انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » آموزش تجوید قرآن کریم » آموزش قرائت و تجوید قرآن کریم » درس سوم : همزه قطع و وصل



درس سوم : همزه قطع و وصل

                درس سوم : همزه قطع و وصل  در عربی همزه با الف فرق دارد. الف همیشه ساكن است (البته ساكن ذاتی نه علامتی) اما همزه همیشه با حركات گوناگون و نیز با علامت ساكن دیده می‌شود، مانند: اِسْماعیل-  بَأسٍ که گاهی قطـع و گاهی هم وصل می باشد كه ذیلاً به تعریف هر یك می پردازیم:   1- همزه وصل همزه‌ای است كه اگر به حرف ماقبل متّصل گردد ساقط گردیده و خوانده نمی‌شود. مانند: همزة اَللهُ در «بِسْمِ اللهِ» و «سُبْحانَ اللهِ» با اینكه همین همزه اگر در اول كلام قرار گیرد خوانده
nvs s,l : ilci rxu , ,wg


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ ۱۲:۲۹ بعد از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 12
حالت :
ارسال ها : 3166
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 356
دعوت شدگان : 1
اعتبار کاربر : 13846
پسند ها : 3168
حالت من :  Gerye.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/bye1.jpg
تشکر شده : 2569


عضو غایب دل گیر و غمگینم...دیگرنای نوشتن ندارم...خسته ی خسته ام

مدال ها:5
مدال 3 سالگی عضویت
مدال 3 سالگی عضویت
بهترین ارسال کننده
بهترین ارسال کننده
اسپانسر روم
اسپانسر روم
ستارهء انجمن
ستارهء انجمن
کاربران برتر
کاربران برتر

|

               



درس سوم : همزه قطع و وصل


 در عربی همزه با الف فرق دارد. الف همیشه ساكن است (البته ساكن ذاتی نه علامتی) اما همزه همیشه با حركات گوناگون و نیز با علامت ساكن دیده می‌شود، مانند: اِسْماعیل-  بَأسٍ که گاهی قطـع و گاهی هم وصل می باشد كه ذیلاً به تعریف هر یك می پردازیم:
 

1- همزه وصل
همزه‌ای است كه اگر به حرف ماقبل متّصل گردد ساقط گردیده و خوانده نمی‌شود. مانند: همزة اَللهُ در «بِسْمِ اللهِ» و «سُبْحانَ اللهِ» با اینكه همین همزه اگر در اول كلام قرار گیرد خوانده می‌شود، مانند: اَللهُ اَكْبَرُ.

2- همزه قطع

 همزه‌ای است كه در حال وقف و وصل خوانده می‌شود و هیچگاه ساقط نمی‌شود مانند: اِبْراهیمْ -   اَیْنَ- اَقْلِعی.
 
چگونگی تشخیص همزة قطع و وصل از یكدیگر و نحوه خواندن آنها
 
الف) همزة قطع
باید دانست همزه های قطع بر پنج دسته تقسیم می‌شوند:
1- كلیّة ‌همزه‌هایی كه با آن اسم یا فعل یا حرف ساخته شده باشد و همزه جزو آنها باشد مانند: 
اِبْراهیمْ، اَساسْ، اَخَذَ، اَتاهُمْ، اِذْ، اِنَّ، اِلی و فقط هفت كلمه در قرآن كریم با اینكه اسم می‌باشند، لكن استثناءً همزة آنها وصل می‌باشند كه عبارتند از: اِمْرَءْ، اِمْرَءَةً، اِبْنْ، اِبْنَتِ، اِثْنانِ، اِثْنَتانِ، اِسْم كه همگی به‌صورت مستقل، مكسور خوانده می شوند و نیز از حروف فقط كلمة "اَلْ" استثناءً همزه اش وصل می‌باشد و در همه جا ابتدا مفتوح خوانده می‌شود.
2- همزه استفهام که معنی فارسی آن كلمة "آیا" می‌باشد، مانند: 
ءَاَنْتَ قُلْتَ، اَهكَذا، اَفَرَءَیْتَ  كه همیشه هم مفتوح هستند.
3- همزه های باب اِفعال در مصدر و ماضی و فعل امر حاضر مانند: 
اِكْرامْ، اَكْرَمَ، اَكْرِمی كه همگی قطع هستند.
4- همزة اَفْعَلُ التّفضیل که معمولاً بر وزن اَفْعَلُ می‌باشد، مانند: 
اَصْدَقُ و اَكْرَمُ.
5- همزه‌های مُتكلّم وحده از هر باب و هر وزن كه باشد، مانند: 
اَعْلَمُ و اَرْحَمُ.
توجّه: همزه های فعل تعجّب از فروعات باب افعال می‌باشد و لذا همزة آنها نیز قطع می‌باشد، مانند: 
اَسْمِعْ بِهِمْ وَ اَبْصِرْ (سورة مریم آیة 38).
 

ب) همزة وصل
به جزء موارد یاد شده، همزه های دیگر در قرآن كریم همگی وصل می‌باشند كه اگر در ابتدا خواسته باشیم آنها را بخوانیم نحوة خواندن آنها به این شرح است:
اگر حرف سوّم فعل (با احتساب همزة وصل) مفتوح یا مكسور باشد، همزة وصل آن مكسور خوانده می شود و اگر حرف سوّم فعل، مضموم باشد، همزة وصل آن نیز مضموم خواهد شد مانند: قُلِ اِنْظُروُا، رَبِّ اغْفِرْ، مَااكْتَسَبَ، اَلَّذینَ اسْتُضْعِفوُا كه اگر خواسته باشیم بر كلمات قُلْ، رَبِّ، ما، اَلَّذینَ وقف كرده باشیم كلمات بعد به این صورت خوانده می‌شوند: اُنْظُروُا، اِغْفِرْ، اِكْتَسَبَ، اُسْتُضْعِفوُا.
در كلمات اِقْضوُا، اِبْنوُا، اِمْشوُا، اِمْضوُا اگر چه ظاهراً طبق قاعدة بالا باید در ابتدا مضموم خوانده شوند لكن چون در اصل و قبل از اعلال اِقْضیُوا، اِبْنِیُوا، اِمْشیُوا، اِمْضیُوا. بوده‌اند فلذا علی القاعده همزة وصل در همة اینها ابتدا به كسره خوانده می‌شود.

