انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » چهارده معصوم » امام دوازدهم: حضرت امام مهدی علیه السلام » امام زمان (عج) ، وجه الله



امام زمان (عج) ، وجه الله

امام زمان (عج) ، وجه الله  وجه الهي به معناي جهتي است كه انسان مي تواند آن را ببيند و متوجه آن شود. براساس آموزه هاي وحياني، همه هستي مظاهر وجه الهي هستند؛ ولي در تمثيل مي توان هريك از موجودات و آفريده هاي الهي را مانند قطره اي از اقيانوس دانست كه همانند ژن ها همه خصوصيات الهي را به صورت اجمالي يا بالقوه دارا هستند. ولي اين گونه نيستند كه همه عظمت و بزرگي هستي را برتابند و به نمايش گذارند. اما با اين همه به دليل
hlhl clhk (u[) T ,[i hggi


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۳ ۱۰:۵۴ قبل از ظهر
عضو
rating
شماره عضویت : 622
حالت :
ارسال ها : 166
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 96
اعتبار کاربر : 734
پسند ها : 24
تشکر شده : 280


مدال ها:1
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت

|

امام زمان (عج) ، وجه الله

 وجه الهي به معناي جهتي است كه انسان مي تواند آن را ببيند و متوجه آن شود. براساس آموزه هاي وحياني، همه هستي مظاهر وجه الهي هستند؛ ولي در تمثيل مي توان هريك از موجودات و آفريده هاي الهي را مانند قطره اي از اقيانوس دانست كه همانند ژن ها همه خصوصيات الهي را به صورت اجمالي يا بالقوه دارا هستند. ولي اين گونه نيستند كه همه عظمت و بزرگي هستي را برتابند و به نمايش گذارند. اما با اين همه به دليل وحدت شخصي وجود، همه در حد و اندازه خود با همه محدوديت ها و حدود، مظاهري از همان وجود شخصي هستند؛ چرا كه خداوند در همه كثرات مظاهري اش، حضوري احاطي و معيت دارد، چنان كه در آيه 4 سوره حديد بدان اشاره كرده است و از خود آدم به خودش نزديك تر است.

از اين رو، پيش از اين كه چيزي از مظاهر ديده شود، در انديشه و چشم خردمندان، قبل، بعد و همراه (معه) آن چيز خدا ديده مي شود؛ زيرا چيزها جز مظاهر همان وجود نيستند؛ چنان كه اميرمومنان(ع) بدان اشاره داشته و مي فرمايد: «ما رايت شيئا الا و رايت الله قبله و بعده و معه؛ هيچ چيز را نديدم جز آن كه خدا را قبل از آن و بعداز آن و با آن ديدم.»

البته در هستي مي توان مصاديقي از مظاهر الهي را يافت كه در مظهريت، قوي تر و روشن تر و ظاهرتر هستند. اين شدت در مظهريت را مي بايست در مظاهري جست كه به خداوند نزديك تر و از نظر قرب معنوي، ظهور دهنده كامل تر و بهتر صفات و اسماي الهي در خود باشند. براساس آموزه هاي وحياني، تنها انسان ها هستند كه از چنين شرافت قرب ذاتي برخوردارند و در مقام قوه، همه صفات و اسماي الهي را در خود دارند و آمادگي و بستر مناسبي براي فعليت بخشي به آن و متاله و خدايي شدن را دارا مي باشند. همين وجود تمام و كمال اسماي الهي در انسان (بقره، آيه 31) موجب شده تا ظرفيت خلافت الهي از قرارگاه زمين را به دست آورد (بقره، آيه 30)

در ميان انسان ها نيز برخي از آن ها كه در مقام قرب چنان به خداوند و صفات، اسما و ذات الهي نزديك شده اند كه در مقام «قاب قوسين او ادني (نجم، آيه 9) قرار گرفته اند، براين مقام سزاوارتر و شايسته ترند؛ چرا كه ايشان مظهر تمام و كمال همه اسماي الهي اند و متاله شدن و خدايي گشتن ايشان موجب شده تا به عنوان وجه الله كامل و تمام در هستي جلوه گري كنند.

