تاریخچه کامل اسلحه کلاشینکف
 
تاریخچه کامل اسلحه کلاشینکف از تولد تا … / به بهانه مرگ مخترع سازنده روسی اسلحه معروف «AK-47»



این تفنگ یکی از کشندهترین سلاحهای تاریخ بشر نام گرفته است. سلاحی که در ۶۶ سالی که از تولدش میگذرد همچنان سالانه صدها هزار نفر را در گوشه و کنار جهان به دیار عدم میفرستد.



«میخائیل کلاشنیکوف» سازنده روسی اسلحه معروف «AK-47» در ۹۴ سالگی درگذشت.







 


یک مکانیک تانک به نام «میخائیل کلاشنیکوف» با این هدف که سرزمین مادریاش، روسیه، را از چنگ حملات نیروهای مهاجم آلمانی در خلال جنگ جهانی دوم نجات دهد این سلاح را طراحی کرد؛ بعدها نام خودش کاملاً زیر سایه اختراعش قرار گرفت، زیرا تفنگی که طراحی کرده بود، «کلاشنیکوف» نام گرفت.



اختراع کلاشنیکوف در ابتدا اگرچه برای ابداعکنندهاش انگیزههایی ملی و وطنی داشت، اما در جریان جنگهای نیابتی دوران جنگ سرد، به شهرت و استفاده جهانی رسید. حتی امروزه، هر گروه شبه نظامی فاقد تعلیمات نظامی کافی، هنگامی که به کلاشنیکوف یا آـ کاـ ۴۷ (AK-47) مسلح میشود به نیرویی تبدیل میشود که به آسانی قابل چشمپوشی نیست.



سهولت استفاده و نگهداری، قابلیت اعتماد، مقرون به صرفه بودن، دوام زیاد و قدرت کشندگی بالا برخی از عواملی هستند که موجب کاربرد وسیع این سلاح در دنیا شدهاند. در زیر نگاهی خواهیم انداخت به تاریخچه این سلاح، اهمیت آن و استیلای مرگبار آن بر سیاستهای جهان.



از بحث ملاحظات اخلاقی که بگذریم، «اختراع بزرگ»، اختراعی است که محبوب و فراگیر شود؛ یا اختراعی که در نحوه انجام دادن کارها تغییر ایجاد کند و اثری فراتر از آنچه مخترع در ابتدا در ذهن داشته بر جا بگذارد.



البته، هر اختراع، از لحاظ تحقق اهدافی که در پی آن بوده هم ارزیابی میشود و اختراعی که ما در اینجا درباره آن صحبت میکنیم یک تفنگ تهاجمی است که برای کشتن انسانها و کسب برتری در جنگها طراحی شده است: موضوعی که بسیار ناخوشایند است اما اگر بتوانیم از آن چشمپوشی کنیم میتوانیم چیزهای زیادی از تاریخ آن بدانیم.



آـ کاـ ۴۷ (AK-47) در طول تاریخ نسبت به تمام انواع مدلهای دیگر سلاح انسانهای بیشتری را به کام مرگ کشانده است. این تفنگ سالها پس از آنکه برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت، سالانه حدود ۲۵۰ هزار نفر در سرتاسر جهان را میکشد.




جنگ دوم جهانی: آـ کاـ ۴۷ متولد میشود
برای آنکه بدانیم چه چیزی موجب شده سلاح آـ کاـ ۴۷ به چنین اختراع محبوبی تبدیل شود باید به ریشههای آن در خلال جنگ دوم جهانی برگردیم: زمانی که هیتلر به طور ناگهانی به شوروی حمله کرد.



دفاع شوروی از وطن تا اندازه زیادی یک نبرد فرسایشی بود. هیتلر میدانست که نمیتواند امید چندانی برای تأمین لباس و غذای میلیون ها زندانی جنگ داشته باشد که در خلال پیشروی از شوروی به اسارت درآمده بودند. بنابراین از اولین درگیریها، به آلمانها به صراحت دستور داده شده بود در پی اجرای مانورهای محاصرهای باشند. جنگ جبهه شرق یکی از خونینترین نبردهای کل تاریخ شد که در آن ۵ میلیون نفر از طرف آلمان و بیش از ۱۰ میلیون نفر از طرف شوروی کشته شدند.



نبرد جبهه شرق، نوع جدیدی از جنگ بود که تا پیش از آن سابقه نداشت. این جنگ یک پیکار میدانی و جنگ خندقی کمسابقه بود که در آن هر یک از مردم شوروی که توانایی گرفتن تفنگ به دست داشت، تا آخرین گلوله برای زمینش میجنگید.



نام این نوع مقاومت را می توان تا اندازهای شجاعت گذاشت اما باید این را هم در نظر گرفت که بخشی از ماجرا هم ارتباطی به شجاعت نداشت چون استالین هر سر بازی که بر خلاف دستورات نظامی عقبنشینی میکرد را به سزای اعمالش میرساند.



جنگ به نزدیکی پیش میرفت و مسلسلهای سنگین، مسلسلهای دستی سبک و تفنگهای آهسته اما دقیق شوروی در تلاش بودند تا بتوانند با تفنگهای هجومی استیجی ۴۴ یا «تفنگهای طوفانی» آلمانها رقابت کنند که اولین مدل از تفنگهای هجومی بودند که قابلیتهای میانبرد تفنگها را با قدرت آتش مسلسلها ترکیب کرده بود.







 
«میخائیل تیموفیویچ کلاشنیکوف» تجربه مستقیم و دست اولی از غرش این تفنگهای آلمانی داشت. او همزمان با ورود نیروهای نازی به شهر «بریانسک» در جنوب مسکو، در سپتامبر سال ۱۹۴۱، به عنوان مکانیک تانک مسئولیت یک تانک را به عهده گرفته بود.