 
توضیحات مهم
1- باید دانست بعضی از همزه ها علاوه بر این كه در قرائت ساقط می‌شوند در كتابت هم نگاشته نمی شوند مانند كلمات: اَسْتَكْبَرْتَ- اَفْتَری و امثال اینها، كه در ابتداء "ءَاِسْتَكْبَرْتَ- ءَ اِفْتَری" به معنای "آیا استكبـار می‌ورزید- آیا افتری می‌زنید" بوده‌اند و همزة دوم در كلمات فوق كه همزة وصل است، هم در قرائت و هم در كتابت ساقط گشته است و همزة باقیمانده، همزة استفهام بوده و لذا قطع می‌باشد و همین طور در كلمات لِلّهِ (لِ + اَللهِ) و بِسْمِ اللهِ (بِ + اِسْمِ اللهِ) كه همزة اَللهُ و اِسْمْ در قرائت و كتابت ساقط گشته است.
در بارة كلمة اَلله گفته شده كه از دو كلمة اَلْ + اِله تشكیل شده است كه همزة اِله به علت كثرت استعمال، فقط در همین كلمة اَلله حذف گشته و به‌صورت كنونی تبدیل یافته و در بقیّة موارد ثابت است مانند: وَ ما مِنْ اِلهٍ اِلاَّ اللهُ و نتیجتاً همزة (اَلله) نیز طبق قاعده، وصل است و لكن حذف این همزه یعنی (همزة اَلله) در قرائت و كتابت فقط در كلمة (لِلّهِ) است و در سایر موارد تنها در قرائت حذف می‌شود مانند: كلمة وَاللهُ، بِاللهِ و غیره. و در مورد كلمة (لِلّه) نیز چنین است، یعنی از سه كلمة (لِ + اَلْ + اِله) تشكیل شده است كه پس از حذف همزة اِلهْ و همزة اَل، دو لام باقیمانده در هم ادغام شده و لام مكسور به آن اضافه گشته و "لِلّه" می‌شود و فقط استثناءً در كلمة "یا اَللهُ" با اینكه همزة وصل است لكن در قرائت و كتابت ثابت بوده و حذف نمی‌شود و اكثر دانشمندان، بر این عقیده اند كه ثبوت همزة (یا اَللهُ) در قرائت و كتابت، سِماعِ از عرب است و در بقیه موارد حذف آن قیاسی است مانند: وَاللهُ- لِلّهِ و غیره. (لازم به‌تذكر است كه جملة "یااَللهُ" در قرآن كریم وجود نداشته و فقط در ادعیة مختلفه موجود می‌باشد.)

2- همزة ساكنه در كلمات (اِئْتُوا- اِئْتُونی- اِئْتِیا- اِئْتِ- اِئْتِنا- اِئْذَنْ) در حالی كه متّصل به كلمة ماقبل گردند به همین صورت مذكور خوانده می‌شوند مانند: "یَقُولُ ائْذَنْ‌لی". ولی هرگاه خواسته باشیم به ابتدا این كلمات را بخوانیم ، همزة ساكنه بدل به یاء می‌شود و چنین می‌خوانیم: ایتُوا- ایتُونی- ایتِیا- ایتِ- ایتِنا- ایذَنْ.
3- در مورد همزة اسم باید گفت حذف این همزه در قرائت و كتابت تنها در (بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم) است و در بقیة موارد فقط در قرائت حذف می‌شود مانند: فَسَبِّحْ بِاسْمِ رَ بِّكَ الْعَظیمِ.
4- در مورد جملة «بِاسْمِهِ تَعالی» نیز همزه تنها در قرائت حذف می‌شود، لكن اغلب، همزه را دركتابت هم حذف می‌كنند كه البته كتابت آن به دین صورت (بِسْمِهِ تَعالی) صحیح نیست.
5- در مورد كلمة اَلْ و كتابت آن در كلمة اَلله، در بحث حروف قمری و شمسی به طور تفصیل توضیح داده شده است.

در سایه سار صاحب دین و شریعت باشید
















1 تشکر شده از کاربر الی . ارمیا برای ارسال مفید :
سپیده 313 ,



  می پسندم 1     1  0 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 1 ) از این کاربر

















امضای کاربر : الی . ارمیا


شمع وقتي داستانم راشنيدآتش گرفت
شرح حالم را اگرنشنيده باشي راحتي!

...
وقتی برای خودم می نویسم
خشک می شوم مثل دریاچه ی
ارومیه...
وقتی با تعریف دیگران می نویسم
می شوم مثل
زاینده رود...
که با سطل خیسش می کنند!!

وقتی برای تو می نویسم
می شوم
خلیج فارس
آنقدر زیبا
که دیگران
نوشته هایم را
به اسم خود ثبت می کنند
مثل
خلیج عربی....

 
گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد



« درس دوم : نحوه تلفظ صداهای کوتاه و کشیده در عربی | درس چهارم : مخارج حروف 1 »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 07:08 پیش از ظهر