براساس آموزه هاي وحياني و روايات معتبر اين معنا به دست مي آيد كه وجه الله كامل، وجود ختمي مرتبت حضرت محمد مصطفي (ص) است و به حكم آيه 61 سوره آل عمران يعني آيه مباهله، به سبب وحدت نفسي و نوري آن حضرت(ص) با امير مومنان علي(ع)، همه چهارده معصوم(ع) وجه الله هستند.

از آن جايي كه وجه الله همان بخش ظهوري خداوندي است، آن كه از نظر ظهور، تمام تر و كامل تر است، عنوان وجه الله در آن راست تر مي باشد. اين وجه به سبب قرب منزلت كه در آيه 9 سوره نجم بيان شده و در آيات ديگر به اشكال ديگر همين معنا تصريف شده است، اولين بروز و ظهور الهي است. از اين رو عارفان معروفي چون ابن عربي، وجود نوري پيامبر(ص) را براساس روايت معتبر تعيين نخست دانسته است كه از وي همه تعيينات اسمايي در تعيين ثاني ظهور يافته و به عنوان اعيان ثابت تجلي در صقع ذات الهي پيدا كرده و در نهايت به واسطه ايشان در خارج ذات به شكل اعيان خارجي مظهريت يافته است. از اين رو پيامبر(ص) تاكيد مي كند تنها وجود نوري ما به طور مستقيم از خدا آفريده شده و ديگران همه مخلوق و آفريده مايند.

در مقام تعيين اول، نور پيامبر(ص) عقل اول است؛ چنان كه روح الله، نورالله، القلم، عالين، كروبين و مانند آن مي باشد و خداوند به قلم وجودي پيامبر(ص) بر عالم نقش وجود بنگاشت. اين معنا افزون بر منابع روايي شيعي در جوامع روايي اهل سنت نيز آمده است. در روايات اهل سنت عناوين پيش گفته براي پيامبر(ص) اثبات شده است. به عنوان نمونه در سنن ابن داوود از منابع روايي اهل سنت آمده كه پيامبر(ص) فرمود: اول ما خلق الله العقل. در مسند احمدبن حنبل يكي از بنيانگذاران مكاتب و مذاهب چهارگانه اهل سنت نيز آمده كه پيامبر(ص) فرمود: «من و علي از نور واحد خلق شده ايم و خداوند روح من و روح علي بن ابيطالب را قبل از خلقت عالم خلق نمود. ابن مغازلي شافعي نيز در كتاب مناقب خود نقل مي كند كه پيامبر(ص) فرمود: من و علي نوري بوديم در خدمت حضرت حق و اين نور، خداوند را تسبيح مي گفت و تقديس مي كرد قبل از آن كه آدم خلق شده باشد و اميرالمؤمنين علي(ع) فرمود: «كنت وليا و آدم بين الماء و الطين»؛ من ولي بودم درحالي كه آدم ميان آب و گل بود. (نگاه كنيد به: شرح اصول كافي، ملاصدرا ص17 و نيز شرح مقدمه قيصري استاد سيدجلال الدين آشتياني ص223-224 و پاورقي هاي آنان)

امامان(ع) ،وجه الله و مظاهر الهي

خداوند در آيه88 سوره قصص مي فرمايد: كل شي هالك الا وجهه؛ هر چيزي جز وجه آن هلاك مي شود. اين بدان معناست كه براي هر چيزي دو نسبت است كه بخشي از آن هلاك مي شود و بخشي از آن باقي مي ماند. آن بخشي كه باقي است همان بخشي است كه منسوب به خداوند است؛ چراكه آن چه در جهان نام هست، همان جنبه انتساب آن به خداوند است و جنبه ديگرش در حقيقت نمود وجود و هستي است نه حتي نماد آن. از اين رو خداوند مي فرمايد: فأينما تولو فثم وجه الله»؛ پس به هرجا رو بگردانيد آن جا وجه خداست.

باباطاهر همداني خوش در اين باره سروده است:

به صحرا بنگرم صحرا ته بينم/ به دريا بنگرم دريا ته بينم/ به هرجا بنگرم كوه و در و دشت/ نشان روي زيباي ته بينم.

چرا كه هرجا كه از هستي است و نشان از وجود دارد و قابليت رويت است همان وجه الله است.

