انجمن یاران منتظر

ختم قرآن



آخرین ارسال ها
پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » بخش دانلود » کتاب » زندگی جاوید یا حیات اخروی



زندگی جاوید یا حیات اخروی

زندگی جاوید یا حیات اخروی بخش ششم از مجموعه «مقدمه‌ای بر جهان‌بینی اسلامی» به موضوع معاد اختصاص دارد. اصل ایمان به زندگی جاوید و حیات اخروی آنگونه که استاد مطهری در ابتدای این کتاب می‌نویسد: «شرط مسلمانی است؛ یعنی اگر کسی این ایمان را از دست بدهد و انکار کند از زمره مسلمانان خارج است.»   استاد مطهری در معرفی منابع و راه های ایمان به معاد، به چهار راه وحی الهی، شناخت خداوند، شناخت جهان و شناخت روح و نفس انسان اشاره می کند و البته در این کتاب به
ckn'd [h,dn dh pdhj hov,d


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
یکشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۴ ۰۹:۱۹ بعد از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 275
حالت :
ارسال ها : 1270
محل سکونت : : زاهدان
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 374
دعوت شدگان : 3
اعتبار کاربر : 11123
پسند ها : 1225
حالت من :  Ashegh.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (3).gif
تشکر شده : 1920


مدال ها:3
مدال تخصص
مدال تخصص
مدال 3 سالگی عضویت
مدال 3 سالگی عضویت
کاربران برتر
کاربران برتر

|

زندگی جاوید یا حیات اخروی

بخش ششم از مجموعه «مقدمه‌ای بر جهان‌بینی اسلامی» به موضوع معاد اختصاص دارد. اصل ایمان به زندگی جاوید و حیات اخروی آنگونه که استاد مطهری در ابتدای این کتاب می‌نویسد: «شرط مسلمانی است؛ یعنی اگر کسی این ایمان را از دست بدهد و انکار کند از زمره مسلمانان خارج است.»
 
استاد مطهری در معرفی منابع و راه های ایمان به معاد، به چهار راه وحی الهی، شناخت خداوند، شناخت جهان و شناخت روح و نفس انسان اشاره می کند و البته در این کتاب به تبیین راهی که نبوت و وحی الهی پیش روی ما قرار می دهد تکیه می کند. دلیل استاد برای تأکید بر محتوای وحی الهی برای معرفی معاد این است که  «منبع و منشأ ایمان به زندگی جاوید و حیات اخروی، قبل از هر چیز دیگر، وحی الهی است که وسیله پیامبران به بشر ابلاغ شده است. » به دلیل همین رویکرد، کتاب زندگی جاوید یا حیات اخروی، مبتنی بر متون دینی نگاشته شده است و نه تحلیل ها و تبیین های صرفا فلسفی. البته استاد این نکته را متذکر می شود که در خود قرآن به سایر راه ها اشاره شده است، بنابراین استاد به سایر راه ها نیز می پردازد اما با محوریت آیات قرآنی.
 
استاد مطهری با الهام از آیات قرآن، فهرستی از مهم ترین مسائل مرتبط با معاد را ذکر می کند که ساختار محتوایی کتاب را نیز بر همین پایه شکل می گیرد:  
 
- ماهیت مرگ
 
- زندگی پس از مرگ
 
- عالم برزخ
 
- قیامت کبری
 
- رابطه و پیوستگی زندگی دنیا با زندگی پس از مرگ
 
- تجسم و جاویدانی اعمال و آثار و مکتسبات انسان
 
- وجوه مشترک و وجوه متفاوت زندگی این جهانی و زندگی آن جهان
 
- استدلال های قرآن درباره جهان دیگر. 
 
استاد مطهری در تبیین ماهیت مرگ به کاربرد کلمه  «توفّی » در قرآن کریم اشاره می کند. قرآن کریم مرگ را  «توفّی » خوانده است. بنابراین مرگ از نظر قرآن تحویل گرفتن است. یعنی انسان در حین مرگ به تمام شخصیت و واقعیتش در تحویل مأموران الهی قرار می گیرد. نتیجه اینکه مرگ نیستی و فنا نیست بلکه انتقال از عالمی به عالم دیگر است. و آنچه شخصیت واقعی انسان را شکل می دهد نه بدن فنا پذیر بلکه همان است که قرآن از آن به  «نفس» و یا «روح» یاد می کند و اینکه روح و نفس آدمی مافوق ماده است و در اثر مرگ به نشئه ای که از سنخ و نشئه روح است منتقل می شود.
 
