انجمن یاران منتظر


آخرین ارسال ها
پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » مذهبی و دینی » قرآن » درمان های قرآنی برای بیماری وسواس



درمان های قرآنی برای بیماری وسواس

درمان های قرآنی برای بیماری وسواس     مراجعه به منابع دینی به ویژه قرآن کریم به منظور بهره گیری از توصیه های ارزشمند آن پیرامون شناخت و درمان مشکلات مختلف جسمی و روانی از جمله بیماری وسواس ضروری می باشد.     به نام خدا در حال حاضر، یکی از اختلالات شایع روانپزشکی که بیش از 50 میلیون نفر در سراسر دنیا به آن مبتلا هستند، اختلال وسواس است. مفهوم وسواس در روان شناسی و روانپزشکی به فکر، کلمه یا تصویری اطلاق می گردد که به رغم اراده انسان به هشیاری وی هجوم می آورد،
nvlhk ihd rvHkd fvhd fdlhvd ,s,hs


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
دوشنبه ۹ آذر ۱۳۹۴ ۰۶:۰۱ بعد از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 47
حالت :
ارسال ها : 6234
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 1183
دعوت شدگان : 16
اعتبار کاربر : 92776
پسند ها : 4934
حالت من :  Sepasgozar.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (13).jpg
تشکر شده : 14911
وبسایت من : وبسایت من


مدال ها:6
بهترین ارسال کننده
بهترین ارسال کننده
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت
نفر اول مسابقه
نفر اول مسابقه
کاربر با ارزش
کاربر با ارزش
ستارهء انجمن
ستارهء انجمن
کاربران برتر
کاربران برتر

|

درمان های قرآنی برای بیماری وسواس

 


 

مراجعه به منابع دینی به ویژه قرآن کریم به منظور بهره گیری از توصیه های ارزشمند آن پیرامون شناخت و درمان مشکلات مختلف جسمی و روانی از جمله بیماری وسواس ضروری می باشد.

 

 

به نام خدا
در حال حاضر، یکی از اختلالات شایع روانپزشکی که بیش از 50 میلیون نفر در سراسر دنیا به آن مبتلا هستند، اختلال وسواس است.

مفهوم وسواس در روان شناسی و روانپزشکی به فکر، کلمه یا تصویری اطلاق می گردد که به رغم اراده انسان به هشیاری وی هجوم می آورد، سازمان روانی فرد را تحت سیطره خود قرار می دهد و اضطراب گسترده ای را در او بر می انگیزد و نتیجه این امر، انجام اعمال اجباری و بیهوده و فرو رفتن در اعماق افکار ناراحت کننده است.1

از آنجایی که در تحولات علمی جدید شاهد نزدیکی هر چه بیش‌تر علم به مذهب هستیم و هم چنین با توجه به اینکه دین مقدس اسلام همواره به سلامت جسم و روان انسان اهمیت داده است، از این رو، مراجعه به منابع دینی به ویژه قرآن کریم به منظور بهره گیری از توصیه های ارزشمند آن پیرامون شناخت و درمان مشکلات مختلف جسمی و روانی از جمله بیماری وسواس ضروری به نظر می رسد.

 

معنا و مفهوم وسوسه

در تبیین مفهوم وسوسه، راغب اصفهانی در مفردات آورده است که کلمه وسوسه به معنی خطور افکار زشت در دل است و اصل آن از وسواس است.

علامه طباطبائی نیز معتقد است که وسواس به معنای دعوت کردن به امری به آهستگی و پنهانی است. 2

با نگرشی پیرامون وسواس در قرآن کریم، مشخص می شود که همه افراد وسوسه پذیرند و آفت وسوسه می تواند بر جان همه بنشیند.

خداوند متعال دراین باره در قرآن می فرماید: «وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ وَنَعْلَمُ مَا تُوَسْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ ... »3 ما انسان را آفریدیم و وسوسه های نفس او را می دانیم.

 

انواع وسواس در قرآن

وسوسه در قرآن اساساً بیرون رفتن از مرز اعتدال تلقی می گردد و به اشکال و انواع مختلف بروز می نماید. گاهی وسوسه در امور اعتقادی ظاهر می شود و گاهی هم خود را در عبادات با اعمال غیر عبادی نشان می دهد.

