انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » مردان در خانواده » تربیت فرزندان » تربیت كودك از نگاه نبوی



تربیت كودك از نگاه نبوی

مقدمه كودكان ارزشمند‌ترین و ظریف‌ترین هدیه‌ای هستند كه خداوند به امانت به ما سپرده و ما را بر سرنوشت آنها حاكم كرده است و ما نیز وظیفه داریم كه این بار مسئولیت را با مطلوب‌ترین روش‌ها به سر منزل مقصود برسانیم. لازمه تربیت صحیح كودك، یاری گرفتن از قرآن و احادیث و رعایت موازین اسلامی است. روش اسلام در تربیت كودك، محبت و پند و نصیحت توأم با مدارا و احتیاط است كه باید در عین حال دلنشین و مؤثر باشد. بنابراین تنبیه و مجازات نخستین عامل تربیتی در اسلام نیست، بلكه ابزاری است كه
jvfdj ك,nك hc k'hi kf,d


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ ۰۳:۳۲ بعد از ظهر
عضو
rating
شماره عضویت : 493
حالت :
ارسال ها : 10
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 5
اعتبار کاربر : 58
پسند ها : 8
تشکر شده : 10



|


مقدمه


كودكان ارزشمند‌ترین و ظریف‌ترین هدیه‌ای هستند كه خداوند به امانت به ما سپرده و ما را بر سرنوشت آنها حاكم كرده است و ما نیز وظیفه داریم كه این بار مسئولیت را با مطلوب‌ترین روش‌ها به سر منزل مقصود برسانیم.

لازمه تربیت صحیح كودك، یاری گرفتن از قرآن و احادیث و رعایت موازین اسلامی است.

روش اسلام در تربیت كودك، محبت و پند و نصیحت توأم با مدارا و احتیاط است كه باید در عین حال دلنشین و مؤثر باشد.

بنابراین تنبیه و مجازات نخستین عامل تربیتی در اسلام نیست، بلكه ابزاری است كه در صورت سودمند واقع نشدن رفق و محبت در ایجاد عادات خوب به كار می‌آید.
 
در تربیت اسلامی زیاده‌روی دیده نمی‌شود و فقط از این راه می‌توان افرادی معتدل را تربیت كرد؛ به طوری كه تمام قوای او اشباع و تعدیل شوند و جسم و روح و عقل، هماهنگ باشند.
 
به یاد داشته باشیم كه مقوله تربیت، فارغ از جنبه روحی و نفسانی آن، جنبه بدنی و عقلی را نیز شامل می‌شود و هر گاه این سه به موازات یكدیگر و به طور صحیح تربیت شوند، قطعاً انسان توانا و مستعدی را تقدیم جامعه بشری خواهیم كرد.
  
خانواده، مدرسه و گروه‌های دینی عواملی هستند كه صرف‌نظر از عوامل قهری همچون وارثت، بر روش و منش كودكان تأثیر به سزایی دارند.

موضوع تعلیم و تربیت و روش‌های مطلوب آن از زمان‌های بسیار دور مورد توجه بشر بوده و در تمام عصرها در زندگانی انسان اهمیت والایی داشته است.

علاوه بر پیامبران الهی كه رسالت و مسئولیت تعلیم و تربیت جوامع بشری را عهده‌دار بوده‌اند، دانشمندان، فلاسفه و اندیشمندان هر جامعه و ملتی نیز همگام با آنان در این رهگذر می‌كوشیده‌اند.
  
دانشمندان اسلامی نیز از آغاز قرن اول اسلامی تا كنون، به مدد قرآن و حدیث رهنمودها و تألیفات ارزشمندی

از خود بر جای گذاشته‌اند كه همه از آموزه‌های اسلامی الهام گرفته‌اند.

در این مقاله بر آنیم كه پس از بررسی اجمالی مفهوم تربیت و انواع آن، تربیت كودك در دیدگاه و سیره پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله و سلم) را بررسی كنیم.


ویرایش موضوع توسط : یاس بهشتی
در تاریخ : چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ ۰۳:۳۴ بعد از ظهر
















1 تشکر شده از کاربر یاس بهشتی برای ارسال مفید :
فاطمه 1 ,



  می پسندم        0 

    * پاسخ با بیشترین پسند
  1. پسندها :1 برای اطلاع از پاسخ با بیشترین پسند ،دراین موضوع کلیک کنید
گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
تربیت كودك از نگاه نبوی
چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ ۰۳:۳۵ بعد از ظهر نمایش پست [1]
عضو
rating
شماره عضویت : 493
حالت :
ارسال ها : 10
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 5
اعتبار کاربر : 58
پسند ها : 8
تشکر شده : 10



معنای تربیت
  
تربیت به معنای پروردن، نشو و نما دادن و زیاد كردن و از ماده «رَبَوَ» است كه به معنای بالا رفتن، اوج گرفتن، افزودن و رشد كردن است.

 
برخی گفته‌اند تربیت، از حد افراط و تفریط بیرون آوردن و به حد اعتدال سوق دادن است.
 
اما تربیت در اصطلاح، كوشش برای ایجاد دگرگونی مطلوب در فرد و به كمال رساندن تدریجی و مداوم او است.
  
به عبارت دیگر، تربیت به فعلیت رساندن استعدادها، به كمال رساندن فرد مستعد كمال و نیز مراقبت از او در مسیر رشد و سیر او به سوی كمال است.


  می پسندم        0 
گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
تربیت كودك از نگاه نبوی
چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ ۰۳:۳۷ بعد از ظهر نمایش پست [2]
عضو
rating
شماره عضویت : 493
حالت :
ارسال ها : 10
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 5
اعتبار کاربر : 58
پسند ها : 8
تشکر شده : 10




از تعریف بالا اهمیت فراوان تربیت آشكار می‌گردد؛ چون انسان، تركیبی از استعدادها و قوای جسمی و روحی است.