اما پرسش اين است كه چه كسي و چه چيزي وجه الله كامل و تمام است و نگاه به آن كس يا چيز بيانگر آيينه تمام نماي وجه الهي مي باشد. امام جعفر صادق(ع) در اين باره پاسخ مي دهد: «نحن والله وجه الله نتقلب في الأرض بين أظهركم و نحن عين الله في خلقه ويده المبسوطه بالرحمه علي عباده؛ به خدا سوگند ما همان وجه الله هستيم كه در زمين ميان شما هستيم و ما همان چشم خدا در ميان آفريده ها و دست گشاده به رحمت بر سر بندگان اوييم.» (الكافي1/111 كتاب التوحيد: باب جوامع التوحيد).

اگر كسي را بخواهيم بشناسيم، اين شناخت به چند چيز ممكن است. اگر بدانيم كه در اتاق تنها حسين است و انگشت او را ازلاي كليد در ببينم مي گوييم من حسين را از لاي كليد در ديدم، چراكه مي دانيم تنها حسين در اين اتاق است و اين انگشت نيز مال حسين است. حال اگر دست و بدن او را ببينيم و بدانيم تنها او در اتاق است، باز اين گونه حكم مي كنيم كه حسين را ديده ام. اما اگر صورت او و چهره اش را ببينيم به اين ديدن خود قطع بيش تري داريم و اگر اندام و سر تا پاي حسين را ببينيم ديگر هيچ شك و ترديدي در ديدن خود نخواهيم داشت.

بنابراين هرچيزي در دنيا از آفريده هاي الهي، همانند قطره اي از درياي وجود الهي هستند كه ما مي توانيم آن قطره را به دريا نسبت دهيم هم چنان كه مي توانيم بگوييم كه دريا نيست بلكه قطره است ولي چون در درون درياست مي توانيم دريا بودن آن را نيز اثبات كنيم.

اما اگربه گونه اي به دريا احاطه داشته باشيم مانند آن كه از فراز زمين و درون سفينه هاي فضايي به دريا بنگريم مي توانيم عظمت و بزرگي اقيانوس و دريا را درك كنيم و فهم ما در اين زمان بيشتر از زماني است كه تنها قطره اي را درك كرده ايم.

لازمه معرفت الله

درك و ديدن امامان(ع) همانند درك و ديدن اقيانوس با چنين علم احاطي است؛ چرا كه امامان مظاهر اكمل و آيينه تمام نماي حضرت حق سبحانه و تعالي هستند. در دعاي ماثور آمده است: «اللهم عرفني نفسك فانك ان لم تعرفني نفسك لم اعرف رسولك، اللهم عرفني رسولك فانك ان لم تعرفني رسولك لم اعرف حجتك اللهم عرفني حجتك فانك ان لم تعرفني حجتك ضللت عن ديني، خدايا خودت را به من معرفي كن كه اگر خودت را به من معرفي نكني، رسولت را نمي شناسم. خدايا رسولت را به من بشناسان كه اگر رسولت را به من نشناساني، حجت ترا نمي شناسم. خدايا حجتت را به من بشناسان كه اگر حجتت را به من نشناساني از دينم گمراه مي شوم ». (جمال الاسبوع، سيد ابن طاوس، دعا در زمان غيبت امام زمان، دعاهاي وارده بعد از نماز عصر جمعه)

پس لازمه معرفت الله، معرفت پيامبر(ص) و امام(ع) است و «معرفت الله» بدون معرفت پيامبر و امام، سودمند و نتيجه بخش نيست؛ زيرا «معرفت الله» بدون ولايت، درواقع «معرفت الله» و شناخت حق نيست، بلكه تنها تصور يا توهم معرفت الله است.

