انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » مذهبی و دینی » شبهات » چرا دیه بخشی از اندام تناسلی مرد، از دیه زن بیش تر است؟ آیا زن این قدر بی ارزش دانسته می شود؟



چرا دیه بخشی از اندام تناسلی مرد، از دیه زن بیش تر است؟ آیا زن این قدر بی ارزش دانسته می شود؟

کسانی که دیه را نشان دهنده ارزش انسانی محاسبه می کنند، خود بی احترامی بزرگی به مقام انسانیت کرده اند. از نظر قرآن ارزش جان یک انسان، به اندازه ارزش جان تمام انسان هاست. یعنی آنکه اصلا نمی توان ارزش جان انسان، را در مقداری محدود ارزیابی کرد:  مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَميعاً وَ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَميعاً (32 مائده) هر كس، انسانى را بدون ارتكاب قتل يا فساد در روى زمين بكشد، چنان است كه گويى همه انسانها
]vh ndi foad hc hknhl jkhsgd lvnT hc ndi ck fda jv hsj? Hdh ck hdk rnv fd hvca nhksji ld a,n?


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۰۲:۴۵ قبل از ظهر
عضو
rating
شماره عضویت : 877
حالت :
ارسال ها : 3064
محل سکونت : : مازندران
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 666
اعتبار کاربر : 20548
پسند ها : 1963
محل سکونت : shomal.jpg
حالت من :  Gig.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (5).gif
تشکر شده : 4052
وبسایت من : وبسایت من


عضو غایب <br /> در این دیار ســـربی ، یک استکان، هـوا نیســــــت<br /> <br /> درد و غم و مرض هست؛ یک جرعه ی دوا نیست<br /> <br /> مــعشوقه هـــای این شهر بر چهره، مــاسک دارند<br /> <br /> اح

مدال ها:3
مدال صندلی داغ
مدال صندلی داغ
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت
کاربران برتر
کاربران برتر

|


کسانی که دیه را نشان دهنده ارزش انسانی محاسبه می کنند، خود بی احترامی بزرگی به مقام انسانیت کرده اند. از نظر قرآن ارزش جان یک انسان، به اندازه ارزش جان تمام انسان هاست. یعنی آنکه اصلا نمی توان ارزش جان انسان، را در مقداری محدود ارزیابی کرد:

 مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَميعاً وَ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَميعاً (32 مائده) هر كس، انسانى را بدون ارتكاب قتل يا فساد در روى زمين بكشد، چنان است كه گويى همه انسانها را كشته و هر كس، انسانى را از مرگ رهايى بخشد، چنان است كه گويى همه مردم را زنده كرده است.

و در بحث ارزش انسانی هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد و خدای متعال هر دوی آنها را یکسان به شمار می آورد:

مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُونَ (97 نحل) هر كس كار شايسته‏اى انجام دهد، خواه مرد باشد يا زن، در حالى كه مؤمن است، او را به حياتى پاك زنده مى‏داريم و پاداش آنها را به بهترين اعمالى كه انجام مى‏دادند، خواهيم داد.

بنابراین در بحث دیه اصلا نباید تصور نمود که معیاری برای ارزیابی پیدا نموده ایم! و الا چه کسی می تواند بگوید ارزش یک طفل دو دقیقه ای با یک دانشمند یا آیت الله یکسان است در حالی که دیه هر دوی آنها یکی است؟

پس باید توجه نمود که تفاوت های حقوقی  جایگاه دیگری دارند. و برای برخورد حکیمانه با تفاوت ها بیان شده اند. و الا اگر بخواهیم این چیزها را با عینک نزاع بین زن و مرد بنگریم باید بگوییم که اسلام بهای بیشتری به زن داده است. چون وقتی  مردی از دنیا می رود دیه او (100 شتر) به زنش می رسد، در حالی که با مرگ زن، نصف آن دیه به شوهر می رسد! در واقع دیه بیشتر نصیب زن می شود! چرا که دیه را به خود مرده نمی دهند بلکه به بازماندگان او می دهند.

همچنین باید توجه داشت که بیان چنین مطالبی علاوه بر بغض ورزی و کینه جویی  حاکی از  نگاه غیر واقعی است. چون مطابق احکام دینی، دیه تمام اعضای زوج انسان به اندازه یک دیه کامل است. و این قاعده در زن و مرد جاری است.  با این حال چرا در بین این همه از اعضای زوج، تنها نگاهشان به قسمت خاصی بوده است؟ مثلا چرا نگفته اند که دیه زن به اندازه دین یک چشم مرد است؟

همچنین تذکر این مطلب مفید است که  دیه زن تا یک سوم با دیه مرد هیچ تفاوتی ندارد. و این می تواند نشانگر آن باشد، در جایی که آسیب جدی نیست و دیه به خود فرد می رسد، فرقی بین زن و مرد  نیست. اما هنگامی که آسیب جدی وارد می شود و نوعی ناکارآمدی ایجاد می کند، به هر حال خسارتی اقتصادی به خانواده (در کنار سایر معضلات) وارد می شود که باید به نوعی آن را جبران کرد و طبیعتا با توجه به آنکه مرد نیروی کار است، آسیب دیدن او، خسارت اقتصادی بزرگ تری برای خانواده به دنبال خواهد داشت که باید بیشتر به جبران آن اهتمام داشت. و شاید از همین روست که دیه مرد در مواردی بیشتر از دیه زن است.


بخشی از نظرات کاربران
 

پاسختون تا جايي قابل قبول و از يه جايي به بعد بي ربط هست.....

