انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » Recycle Bin » مطالبی که در موضوع خود قرار نگرفته اند » به یاد حضرت احمد بن موسی «شاه‌چراغ»



به یاد حضرت احمد بن موسی «شاه‌چراغ»

 حضرت احمد بن موسی(علیه‌السلام) القابش: «سيدالسادات» و «شاه‌چراغ» و کنیه‌اش: «ابوعبدالله» فرزند بزرگوار امام موسی كاظم(علیه‌السلام) و برادر بزرگ امام رضا(علیه‌السلام) است. نام مادر بزرگوارشان: «امّ احمد» زنی والا مقام و امین امام هفتم می‌باشد. تاریخ ولادت ایشان نامشخص؛ اما تاریخ شهادت‌شان بین سال‌های ۲۰۳ تا ۲۱۸ هجری قمری به دست «قُتلُغ خان»(حاکم شیراز) به فرمان مأمون عباسی  بیان شده است[۱]. جناب احمد بن موسی(علیه‌السلام) را انسانی فاضل، با ورع، محدث، كريم‌النفس و جليل القدر توصیف کرده‌اند که دارای جایگاه ویژه‌ای نزد امام كاظم(علیه‌السلام) بوده است تا بدان‌جا که
fi dhn pqvj hpln fk l,sd «ahi‌]vhy»


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
پنجشنبه ۲۹ امرداد ۱۳۹۴ ۰۴:۵۵ بعد از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 1001
حالت :
ارسال ها : 4221
محل سکونت : : DAMAVAND
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 273
دعوت شدگان : 1
اعتبار کاربر : 69947
پسند ها : 5815
حالت من :  ShadOsarhal.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (4).jpg
تشکر شده : 6939
وبسایت من : وبسایت من


مدال ها:7
مدال صندلی داغ
مدال صندلی داغ
مدال پیشرفت
مدال پیشرفت
کاربر با ارزش
کاربر با ارزش
مدال 1 سالگی عضویت
مدال 1 سالگی عضویت
مدال پیشرفت
 مدال پیشرفت
ستارهء انجمن
ستارهء انجمن
کاربران برتر
کاربران برتر

|

 حضرت احمد بن موسی(علیه‌السلام) القابش: «سيدالسادات» و «شاه‌چراغ» و کنیه‌اش: «ابوعبدالله» فرزند بزرگوار امام موسی كاظم(علیه‌السلام) و برادر بزرگ امام رضا(علیه‌السلام) است. نام مادر بزرگوارشان: «امّ احمد» زنی والا مقام و امین امام هفتم می‌باشد. تاریخ ولادت ایشان نامشخص؛ اما تاریخ شهادت‌شان بین سال‌های ۲۰۳ تا ۲۱۸ هجری قمری به دست «قُتلُغ خان»(حاکم شیراز) به فرمان مأمون عباسی  بیان شده است[۱].

جناب احمد بن موسی(علیه‌السلام) را انسانی فاضل، با ورع، محدث، كريم‌النفس و جليل القدر توصیف کرده‌اند که دارای جایگاه ویژه‌ای نزد امام كاظم(علیه‌السلام) بوده است تا بدان‌جا که امام او را بر ديگر فرزندانش مقدم داشته و بعد از حضرت رضا(علیه‌السلام) عزيزترين فرزندانش بوده، و مزرعه‌ی خویش را به ایشان می‌بخشد.[۲] حضرت شاه‌چراغ، انسانی متقی، شجاع و با انصاف بوده که در امر امامت امام هشتم به دور از هوی نفس و به خاطر رضای خدا به زیبایی با امام بیعت نموده و بیعت کنندگان با خود را هم به امام رضا(علیه‌السلام) رهنمون می‌شوند و بدین خاطر مشمول دعای امام واقع می‌گردند.[۳] بر طبق آن‌چه نویسنده‌ی کتاب «انوار پراکنده» از  كتاب «بدايع الانوار» گزارش  کرده است جناب احمد بن موسی هزار قرآن بخط خود تحرير نموده و با پول آن غلام می‌خريد و بعد آن‌ها را آزاد می‌نمود.[۴]