استاد با ارجاع به آیاتی از قرآن کریم که در آنها تعبیر  «توفّی » آمده است، تأکید قرآن بر بقای شخصیت واقعی انسان (بقای روح) پس از مرگ، علی رغم فانی شدن اعضای بدن را نشان می دهد.
 
استاد مطهری در ادامه، مراحل پس از مرگ را توضیح می دهد. از نظر قرآن کریم، انسان پس از مرگ، دو عالم را طی می کند: عالم برزخ که پایان پذیر است و عالم قیامت کبری که به هیچ وجه پایان نمی پذیرد. استاد در ذیل عنوان عالم برزخ، به سه دسته آیات اشاره می کند که بر وجود عالم برزخ قبل از قیامت کبری دلالت دارد. اول آیاتی که از گفت و شنود میان انسان ها (صالح و فاسد) با فرشتگان الهی بلافاصله پس از مرگ یاد می کند. دوم آیاتی که حکایت از آن دارد که فرشتگان، صالحان را به برخورداری از نعمت های الهی فرامی خوانند در حالی که هنوز قیامت کبری فرا نرسیده است. و سوم آیاتی که بدون اشاره به گفت و شنود فرشتگان با انسان ها مستقیماً از حیات انسان ها، تنعم و رنج صالحان و بدکاران خبر می دهد.
 
استاد در توضیح درباره قیامت کبری، ضمن اشاره به دگرگونی هایی که مقارن با قیامت رخ می دهد از اسامی قیامت در قرآن هم یاد می کندکه هر کدام به تعبیر استاد مطهری، نشان دهنده وضع مخصوص و نظام مخصوص حاکم بر آن است.
 
یکی دیگر از موضوعاتی که در این کتاب پرداخته شده است،  «رابطه و پیوستگی زندگی این جهان و زندگی آن جهان » است. استاد در این قسمت توضیح می دهد که سعادت و شقاوت در آخرت حاصل نحوه اعتقاد و اخلاق و رفتار ما در این دنیاست. استاد در همین زمینه  «تجسم و جاودانگی اعمال و مکتسبات انسان » را با تکیه بر آیات قرآن بیان می کند. استاد مطهری سعی می کند با بر شمردن  «وجوه مشترک و وجوه متفاوت زندگی این جهان و زندگی آن جهان » تصویر روشن تری نسبت به حیات و عالم پس از مرگ ارائه نماید.
 
بخش پایانی اثر، شناختی از انواع استدلال های قرآن بر معاد را ارائه می دهد. این استدلال ها که یک سلسله جواب ها به منکران قیامت استدر سه دسته قابل دسته بندی است.
 
دسته اول آیات در پاسخ به آنها که حیات دوباره انسان را غیر ممکن و ناشدنی می شمارند، قدرت غیر قابل قیاس خداوند را یادآور می شود.
 
دسته دوم آیات به ذکر نمونه هایی در همین دنیا می پردازد که ممکن بودن معاد را نشان می دهد. برخی از این دسته آیات به جریانی خاص اشاره دارند که مرده ای از نو زنده شده است و برخی دیگر از آیات نظام موجود و مشهود در طبیعت را مثال می زند که با حیات و مرگ آمیخته است.
 
و سرانجام دسته سوم از آیات که نه تنها بر امکان معاد بلکه بر ضرورت آن تأکید دارند. برخی از  این دسته به رابطه معاد با  «عدل الهی » و برخی به ضرورت معاد بر اساس  «حکمت الهی »  توجه می دهند.
 















3 تشکر شده از کاربر mosafer برای ارسال مفید :
جوادالائمه69 , مهتاب1 , ,



  می پسندم 3     0  3 
 
 
تعداد پسند های ( 3 ) از این کاربر
تعداد آنلایک ها ( 0 ) از این کاربر

















امضای کاربر : mosafer






یاعلی
(علیه السلام)

 





گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد



« معرفی کتاب:جوانان | یک جرعه کتاب »

 











انجمن یاران منتظر

چت روم یاران منتظر

چت روم و انجمن مذهبی امام زمان



هم اکنون 01:21 بعداز ظهر