امام حسين(ع) مي فرمايد كه اصولاً معرفت خداوند بي معرفت امام زمان شدني نيست؛ از اين رو معرفت الله را به معرفت امام تفسير كرده است. در حقيقت اين كه چهارده معصوم(ع) وجه الله هستند، به خوبي روشن مي سازد كه چرا آن حضرت(ع) معرفت خدا را به معرفت امامان(ع) يا همان معرفت امام زمان هر دوره اي معنا كرده است. از امام حسين(ع) نقل شده است كه فرمود: «يا ايهاالناس ان الله ما خلق العباد الا ليعرفوه فاذا عرفوه عبدوه و اذا عبدوه استغيثوا بعبادته عن عباده من سواه فقال له رجل بابي انت و امي يابن رسول الله ما معرفه الله؟ قال: معرفه اهل كل زمان امامهم الذي يجب عليهم طاعته؛ اي مردم، خداوند بندگان را جز به منظور معرفت نيافريد و اگر خداي خود را بشناسند به ناچار سر به عبادت او خواهند گذاشت و چون او را عبادت كنند، با عبادت او از عبادت ديگران بي نياز مي گردند. مردي در آن حال از امام پرسيد: اي فرزند رسول خدا، پدر و مادرم به فدايت، مقصود از معرفت خداوند چيست؟ فرمود: مقصود آن است كه مردم هر زمان امام واجب الطاعه خود را بازشناسند». (كنز الفوائد)

بنابراين وجه الله بودن چهارده معصوم(ع) است كه به ما اجازه مي دهد معرفت را همان معرفت امام(ع) بدانيم كه وجه الله مي باشند و شناخت وجه به معناي شناخت ذات وجه و صاحب آن. به سخن ديگر، باب معرفت انسان به شكل كامل از طريق وجه، شدني است و وجه الله همان معصوم(ع) است كه با شناخت آن مي توان به معرفت الله نايل شد. از اين رو به آنان باب الله يعني باب معرفت الله نيز گفته مي شود.

در ادعيه ازجمله جامعه كبيره اين معنا بارها تأكيد مي شود كه شناخت خداوند جز از راه شناخت وجه آن يعني معصوم(ع) امكان پذير نيست. در دعاي جامعه آمده است: «من ارادالله بدا بكم و من وحده قبل عنكم و من قصده توجه بكم؛ كسي كه خدا را بخواهد از شما آغاز مي كند، كسي كه يگانه اش بداند از شما مي پذيرد و كسي كه قصد او كند متوجه به شما گردد» (زيارت جامعه كبيره).

به حكم دايره وجودي «اناالله و انا اليه راجعون» همان گونه كه آغاز خلقت از ايشان است، آغاز معرفت نيز از ايشان مي باشد، بنابراين اگر بخواهيم از بابي به خداشناسي برسيم تنها باب كامل و تمام، همين كلمات تامات وجودي ايشان است. همچنين در حوزه وجودشناختي اگر بخواهيم به كمالي وجودي برسيم مي بايست از همين وسايل بگذريم؛ چرا كه ايشان السبب المتصل، الحبل المتين، العروه الوثقي و ريسمان محكم الهي هستند كه دو سر وجودي را به هم متصل مي كنند به سخن ديگر، اينان مظاهر تمام و كمال وجود الهي هستند كه مظاهر ديگر را به خدا متصل مي كنند. بنابراين در دو حوزه معرفت شناختي و وجودشناختي مي بايست به اين انوار معصوم(ع) توجه يافت كه آغاز و انجام هستي در هر دو بعد هستند. از اين رو در حوزه معرفتي گفته شده كه معرفت الله از باب ايشان امكان پذير است، چنان كه در سير وجودي نيز آغاز و انجام، ايشان هستند و در روايت آمده است: «بكم فتح الله و بكم يختم الله؛ خداوند به شما گشود و به شما ختم كرد.» بنابراين صراط مستقيم و سبب متصل بين مظاهر حق با حق و طريقت نجات آنان هستند: «من اتاكم نجي و من لم ياتكم هلك؛ آن كه سراغ شما خاندان آمد نجات يافت و آن كه شما را ترك نمود، هلاك گرديد.»