"چون وقتی مردی از دنیا می رود دیه او (100 شتر) به زنش می رسد، در حالی که با مرگ زن، نصف آن دیه به شوهر می رسد! در واقع دیه بیشتر نصیب زن می شود! چرا که دیه را به خود مرده نمی دهند بلکه به بازماندگان او می دهند."
اين بخشي از پاسخ شماست...
در صورتي كه حتي با اين استدلال هم حرفتون منطقي نيست....

طبق گفته خودتون وقتي مردي از دنيا ميره اين 100 شتر به بازماندگانش ميرسه.... نه همسرش...
يعني اگر بچه داشته باشه.. به فرزندان . مادر و قسمتي (اون هم قسمت كوچكي) به همسرش....
اما زن وقتي بميره اين طور نيست....

حالا بيايد جدا برسي كنيد...
آسيب به قسمتي از بخش تناسلي مرد....چه ديه اي داره.. و آسيب به بخش مشابه تناسلي زن چه ديه اي....

حالا اين تفاوت رو توجيه كنيد....

در صورتي كه اگه از نظر ازدياد نسل هم باشه... هر دو به يك اندازه مهم و حياتي اند....

 

سلام و تشکر از توجه شما
باید دقت نمایید که عمده استدلال مطرح شده این بود که دیه بیانگر ارزش انسان نیست. و درباره دیه مرد از دنیا رفته، حتما توجه دارید که پس از مرگ پدر، معمولا سرپرستی خانواده به عهده زن قرار می گیرد. بنابراین آن دیه کمک کار همسرش است. و قسمت عمده دیه در اختیار همین همسر قرار می گیرد. حتی اگر در اسم دیه به فرزند رسیده باشد.
و در احکام اسلامی، باید متوجه باشیم که مساوات در اسلام معیار اساسی برای بیان حقوق زن و مرد نیست. چون تفاوت های ذاتی زن و مرد، مسلتزم تفاوت در حقوق و وظایف است. تا عدالت محقق شود. و الا اگر بخواهیم حتی بحث تولید مثل را مد نظر قرار دهیم، در نظر بگیرید که یک زن در ده سال چند فرزند می تواند بیاورد و یک مرد چند فرزند می تواند داشته باشد؟ که قطعا یک مرد می تواند ده برابر زن، فرزند داشته باشد. آیا این ها با یکدیگر قابل مقایسه هستند؟

لطفا در صورتی که مایل به ادامه گفتگو هستید، در یکی از جوامع مجازی که مرکز ملی در آن تالار گفتگو دارد، حضور یابید. به هر حال این سایت برای گفتگو طراحی نشده است.

سلام
با توجه به گفته شما این امر محسوسه که:بعد از از دست دادن مرد دیه بین اعضاءخانواده تقسیم میشودچرا؟
چون این اعضا خانواده هستن که برای گذران زندگی با بودجه ای که بهشون تعلق بگیره زندگی میکنن
اگر هم با فوت زن به مرد برسد مرد چون نان اور خانه است از ان استفاده برای اعضا خانواده میکند پس نتیجه می گیریم پول اونجا تقسیم بین همه میشه و مسئولیت با خودشونه و اگر زن بمیره دیه کامل در دست مرد قرار داره تا اعضا رو سرپرستی کند و عدالت برقراره

ببخشید مرد که خودش به تنهایی نمیتونه فرزند بیاره این یک کار مشترک است.بعدش هم بهتره توجیه رو کنار بگذارید اینطور که واضح است اسلام یک دین زن ستیز است.

سلام
اگر اسلام دین زن ستیزی است چرا یک زن را الگو و نمونه ای برای تمام مومنان (مرد و زن) معرفی می کند؟ (آیه 11 سوره تحریم) روشن است که اسلام در مقام ارزش گزاری هیچ فرقی بین زن و مرد نمی گذارد:
مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً (97 نحل) هر كس كار شايسته‏اى انجام دهد، خواه مرد باشد يا زن، در حالى كه مؤمن است، او را به حياتى پاك زنده مى‏داريم.
این تصورات غلطی که بیان نموده اید، دو ریشه دارد:
1-تصور کرده اید که تفاوت احکام حقوقی به معنای تفاوت ارزشی است. مثل آنکه بگوییم چون قوانین کاری راننده ها با قوانین کاری کارگرها فرق می کند پس یکی با ارزش تر از دیگری است! در حالی که جایگاه اجتماعی افراد، سبب این تفاوت ها شده و این ربطی به ارزش گذاری ندارد.
2-تصور کرده اید که اصل مساوی بودن است در حالی که از نظر اسلام، اصل عدالت است و تساوی در بعضی موارد عین بی عدالتی است.


3سلام ظاهرا تصور نموده اید که فرزند مرد، پسر است و فرزند زن دختر است! و الا آمار زنان و مردان جهان، چه ربطی به نقش متفاوت زن و مرد در تولید مثل دارد؟

















1 تشکر شده از کاربر بلاغ مبین برای ارسال مفید :
پونه ,



  می پسندم 2     0  2 
 
 
تعداد پسند های ( 2 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : بلاغ مبین

 
  و بر ما [وظيفه ‏اى] جز رسانيدن آشكار [پيام] نيست    


گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد



« پاسخ به شبهات/ آيا خداوند ظالم است؟ | برای جاری کردن صیغه محرمیت در ازدواج موقت چه مسائل شرعی، باید مراعات شود؟ »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 05:23 بعداز ظهر