با نگرشی پیرامون وسواس در قرآن کریم، مشخص می شود که همه افراد وسوسه پذیرند و آفت وسوسه می تواند بر جان همه بنشیند

 

وسوسه در اعتقادات (وسواس های فکری)

منظور از وسوسه در اعتقادات، تردیدها و پندارهایی است که در باورهای اعتقادی انسان ایجاد می گردد و اگر این پندارها پذیرفته و تقویت گردد، انسان را به سمت تباهی می کشاند.


از آنجایی که شک و تردید گذرگاه خوب و توقف گاه بدی است، لذا اگر با سلاح نیرومند علم و یقین نابود گردد و در زدودن آن‌ها کنکاش شود، آسیب رسان نخواهد بود.

 

وسوسه در اعمال (وسواس های عملی)

وسوسه در اعمال به دو شکل وسوسه در اعمال عبادی و اعمال غیرعبادی ظاهر می شود.

وسوسه در اعمال عبادی عبارت است از: وسوسه در نیت، وضو، غسل، نماز و ... که این  وسوسه بسته به این که فرد در کدام یک از این اعمال مستعد وسوسه باشد وارد می شود و با القاء وسوسه در هر یک از این موارد می تواند عبادات انسان را از محتوا و ارزش و ثوابی که برای آن در نظر گرفته شده است، تهی سازد.

پدید آمدن وسوسه در اعمال غیرعبادی نیز بسیار زیاد است و دامنگیر کسانی که متعهد به برنامه های مذهبی نیستند، نیز می شود.

آنان که گرفتار وسوسه در اعمال غیر عبادی می شوند، پیوسته زمان را با بازبینی های مکرر، شمارش های بی جا، تردیدها، تکرارها و معطل سازی های بی دلیل سپری می کنند.

با بررسی آیات قرآن، به این نکته می‌توان پی برد که یک مسلمان واقعی هیچ وقت گرفتار این بیماری نمی شود. خداوند متعال در این باره در قرآن می فرماید: «یُرِیدُ اللّهُ بِكُمُ الْیُسْرَ وَلاَ یُرِیدُ بِكُمُ الْعُسْرَ » 4؛ یعنی: خداوند برای شما آسانی خواسته است نه سختی.

 










علل بروز وسواس از دیدگاه قرآن

در قرآن کریم از شیطان، نفس و مردم به عنوان سه عامل موثر در بروز وسوسه یاد شده است.

1- شیطان

آیات متعددی در قرآن به نقش شیطان در ایجاد وسوسه در انسان‌ها هم در حیطه اعتقادات (وسواس های فکری) و هم در حیطه اعمال (وسواس های عملی) اشاره کرده است.

خداوند متعال در این رابطه می فرماید: «شیطان موجودی است که پیوسته در دل مردم وسوسه می کند» 5 «از گام های شیطان پیروی نکنید»6، «از زمینه های نفوذ شیطان در انسان، شک و تردید است»7 از «یوسف با دخالت شیطان، سختی ها و گرفتارهای های زیادی کشید» 8 و «بی شک شیطان ها به دوستان خویش وحی می کنند تا با شما به جدال برخیزند»9

 

2- نفس

گاهی اوقات منشأ وسوسه، نفس انسان است. در این رابطه، خداوند متعال می فرماید: «وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ وَنَعْلَمُ مَا تُوَسْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ: ما انسان را آفریدی و وسوسه های نفس او را می دانیم».

 

3- مردم

سومین عامل برانگیزنده وسوسه که در قرآن به آن اشاره شده مردم است. کسی یا کسانی که با انسان برخورد می کنند و مثلاً با گفتارهای تردید آفرین و یا نوشته های وسوسه انگیز، یقین را از انسان‌ها دور نموده و در آن‌ها، کشش‌ها و گرایش های نامعقول و نامشروع پدید می آورند.

در این رابطه، در قرآن آمده است: «... الَّذِی یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ ...»10؛ به خداوند پناه می برم از شر آن که در سینه ها وسوسه می کند، چه از جنس جن و چه از جنس مردم.

