انجمن یاران منتظر


آخرین ارسال ها
لیست برنامه ختم قرآن یاران منتظر ..:||:.. پروژه کرونا(COVID 19) ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین امسال اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. تا حالا به لحظه تحویل سال 1450 فکر کردید!!؟؟ ..:||:.. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سفره هفت سین سال 1395 اعضای انجمن یاران منتظر Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ..:||:.. اگر بفهمید بیشتر از یک هفته دیگر زنده نیستید، چی کار می کنید؟! ..:||:.. **متن روز پدر و روز مرد** ..:||:.. الان چتونه؟ ..:||:.. 🔻هدیه‌ تحقیرآمیز کِندی ..:||:.. ღ ღ ღتبریک ازدواج به دوست خوبم هستی2013 جان عزیز ღ ღ ღ ..:||:..

نوار پیام ها
( یسنا : ▪️خــداحافظ مُــــحَرَّم 😭 نمى دانم سال دیگر دوباره تو را خواهم دید یا نه؟!... 🖤اما اگر وزیدى و از سَرِ کوى من گذشتى، سلامَم را به اربابم برسان... ◾️ بگو همیشه برایَت مشکى به تَن مى کرد و دوست داشت نامَش با نام تو عجین شود!... ◾️بگو گرچه جوانى مى کرد، اما به سَرِ سوزنى ارادتش هم که شده، تو را از تَهِ دل دوست داشت... ◼️با چاى روضه تو و نذری ات، صفا مى کرد و سَرَش درد مى کرد براى نوکرى... 🏴 مُحَرَّم جان؛ تو را به خدا مى سپارم... و دلم شور مى زند براى \"صَفر\"ى که دارد از \"سَفَر\" مى رسد... # )     ( سینا : حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها): «ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ؛ خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت.» «دلائل الإمامَه، ص 122» )     ( فاطمه 1 : ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت زهرایی و خورشید غبار قدمت کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ ای وسعت دل‌های شکسته، حَرَمت. (شهادت حضرت زهرا تسلیت باد) )     ( programmer : امام علی (ع):مردم سه گروهند: (1) دانشمندی خدایی، (2) دانش آموزی بر راه رستگاری (3) و پشه های دستخوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که از پی هر جنبنده و هر صدا می روند، و با وزش هر بادی، حرکت می کنند، نه از پرتو دانش، روشنی یافتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند. )     ( programmer : امام علی ع : عاقل ترین مردم کسی است که عواقب کار را بیشتر بنگرد. )     ( programmer : امام علی (ع):دعوت کننده ای که فاقد عمل باشد مانند تیر اندازی است که کمان او زه ندارد. )     ( programmer : امام علی(ع): در فتنه ها همچون بچه شتر باش که نه پشت دارد تا بر آن سوار شوند و نه پستانی که از آن شیر بدوشند )     ( سینا : هزارها سال از هبوط آدم بر سیاره‌ی زمین گذشته است و هنوز نبرد فی ما بین حق و باطل بر پهنه‌ی خاك جریان دارد، اگرچه دیگر دیری است كه شب دیجور ظلم از نیمه گذشته است و فجر اول سر رسیده و صبح نزدیك است. )     ( programmer : فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است....(مقام معظم رهبری) )     ( سینا : یاران! شتاب كنید ، قافله در راه است . می گویند كه گناهكاران را نمی پذیرند ؟ آری ، گناهكاران را در این قافله راهی نیست ... اما پشیمانان را می پذیرند )     ( سینا : برای حفظ سلامتی، این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ**اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه ‌مرتبه) خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی _ قرار بده! )     ( فاطمه 1 : ای بهترین بهانه خلقت ظهور کن صحن نگاه چشم مرا پر ز نور کن +++ چشمم به راه ماند بیا و شبی از این پس‌کوچه‌های خاکی قلبم عبور کن +++ آقا بیا و با قدمی گرم و مهربان قلب خراب و سرد مرا گرم شور کن )     ( سینا : دود می خیزد ز خلوتگاه من کس خبر کی یابد از ویرانه ام ؟ با درون سوخته دارم سخن کی به پایان می رسد افسانه ام ؟ )    
مدیریت پیام ها


اگر این اولین بازدید شما از انجمن یاران منتظراست ، میبایست برای استفاده از کلیه امکانات انجمن عضو شوید و یا اگر عضو انجمن می باشید وارد شوید .


