انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
دلم گرفته از آدما ..:||:.. دلم پرواز میخواهد ..:||:.. لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » مذهبی و دینی » احکام شرع » حکم تشویق برای رقصیدن!



حکم تشویق برای رقصیدن!

حکم تشویق برای رقصیدن! آیة الله خامنه ای (دام ظله): رقص کودک ممیّز در مجالس زنان یا مردان، چه پسر و چه دختر تکلیفى ندارد، ولى سزاوار نیست افراد بالغ او را تشویق به رقص کنند. به نام خدا رقص چیست؟ رقص حرکات موزونی است که به منظور لهو و لعب انجام می شود. (1) و هم چنین برخی گفته اند: هر عملی که عرفاً بدان رقص بگویند. رقص در احادیث درباره « حرمت رقص» دو گونه احادیث وجود دارد: 1.دسته ای از روایات به صورت عام، هرگونه لهو و لعب و لغو را
p;l ja,dr fvhd vrwdnk!


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۱۱:۴۹ قبل از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 47
حالت :
ارسال ها : 6235
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 1188
دعوت شدگان : 16
اعتبار کاربر : 92898
پسند ها : 4935
حالت من :  Sepasgozar.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (13).jpg
تشکر شده : 14912
وبسایت من : وبسایت من


مدال ها:6
بهترین ارسال کننده
بهترین ارسال کننده
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت
نفر اول مسابقه
نفر اول مسابقه
کاربر با ارزش
کاربر با ارزش
ستارهء انجمن
ستارهء انجمن
کاربران برتر
کاربران برتر

|

حکم تشویق برای رقصیدن!

آیة الله خامنه ای (دام ظله): رقص کودک ممیّز در مجالس زنان یا مردان، چه پسر و چه دختر تکلیفى ندارد، ولى سزاوار نیست افراد بالغ او را تشویق به رقص کنند.

به نام خدا
رقص
چیست؟

رقص حرکات موزونی است که به منظور لهو و لعب انجام می شود. (1) و هم چنین برخی گفته اند: هر عملی که عرفاً بدان رقص بگویند.

رقص در احادیث

درباره « حرمت رقص» دو گونه احادیث وجود دارد:

1.دسته ای از روایات به صورت عام، هرگونه لهو و لعب و لغو را نهی کرده است، که رقص هم از مصادیق آنها به شمار می رود.

مانند حدیث امام صادق (علیه السلام) که فرمود: «زمانی که آدم (علیه السلام) از دنیا رفت، ابلیس و قابیل زبان به شماتت او گشودند و (در مرگ او شادمانی کرده) و به ساز و آواز پرداختند، پس هر کس که روی زمین به این گونه، لذت جوید به آن دو اقتدا کرده است.» (2)

و یا حدیثی که از امیر المۆمنین علی (علیه السلام) نقل شده است که فرمود: «عاقل نیست کسی که در پی لعب باشد و دائم با لهو و طرب خو د را مشغول سازد». (3)

2.دسته ای دیگر از روایات که صریحاً از رقص نهی کرده اند؛ به عنوان نمونه به دو مورد اشاره می کنیم.

از امام صادق (علیه السلام) نقل شده که پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: «نهی می کنم شما را از رقص و مزمار و بربط و طبل». (4)

از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نیز نقل شده که نهی کرد از ضرب و رقص و هر گونه لهو و لعب، و از حاضر شدن در چنین مجالسی و استماع آن… (5)

مصادیق لهو و لعب

برای تبیین بهتر مسئله لازم است به عنوان مقدمه اصطلاحات «طرب»، «لهو» و «مجالس لهو و لعب» که از شاخصه های موسیقی حرام هستند روشن گردد:

الف) طرب: به حالت سبک عقلی گفته می شود که در اثر شنیدن آواز یا آهنگ در روان و نفس آدمی پدید می آید و او را از حد اعتدال خارج می کند این امر تنها به حالت شادی اختصاص ندارد بلکه ممکن است از آهنگ های غم و حزن آور نیز به دست آید.(6)

ب‌)لهو: مقصود (فقها) از واژه لهو سازگاری و همنوائی آواز و آهنگ نواخته شده با مجالس فساد و خوش گذرانی است؛ یعنی ممکن است نغمه ای طرب انگیز نباشد، ولی از نغمه هایی باشد که در جلسات فاسقان و هواپرستان رایج باشد. (7)

ج‌)مجالس لهو و لعب: منظور مجالسی است که برای عیاشی، هوسرانی، رقص و پایکوبی تشکیل می شود و در عرف مقدسین از مجالس گناه محسوب می گردد. (8)

با توجه به این مقدمه کوتاه به دیدگاه برخی از مراجع تقلید پیرامون استماع موسیقی اشاره می گردد:

1.حضرات آیات عظام امام (ره)، آیة الله خامنه ای (دام ظله)، آیة الله سیستانی (دام ظله)، آیة الله فاضل لنکرانی (ره) و آیة الله مکارم شیرازی (دام ظله)، می فرمایند: گوش دادن و یا نواختن هر نوع موسیقی که مطرب باشد جایز نیست. و ملاک در حرمت، شاد یا غمناک بودن موسیقی نیست؛ بلکه ملاک مطرب بودن یا نبودن آن است. (9)

 2.آیة الله گلپایگانی(دام ظله): شنیدن موسیقی و یا نواختن آن مطلقاً [چه لهوی و مطرب باشد یا نباشد] حرام است.(10)