 

درمان وسواس

ذکر درمانی

یکی از راه هایی که قرآن برای کسب آرامش و دوری از وسواس مطرح کرده، ذکر و یاد خدا است، خداوند متعال در این باره می فرماید: «هنگام وسوسه شیطان، خداوند را بیاد آورید تا بصیرت یابید» 11، «بدانید که دل ها تنها با ذکر خداوند آرامش می یابد»12، «هنگام وسوسه شیطان به خداوند پناه ببر که او شنوا و داناست» 13،«بگو به پروردگار مردم، پناه می برم» 14و «بگو به پروردگار سپیده صبح، پناه می برم» 15، در این آیات، ذکر و یاد خداوند به عنوان یک عامل موثر در پیش گیری و درمان وسواس مطرح شده است.

وسوسه در اعمال عبادی عبارت است از: وسوسه در نیت، وضو، غسل، نماز و ... که این وسوسه بسته به این که فرد در کدام یک از این اعمال مستعد وسوسه باشد وارد می شود و با القاء وسوسه در هر یک از این موارد می تواند عبادات انسان را از محتوا و ارزش و ثوابی که برای آن در نظر گرفته شده است، تهی سازد

 

توکل درمانی

اگر کسی در انجام کارها به خداوند توکل کند، هیچ گاه دغدغه و اضطراب نخواهد داشت.

از نظر بهداشت روانی، اهمیت توکل به حدی است که می‌توان گفت وجود اضطراب‌ها، دغدغه ها، دلواپسی‌ها و وسواس‌ها، همه ناشی از عدم توکل به خداوند متعال است.

در این رابطه ، آیات ، متعددی در قرآن وجود دارد که از آن جمله است : «حَسْبُنَا اللّهُ وَنِعْمَ الْوَكِیلُ » 16؛ خداوند ما را بس است و او بهترین حامی ماست، «أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ» 17، کارم را به خدا واگذار نمودم، و «إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطَانٌ عَلَى الَّذِینَ آمَنُواْ وَعَلَى رَبِّهِمْ یَتَوَكَّلُونَ »18؛ شیطان، بر کسانی که ایمان دارند و به خدایشان توکل می کنند، تسلط ندارد.

 

بحث و نتیجه گیری

آنچه پیرامون وسواس و جایگاه آن در قرآن کریم مطرح شد، تنها مختصری است از آنچه که در قرآن آمده است. خداوند متعال به دلیل احاطه کامل به همه ابعاد وجودی انسان، شناخت عمیق و جامع از تحولات درونی انسان دارد و توصیه های وی در قرآن نیز قابل توجه و مۆثر در حل معضلات روانی و اجتماعی انسان است.

نگرش در قرآن کریم، مشخص می سازد که همه انسان‌ها وسوسه پذیرند و آفت وسوسه می تواند همه را گرفتار نماید ولی انسان‌ها می توانند با توجه و توکل بر خداوند، خود را از تزلزل‌ها رهایی بخشند و با تسلط بر ذهن و روان خویش به آرامش و اطمینان عمیق درونی دست یابند.

 

پی نوشت ها:

1- روان شناسی مرضی تحولی: از کودکی تا بزرگسالی/ج 2

2- تفسیرالمیزان/ج 8/ ص 40

3- سوره ق / آیه 16

4- سوره بقره / آیه 185

5- سوره ناس/ آیه 4 و 5

6- بقره/ آیه 28؛ بقره/ آیه 168؛ انعام/ آیه 142؛ نور/ آیه 21

7- سوره سبا/ آیه 21

8- سوره یوسف/ آیه 100

9- سوره انعام/ آیه 121

10- سوره ناس/ آیه 5 و 6

11- سوره اعراف/ آیه 21

12- سوره رعد/ آیه 28

13- سوره مومنون/ آیه 97

14- سوره ناس/ آیه 1

15- سوره فلق/ آیه 1

16- سوره آل عمران/ آیه 173

17- سوره غافر/ آیه 44

18- سوره نحل / آیه 99

فرآوری: زهرا اجلال

بخش قرآن تبیان  

منبع: مقاله حسین عباسی مولید ؛ راه قرآن شماره 36
















3 تشکر شده از کاربر قمرخانم برای ارسال مفید :
کوثر , محمدELE , نمازتو خوندی؟ ,



  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : قمرخانم

گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد



« ☺☺☺ پوسترهای زیبا از آیات قرآن ღ(¯`◕‿◕´¯) ♫ ♪ ♫ | ¸¸.•*´•.♥.•`*•.¸ قـــــــــــــلـــــــــــــــب قرآن (ســــوره یـــــــــــس) ♥♥♥♥♥♥♥ »

 






هم اکنون 03:06 بعداز ظهر