انجمن یاران منتظر » مذهبی و دینی » قرآن » حق تلاوت قرآن



حق تلاوت قرآن

حق تلاوت قرآن به نام خدا با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن شایسته است، در رابطه بافضیلت حق تلاوت قرآن مطالبی هرچند مختصر بیان شود چه اینکه قرآن کریم برترین و مهم ترین نعمتی است که خداوند متعال به انسان ارزانی داشته است و انسان در سایه آموزه‌های وحیانی قرآن کریم به کمال نهایی خود نائل می‌شود، زیرا قرآن سرچشمه همه‌ی مواهب و وسیله‌ی وصول به هر نعمت اعم از مادّی و معنوی است. اوّلین مرحله در حق تلاوت قرآن و بهره‌مندی از قرآن کریم، تلاوت آیات قرآن است،
pr jgh,j rvHk


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد

اطلاعات نویسنده
شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ ۰۵:۵۵ بعد از ظهر
بانو
rating
شماره عضویت : 47
حالت :
ارسال ها : 6235
جنسیت :
تعداد بازدیدکنندگان : 1187
دعوت شدگان : 16
اعتبار کاربر : 92888
پسند ها : 4935
حالت من :  Sepasgozar.gif
تصویر مورد علاقه من : images/mms/yaran (13).jpg
تشکر شده : 14912
وبسایت من : وبسایت من


مدال ها:6
بهترین ارسال کننده
بهترین ارسال کننده
مدال 2 سالگی عضویت
مدال 2 سالگی عضویت
نفر اول مسابقه
نفر اول مسابقه
کاربر با ارزش
کاربر با ارزش
ستارهء انجمن
ستارهء انجمن
کاربران برتر
کاربران برتر

|

حق تلاوت قرآن

به نام خدا
با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن شایسته است، در رابطه بافضیلت حق تلاوت قرآن مطالبی هرچند مختصر بیان شود چه اینکه قرآن کریم برترین و مهم ترین نعمتی است که خداوند متعال به انسان ارزانی داشته است و انسان در سایه آموزه‌های وحیانی قرآن کریم به کمال نهایی خود نائل می‌شود، زیرا قرآن سرچشمه همه‌ی مواهب و وسیله‌ی وصول به هر نعمت اعم از مادّی و معنوی است.
اوّلین مرحله در حق تلاوت قرآن و بهره‌مندی از قرآن کریم، تلاوت آیات قرآن است، زیرا قرآن کریم، کلام خداوند منان با بندگان است، اما خود تلاوت قرآن نیز با فضائل و آدابی همراه است.
از آداب ظاهری تلاوت قرآن می‌توان به، در حال طهارت و با وضو بودن، روبه‌قبله بودن، مسواک کرده بودن، تکیه ندادن، از روی مصحف (قرآن) باادب و با طمأنینه تلاوت کردن را نام برد.
هرچند رعایت آداب ظاهری تلاوت قرآن کریم فضائل خاص خود را در بردارد اما حق تلاوت قرآن با دقّت در فضائل معنوی و آداب بهره‌گیری فکری از قرآن کریم حاصل می‌شود که با توجه به دیدگاه قرآن کریم و معصومان (علیهم‌السّلام) فضائل والاتری از تلاوت کلام الهی را برای ما در بر خواهد داشت.
درباره رعایت حقّ تلاوت کلام الهی باید گفت؛ برای مؤمنان راستین، اندیشه در معانی و درک مفاهیم معنوی این کتاب آسمانی مقدّمه‌ای برای عملکرد به فرامین الهی است، لذا ست که با تلاوت قرآن کریم، روح تازه‌ای در کالبد مؤمنان دمیده و شوق مضاعفی در بندگی آنان ایجاد می‌شود.
 امام صادق (علیه‌السّلام) منظور از حق تلاوت قران کریم چنین بیان می‌فرماید: «منظور این است که آیات آن را با دقّت بخوانند و حقایق آن را درک کنند و به احکام آن عمل نمایند، به وعده‌های آن امیدوار و از وعیدهای آن ترسان باشند، از داستان‌های آن عبرت گیرند، به اوامرش گردن نهند و نواهی آن را بپذیرند.
به خدا سوگند منظور حفظ کردن آیات و خواندن حروف و تلاوت سوره‌ها و یاد گرفتن اجزاء آن نیست. آن‌ها حروف قرآن را حفظ کردند، امّا حدود آن را ضایع ساختند منظور تنها این است که در آیات قرآن بیندیشند و به احکامش عمل کنند چنان‌که خداوند می‌فرماید: این کتابی است پر برکت که ما بر تو نازل کردیم تا در آیاتش تدبر کنند». [1]