ایشان در حدود سال‌های (۱۹۸ تا ۲۰۳ ه.ق) به همراهی دو تن از برادرانش به نام‌های «محمد» و «حسین» و گروه زیادی از برادرزادگان، خویشان و شیعیان، بالغ بر دو یا سه هزار نفر از طریق بصره عازم خراسان می‌شوند تا به دیدار امام رضا(علیه‌السلام) نایل شوند. آنان از هر شهر و دیاری که می گذرند، همراهانی می‌یابند به گونه‌ای که برخی از مورخان تعداد یاران وی را نزدیک به پانزده هزار نفر ذکر کرده‌اند. گزارش حرکت جناب احمد بن موسی توسط کارگزاران حکومتی به مامون می‌رسد. مامون این کار را تهدیدی جدی برای موقعیت حساس خود می‌بیند، در نتیجه دستور می‌دهد که در هر کجا آن‌ها را یافتند، مانع از حرکت آن‌ها شوند و آن‌ها را به مدینه بازگردانده یا به قتل رسانند. جناب احمد بن موسی که در دو فرسنگی شیراز با قُتلُغ خان روبرو می‌شود با جمع‌کردن یاران به آنان می‌فرماید که قصد مزدوران، ریختن خون فرزندان علی بن ابی طالب(علیه‌السلام) است و هر کدام از یاران که مایل به بازگشت باشد یا راه فراری بداند، می‌تواند برود و جان از مهلکه به سلامت به در برد. نهایت آن که جدالی در سه نوبت و به مدت چند روز بین حضرت و یارانش با سپاه حاکم در می‌گیرد. در پیکار سوم، سپاهیان قتلغ خان که شکست خورده به ترفندی روی می‌آورند و در نهایت حضرت را به شهادت می‌رسانند. 
 
در وجه نام گذاری مزار ایشان به «شاه‌چراغ» گفته شده است که: در دوره‌ی سلاطين ديالمه که طرف‌داران اهل بيت عصمت و طهارت(علیهم‌السلام) تا حدودی از حالت تقيه بيرون آمده بودند، جستجو برای یافت مزار آن بزرگوار آغاز شد. در زمان تجسس و تفحص، پيرزن صالحه‌ای نزد «عضدالدوله ديلمی» سلطان فارس،  آمد و بیان کرد که در حوالی منزلش تپه‌ای است كه در روی آن نيمه شبها چراغی روشن می‌‌شود كه مانند مشعل پر نوری می‌درخشد؛ اما همين‌كه او (پیرزن) به محل روشنایی می‌رود، چيزی ديده نمی‌شود. شاه از اطرافیان تحقيقاتی به عمل می‌آورد، ولی چيزی دست‌گيرش نمی‌شود.

پير زن چون فقير بود متهم به سوء استفاده کردن گردید. شاه که متقاعد نشده بود می‌گوید من از بيانات اين زن بوی حقيقت می‌شنوم و تصميم می‌گیرد تا خود شخصا به اين قضيه رسيدگی كند. شاه شبان‌گاه به منزل آن پيرزن رفت و در آن‌جا استراحت کرد. عضدوالدوله مقارن نيمه شب به خواب می‌رود و آن زن صالحه منتظر روشن شدن چراغ می‌ماند. با روشن شدن چراغ  به بالين شاه دويده و سه مرتبه می‌گوید: شاه! چراغ ! شاه! چراغ ! شاه! چراغ! يعنی ای شاه چراغ روشن شده است. پادشاه خود هم نور را مشاهده می‌کند، در نتیجه محل را علامت گذارده و روز بعد دستور می‌دهد كه تپه را بشكافند تا از آن سر مكتوم پرده برداشته شود و در نتيجه سرداب عظيمی آشکار می‌گردد كه جسدی در روی تخت در داخل آن گذارده شده بود و هيچ‌كس جرئت وارد شدن سرداب و بررسی امر را نداشت.

در نهایت شخصی زاهد و عابد( شيخ عفيف الدين) که خوابی دیده وضو گرفته و لباس‌های پاكيزه می‌پوشد و وارد سرداب شده  و از لوحی كه در نزد جسد بوده و انگشتر آن حضرت كه بر روی آن حك شده بود: «العزه لله، احمد بن موسی» معلوم می‌گردد كه مشاهدات آن مرد زاهد و عابد در خواب از رؤياهای صادقه بوده است و در نهایت این چنین حرم اين امام‌زاده به (شاه چراغ) مشهور می‌گردد.[۵]

 

--------------------------------------------------------------------------
پی‌نوشت‌
[۱]. برخی بر این عقیده هستند که محل شهادت و دفن  این بزرگوار در اسفراین –از شهرهای خراسان شمالی-  و یا حوالی آن  است؛ اما صاحب «اعیان الشیعه» این عقیده  را بعید و مخالف با عقیده مشهور می‌داند. (امین‏، سید محسن، اعیان الشیعه، ج ۳، ص ۱۹۲).
[۲]. مفید، الارشاد، ج۲، ص۲۴۴.
[۳]. مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج ۴۸، ص  ۳۰۸.
[۴]. انوار پراکنده – نسخه‌ی الکترونیکی-، محمدمهدی فقیه محمدی جلالی، ص ۵۲.
[۵]. همان.



















  می پسندم 3     0  3 
 
 
تعداد پسند های ( 3 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : صبا





 

گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد



« بیمه فرزندان با حضور در مسجد | چرا شاه چراغ به ایران مهاجرت کرد؟ »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 10:19 بعداز ظهر