِم.
۳- مجلسى، محمّد باقر، بحار الأنوار، دار إحياء التّراث العربي، بيروت‏، ۱۴۰۳ق، چاپ دوم، ج۷۱، صص ۶ و ۱۵، باب ۱ جوامع الحقوق.
















1 تشکر شده از کاربر صبا برای ارسال مفید :
programmer ,



  می پسندم 2     0  2 
 
 
تعداد پسند های ( 2 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : صبا





 

گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد



« مهدی امت | حقّ همسر در کلام امام سجّاد علیه السّلام »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 11:39 پیش از ظهر