امام باقر(ع) فرمود: «بنا عبدالله و بنا عرف الله و بنا وحدالله تبارك و تعالي و محمد حجاب الله تبارك و تعالي؛ به وسيله ما خدا پرستش شد و به وسيله ما خدا شناخته شد و به وسيله ما خداي تبارك و تعالي يگانه شناخته گرديد و محمد(ص) پرده دار خداي تبارك و تعالي است تا واسطه ميان او و مخلوقش باشد.» (اصول كافي، ج 1، ص 541)

اين كه امام باقر(ع) مي فرمايد محمد(ص) حجاب الله است، به سبب همان مقام تعيين اول و فيض اقدس بودن آن حضرت(ص) است كه همه هستي از مقام ايشان ظهور يافته است. از اين رو ايشان را عرش الله نيز مي خوانند كه بروز و ظهور همه تعيينات وجودي در اعيان ثابت و در اعيان خارجي به ايشان است. خداوند به اين حجاب بودن آن حضرت(ص) در آيه 9 سوره نجم به عنوان «قاب قوسين او ادني» اشاره مي كند كه نهايت «تدلي» و نزديكي و قرب ميان صاحب مظهر و مظهر است و از آن نمي توان قرب را تصور و توهم كرد.

به هر حال، همين قرب منزلت وجودي است كه شناخت كامل و معرفت تمام را سبب مي شود. همان گونه كه احاطه اين مظهر نخست بر همه مظاهر بيشتر است، به سبب مقام برزخيت، آگاهي ايشان به صاحب وجه و ذات وجه نيز بيشتر خواهد بود. بنابراين هر عنوان عالي و اسم حسنائي را بخواهيم به اين انوار بدهيم شايسته و بايسته است. آن حضرت(ع) در روايت ديگري مي فرمايد: «نحن حجه الله و نحن باب الله و نحن لسان الله و نحن وجه الله و نحن عين الله في خلقه و نحن ولاه امر الله في عباده؛ ما حجت خدائيم ما باب خدائيم، ما زبان خدائيم، ما وجه خدائيم، ما ديده خدا در ميان خلقش مي باشيم، مائيم سرپرستان امر خدا در ميان بندگانش.» (اصول كافي، ج 1، ص 541)

بنابراين همان گونه كه از شرايط «خداشناسي»، پيامبر شناسي و امام شناسي است و بدون شناخت پيامبر و امام درجه كامل خداشناسي ممكن نيست؛ هم چنين هيچ گونه كمال يابي و شدن كمالي در سير صعود وجودي جز از طريق امامان(ع) شدني نخواهد بود. عبوديت، طريقت دست يابي به كمال معرفت و كمال وجودي است و اين هر دو تنها به واسطه ايشان امكان پذير است. اصولا به يك معنا ايشان خود هدف شناخت و سير وجودي هستند نه وسيله و سببي براي رسيدن به مقصد و مقصودي، چرا كه ايشان وجه الله هستند و رسيدن به وجه الله يعني رسيدن به مقصد. بنابراين ايشان نه تنها وسيله بلكه مقصد و مقصود معرفت و سير وجودي حركت كمالي انسان ها هستند. پس وسيله و مقصد و مقصود يكي است. انسان سالك در حقيقت سيري در امامان و به قصد ايشان مي كند. بنابراين سبب و صراط و مقصد و مقصود يكي است، يعني ايشان خود راه، راهبر راه، مقصد راه و مقصود راه هستند. اين گونه است كه ايشان را مظهر اول و آخر و ظاهر و باطن و مانند آن دانسته اند. هر كس اين گونه نينديشد در گمراهي است.

«ابوحمزه» مي گويد: امام باقر(ع) به من فرمود: «انما يعبدالله من يعرف الله فاما من لايعرف الله فانما يعبده هكذا ضلالا. قلت: جعلت فداك فما معرفه الله؟ قال: تصديق الله عزوجل و تصديق رسوله و مولاه علي(ع) و الائتمام به و بائمه الهدي و البرائه الي الله عزوجل من عدوهم هكذا يعرف الله عزوجل؛ همانا خدا را كسي پرستد كه او را بشناسد و اما كسي كه او را نشناسد او را اينگونه (مانند عامه مردم) گمراهانه مي پرستد. عرض كردم قربانت گردم معرفت خدا چيست؟ فرمود: باور داشتن خداي عزوجل و باور داشتن پيغمبرش(ص) و دوست داشتن علي(ع) و پيروي از او و از ائمه هدي عليهم السلام و بيزاري جستن به خداي عزوجل از دشمن ايشان، آري خداوند عزوجل اين چنين شناخته مي شود». (اصول كافي، ج1، ص 081)