در راستای رسیدن به‌حق تلاوت کلام الهی انتخاب زمان مناسب برای تلاوت قرآن کریم بسیار مهم است، تلاوت قرآن و خضوع در حضور خداوند، و محاسبه‌ی اعمال گذشته و تصمیم قطعی برای عمل به آموزه های وحیانی قرآن در دل شب آسان‌تر است، لذا مردان الهی حداکثر بهره را از شب می‌برند.
زیرا حالت شب‌زنده‌داری و پاسداری از شب و مناجات و دعا و خضوع در شب، حالت پایداری از عبودیت را در بردارد چنانکه قران کریم می‌فرماید: «إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّیْلِ هِیَ أَشَدُّ وَطْئًا وَأَقْوَمُ قِیلا [مزمل/ 4] مسلّماً عبادت شبانه پابرجاتر و با پایدارتر است» رسیدن به مقامات والاتر و حرکت به سوی خدا، فقط در شب میسر است، ازاین‌روی انسان‌های تقوی پیشه، شب را به تلاوت قرآن زنده می‌دارند.
گام بعدی دررسیدن به‌حق تلاوت قرآن کریم تفکّر و تدبّراست: چه اینکه بهره‌گیری از قرآن کریم، نیازمند به تفکّر و تدبر درآیات آن است، حاملان واقعی قرآن کریم، ائمه اطهار (علیهم‌السّلام) فضیلت تلاوت قرآن کریم را زیاد خواندن آن نمی‌دانند، بلکه فضیلت را خوب خواندن، اندیشه و تدبر درآیات الهی می‌دانند. 
امام رضا از جدش نقل می‌کند: «آن مقدار قرآن بخوانید که در آن خشوع قلب و صفای باطن و نشاط روحانی و معنوی باشد» [2] زیرا هدف اصلی تلاوت، تعلیم و تربیت است. پیامبر اکرم (صلّی‌الله‌علیه‌وآله) نیز، تلاوت بدون تفکّر و تدبر را بی‌بهره دانسته و تأکید می‌فرمایند: «ویلٌ لمن لاک‌ها و لم یتدبّرها. وای بر کسی که آیات قرآن رابین دو فک و چانه‌اش بگرداند و درباره‌ی آن تفکّر و تدبر نکند». [3]
گام بعدی دررسیدن به‌حق تلاوت قرآن رعایت ادب در تلاوت قرآن کریم است؛ رعایت ادب در تلاوت قرآن کریم زمینه‌ساز بهره‌وری بیشتری از این مائده‌ی الهی است. آدابی هم چون طهارت ظاهری و باطنی، ترتیل در تلاوت، پناه بردن به خداوند ازشرّ شیطان رجیم، تفکّر و تدبر درآیات قرآن، گوش دادن و سکوت در برابر کلام خدا، همگی ناظر به تلاوتی از روی توجّه و حضور است.

گام بعدی دررسیدن به‌حق تلاوت قرآن برطرف کردن موانع فهم قرآن کریم است چه اینکه چهره‌ی حقیقت، هرقدر آشکار و درخشان باشد تا در برابر دیده‌ی حق‌بین قرار نگیرد، درک آن ممکن نیست و به تعبیر دیگر برای شناخت حقیقت دارا بودن وسیله دید و درک لازم است، دراین‌بین عواملی باعث این می‌شود که انسان چشم حق‌بین را از دست بدهد، بدون شکّ در درجه‌ی اوّل پیش داوری‌های غلط، هوی و هوس‌های نفسانی، تعصب‌های کورکورانه و افراطی و هر چیز که صفای دل و پاکی روح انسان را بر هم زند، مانع درک حقیقت است.
نکاتی که برشمرده شد و نکات دیگر، می‌توانند بستر مناسبی از برای آداب را جهت نیل به‌حق تلاوت قرآن در پیش روی انسان قرار می‌دهد.

----------------------------------------
پی نوشت:
[1]. تفسير نمونه، مكارم شيرازي، ناصر، دارالکتب السلامیه، تهران، ج1، ص432، به  نقل از ارشاد ديلمى.
[2]. تفسير مجمع البيان، ج 10، ص 38 به نقل از تفسير نمونه، ج 25، ص 200.
[3]. بحارالانوار، علامه مجلسی، بیروت، ج 41، ص 353.

http://www.welayatnet.com

 



ویرایش موضوع توسط : قمرخانم
در تاریخ : شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ ۰۵:۵۶ بعد از ظهر
















2 تشکر شده از کاربر قمرخانم برای ارسال مفید :
عقیق , programmer ,



  می پسندم        0 
















امضای کاربر : قمرخانم

گزارش پست !


امکان افزودن پاسخ به این موضوع وجود ندارد امکان افزودن موضوع در این بخش وجود ندارد



« فال بد ...طالع نحس ...گمان و ظن بد ...و پاسخ قرآن | منظور از شکر نعمت در آیه 7 سوره ابراهیم چیست ؟ »

 






هم اکنون 12:56 پیش از ظهر