   


پیامبر گرامی اسلام در حدیثی انسان‌ها را به معادن تشبیه كرده و فرموده است:

«الناس معادن كمعادن الذهب و الفضّه؛[1]
  
مردم معدن‌هایی هستند همچون معادن طلا و نقره».

چنانچه این استعدادها به شكوفایی و فعلیت نرسد، زندگی انسان بیهوده و عبث خواهد بود و كسی كه هدف مشخص و اعتقادات راسخی دارد، هرگز بدین وضع راضی نیست، بلكه همواره در مسیر كمال گام می‌نهد و هر لحظه خود را به هدف نزدیك‌تر می‌كند
  
پس انسانی دور از تربیت، یعنی انسان دور از حیات فرهنگی و اعتقادی، دور از كمال و پیشرفت، انسان بی‌هدف و بالأخره انسانی دور از انسانیت.

عوامل مؤثر در تربیت
 
عوامل گوناگونی پیوسته در انسان و زندگانی او تأثیر می‌گذارند.

مربی می‌خواهد از این عوامل در جهت مصلحت فرد بهره‌گیرد و یا احیاناً از آثار سوء آن بكاهد.

این عوامل عبارت‌اند از :
  
الف) خانواده؛ 
ب) مدرسه

ج) گروهای دینی و اخلاقی؛

د) عوامل پیش بینی نشده.


ویرایش ارسال توسط : یاس بهشتی
در تاریخ : چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ ۰۳:۳۹ بعد از ظهر



  می پسندم        0 
گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
تربیت كودك از نگاه نبوی
چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ ۰۳:۴۰ بعد از ظهر نمایش پست [3]
عضو
rating
شماره عضویت : 493
حالت :
ارسال ها : 10
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 5
اعتبار کاربر : 58
پسند ها : 8
تشکر شده : 10




الف) خانواده

تأثیر خانه و خانواده در فرد، نامحدود است و می‌توان گفت پایه‌های تربیتی فرد در خانه نهاده شده است؛ چون فضای خانه آرامش و نیازمندی‌های روانی او را تأمین می‌كند و فرصتی را برای ارضای تمایلات و غرایز او فراهم می‌سازد و این امور در چگونگی رشد كودك مؤثر است.
  
خانه اساس سلامت اخلاقی كودك را بنیانگذاری می‌كند؛ زیرا او ارزش‌های اخلاقی، علاقه به راستی و درستی و تنفر از دروغ و نادرستی، گرایش به تعاون و همكاری، علاقه به همنوع و بالأخره دوست داشتن فضایل و مبارزه با رذایل را از محیط خانه فرا می‌گیرد.

ساختار عقلانی كودك، از طریق مسموعات (شنیدن الفاظ به كار رفته در میان افراد خانواده، داستان‌ها و ...)، خواندنی‌ها (مانند كتاب‌ها و مطبوعات و ...) و مشاهدات (مانند تلویزیون، حوادثی كه در محیط خانواده رخ می‌دهد و رفتارهایی كه از بزرگ‌ترها می‌بیند)، بنیان نهاده می‌شود.

ب) مدرسه


از آنجا كه تمام ملت‌ها می‌كوشند كودكان خود را درست تربیت كنند و از آثار منفی محیط خانوادگی بكاهند، مدارس تأسیس شدند تا محیطی تربیتی كه از یك سو مورد پذیرش اجتماع و از سوی دیگر مورد حمایت دولت‌هاست، فراهم شود.

ج) جمعیت دینی و اخلاقی  

در عصرهای گذشته و در عصر كنونی، گروه‌هایی دینی و اخلاقی مانند واعظان به تربیت افراد می‌پرداخته‌اند و عده‌ای هم برای یاری رساندن به ملت‌ها، با برگزاری همایش‌ها، انتشار كتاب‌ها، ساخت ابزارهایی چون اسباب

بازی‌برای كودكان، تلاش كرده‌اند تا گام‌هایی را در این مسیر بردارند.

د) عوامل پیش بینی نشده
 
عوامل دیگری هم وجود دارند كه پیش‌بینی نشده‌اند و ناخودآگاه در طرز رشد كودك بسیار تأثیر گذارند؛ مانند وراثت، محیط شهر و روستا، دوستان و همبازی‌ها، و هر عامل دیگری كه كودك ناخواسته از آن تأثیر می‌پذیرد و

اخلاق و رفتار او را دگرگون می‌سازد.


ویرایش ارسال توسط : یاس بهشتی
در تاریخ : چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ ۰۳:۵۱ بعد از ظهر



  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر
گزارش پست !

اطلاعات نویسنده
تربیت كودك از نگاه نبوی
چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ ۰۵:۵۰ بعد از ظهر نمایش پست [4]
بانو
rating
شماره عضویت : 70
حالت :
ارسال ها : 5183
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 568
دعوت شدگان : 2
اعتبار کاربر : 34682
پسند ها : 6789
حالت من :  Sepasgozar.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/12.jpg
تشکر شده : 6057



پيامبر خدا صلي الله عليه و آله:

از جمله حقوق فرزند بر پدرش اين سه چيزند:

نام نيكو بر او گذارد؛ نوشتن را به وى بياموزد؛

و هنگامى كه بالغ شد، همسرش دهد.



  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : فاطمه 1


گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد


برچسب ها
تربیت ، كودك ، از ، نگاه ، نبوی ،

« اختلافات والدين در تربيت فرزندان | نقش ویژه مادر در پرورش یک پسر خوب »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 10:38 بعداز ظهر