امام زمان(عج) وجه الله و مقصد و مقصود معرفت و سير تكاملي بشر

بنابراين بر ماست كه به امامان(ع) به عنوان وجه تمام و كامل الهي و مظهر اتم و اكمل وي توجه كنيم. اين كه در دعاي ندبه آمده است: اين وجه الله الذي اليه يتوجه الاولياء؛ كجاست آن وجه الهي كه دوستان خدا به جانب او روي مي آورند. به اين معناست كه امام، وجه الهي است كه مي بايست بدان توجه يافت و رو به سوي او آورد. امروز اين وجه الله(ع) همان مظهر نورمحمدي در جلوه امام زمان(عج) است كه نماز و تمام اعمال ما بايد ما را متوجه آن وجود مبارك كند. اين كه در پايان نماز به اين حقيقت توحيدي مي رسيم كه مي بايست پس از معراج نمازي به حقيقت محمدي(ص) سلام دهيم، به معناي سلام به امام زمان(عج) و دريافت و فهم اين معناست كه توحيد چيزي جز درك وجه الله بودن آن انوار نيست. بنابراين در هر عبادتي مي بايست كعبه مقصود و مقصد ما امام زمان ما باشد كه: «من تمام الحج و من تمام الصلاه و من تمام الزكاه لقاء الامام.»

در كتاب مجمع البحرين در لغت وجه روايتي از صدوق عليه الرحمه نقل كرده كه ابوالصلت هروي گويد: قلت للرضا عليه السلام: يابن رسول الله ما معني الخبر الذي رووه «ان ثواب «لااله الا الله» ثواب النظر الي وجه الله؟ فقال عليه السلام: من وصف الله بوجه كالوجوه فقد كفر، و لكن وجه الله انبياوه و رسله و حججه الذين بهم يتوجه الي الله تعالي؛ به حضرت رضا عليه السلام عرضه داشتم يا ابن رسول الله معني خبري كه روايت كرده اند كه ثواب كلمه «لااله الا الله» همانند ثواب نظر كردن به وجه خدا است، چيست؟ فرمود: كسي كه خدا را به وجهي همانند ساير وجوه وصف كند كافر است پس مراد، پيامبران هستند و حجتها كه توسط آنان به خدا رو كنند.(توحيد صدوق، مكتبه الصدوق، ص 711)

و در تفسير برهان ذيل آيه شريفه «كل شي هالك الا وجهه»(قصص، آيه 88) گويد: راوي گفت: خدمت امام ششم(ع) بودم شخصي از آن حضرت از معناي اين آيه پرسيد، امام(ع) فرمود: ديگران چه مي گويند؟ عرض كردم مي گويند: هر چيزي هلاك مي شود جز صورت خدا، فرمود: خداوند منزه است، اينان سخن سختي گفته اند، بلكه مقصود از آيه اين است كه هر چيزي در معرض فنا و نيستي است مگر آن وجه و طريقي كه بايد از آن طريق به سعادت فائز شوند و مائيم آن وجهي كه امر شده كه بايد بدان توجه نمايند.

البته هر كسي از طريق اين وجوه الهي مي تواند به مقاماتي دست يابد كه در تكوين نيز تصرف نمايد؛ ولي به شرط آن كه مسير عبوديت خود را از طريقت محبت اهل بيت(ع) بپيمايد. اين كه در روايت آمده است كه مومن چشم و گوش و دست خداوند مي شود، اين معنا اول براي امامان(ع) و دوم براي ديگران ثابت مي شود. (اصول كافي، باب كسي كه مسلمانان را آزار كند و خوارشان شمارد)

به هر حال وجه الهي به تمام و كمال، امامان معصوم(ع) هستند.

















1 تشکر شده از کاربر منتظر ظهور برای ارسال مفید :
باران 313 ,



  می پسندم 1     0  1 
 
 
تعداد پسند های ( 1 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر
گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد



« احادیث مربوط به مقام ولایت امام عصر(عج) 2 | اهانت به ساحت مقدس امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) توسط شاخه وهابیت در اردن »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 10:02 پیش از ظهر