3.آیة الله نوری همدانی (دام ظله): گوش دادن به هر آهنگی که مطرب و لهوی و مناسب مجالس گناه و خوش گذرانی است جایز نیست. (11)

4.آیة الله وحیدخراسانی (دام ظله): گوش دادن به هر آهنگ لهوی که مناسب مجالس گناه و خوش گذرانی است جایز نیست. (12)

5.آیة الله بهجت (ره): استعمال [نوازندگی با] آلات مختص به لهو در غیر لهو بنابر احتیاط واجب جایز نیست و استعمال آنها در لهو مطلقاً حرام است و موسیقی مطرب استماع آن هم حرام است. (13)

6.آیة الله تبریزی (ره): موسیقی مناسب مجالس خوش گذرانی موسیقی لهوی است و نواختن و گوش دادن به آن حرام است. (14)

بنابراین به اتفاق همه مراجع اگر موسیقی از نوع حرام آن باشد، تحریک یا عدم آن، غمگین یا شاد بودن آن، مرکز پخش آن، نیز هر کجا باشد و … هیچ اثری در حرام بودن آن ندارد.

بر این اساس هر چند ورزش فی نفسه اشکال ندارد، اما گوش دادن به موسیقی حرام در همین ورزش ها هم جایز نیست؛ هر چند هدف از ورزش تندرستی و امثال آن باشد.

اما در باره حرکات ورزشی و رقص باید گفت، اگر این حرکات ورزشی مصداق رقص محسوب گردند حکم رقص را دارند و حرمت موسیقی جدای از حرمت رقص است و رقص حکم خاص خود را داراست.

نظر مراجع عظام درباره تشویق کودکان برای رقصیدن

گاهی والدین و اطرافیان ناخواسته رفتارهای منجر به رقص کودک را تقویت می‌کنند. پدر و مادری که معتقد است، رقص برای دیگران حرام شرعی است، می بایست در همان دوران ابتدایی شکل گیری این عمل، به کودک خود تذکر همراه با ملاطفت را داشته باشد.

1. آیة الله خامنه ای (دام ظله): رقص کودک ممیّز در مجالس زنان یا مردان، چه پسر و چه دختر تکلیفى ندارد، ولى سزاوار نیست افراد بالغ او را تشویق به رقص کنند. (15)

2. آیة الله موسوی اردبیلی (دام ظله): بچه ها تکلیفی ندارند. (16)

3.آیة الله بهجت (ره): کودک قبل از سن بلوغ، تکلیفی ندارد؛ اما بزرگترها نباید مشوق آنها باشند. (17)

نتیجه

پدر و مادر از مهم ترین افرادی هستند که می توانند در شکل گیری شخصیت فرزندشان مثمر ثمر باشند. فعل رقصیدن بر اساس نظر تمامی مراجع عظام، جایز نیست و حرام است. اگر پدر و مادر با رقصیدن کودکشان مواجه شدند، مهم تر از هر چیز آن است که رفتارهای هیجانی، تند و اغراق ‌آمیزی از خود نشان ندهند. آنها باید بکوشند آرامش خود را حفظ کنند و روشی منطقی و سنجیده برای رویارو شدن با این رفتار کودک برگزینند. و مهمتر اینکه خود عامل شکل گیری این رفتار در کودک نبوده باشند.

پی نوشت ها:

1.       پرسش ها و پاسخ های دانشجویی (احکام موسیقی)، صفحه84.

2.       وسائل الشیعه، جلد17، صفحه314.

3.       مستدرک الوسائل، جلد13، صفحه220.

4.       وسائل الشیعه، جلد17، صفحه314.

5.       مستدرک الوسائل، جلد13، صفحه218.

6.       پرسش ها و پاسخ های دانشجوئی (احکام موسیقی)، صفحه40.

7.       همان، صفحه41.

8.       همان، صفحه40.

9.       احکام روابط زن و مرد، صفحه227.

10.   همان، صفحه228.

11.   پرسش های دانشجوئی (احکام موسیقی)، صفحه43.

12.   همان.

13.   رساله توضیح المسائل، مسائل متفرقه، صفحه3.

14.   احکام روابط زن و مرد، صفحه228.

15.   سایت رسمی مقام معظم رهبری (دام ظله).

16.   سایت رسمی آیة الله موسوی اردبیلی (دام ظله).

17.   سایت رسمی آیة الله بهجت (ره).

سمیرا باقری                 

کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث

بخش احکام اسلامی تبیان       

منابع:

پرسش ها و پاسخ های دانشجویی (احکام موسیقی)، سید مجتبی حسینی.

وسائل الشیعه، شیخ صدوق.

مستدرک الوسائل، میرزا حسین نوری.

احکام روابط زن و مرد، سید مسعود معصومی.

پایگاه اطلاع رسانی مراجع عظام.

http://dianat.akairan.com















3 تشکر شده از کاربر قمرخانم برای ارسال مفید :
پسرآفتاب , محمدELE , programmer ,



  می پسندم 2     0  2 
 
 
تعداد پسند های ( 2 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : قمرخانم

گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد



« حکم خواندن و دیدن مسائل زناشویی به قصد آموزش چیست؟ | سامانه امر به معروف و نهی از منکر*(مهم)* »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 02:24 پیش از ظهر